Какво от "моята чужбина" бих приложила в България?

• 36 629
  • 612
  •   1
Отговори
# 270
Не, католици би трябвало да са.

# 271
В Италия на всяка институция й се ходи на крака. Поддържа се определена държавна репутация, молим. Joy Изцяло онлайн успях скоро да си открия нова банкова сметка. Една служителка ме "разпозна" и ми регистрира подписа във видеоразговор.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 00:10 от Barbabeau

# 272
  • Canada

Католици са италианците, за германците не съм убедена.

# 273
Ами като е естествено да не го правиш на Коледа за какъв задавате глупави въпроси? Държавният служител е служител като всеки друг, с работно време като всеки друг. Мисля, че е елементарно и няма смисъл да се връщаме в детската градина и да пълним страници с глупави въпроси.

Държавният служител си има профсъюз и този профсъюз определя колко и какви почивни дни ще има. Не е задължително да са едни и същи за всички държавни служители. А държавен служител е много широко понятие и немалко работят и на смени, та сигурно има и такива, които са на работа по Коледа и Нова Година.

Салсиша, не е ли по-скоро протестанти доминиращата религия в Германия, после католици?

# 274
Ами като е естествено да не го правиш на Коледа за какъв задавате глупави въпроси? Държавният служител е служител като всеки друг, с работно време като всеки друг. Мисля, че е елементарно и няма смисъл да се връщаме в детската градина и да пълним страници с глупави въпроси.

Държавният служител си има профсъюз и този профсъюз определя колко и какви почивни дни ще има. Не е задължително да са едни и същи за всички държавни служители. А държавен служител е много широко понятие и немалко работят и на смени, та сигурно има и такива, които са на работа по Коледа и Нова Година.

Салсиша, не е ли по-скоро протестанти доминиращата религия в Германия, после католици?

Ми не са бре! Не са! Гугълни ги тез германци.

# 275
  • Canada
 Joy

Religion in Germany – Christianity. About 65% to 70% of the population are followers of the Christian religion in Germany. They are more or less evenly split between the mainstream denominations of Lutheran-Protestantism and Calvinism united in the EKD (Evangelical Church in Germany) and the Roman Catholic Church.

# 276
Май беше Римокатолическата църква 30+ процента, другите по-малко, но по спомени говоря, нямам представа. Няма да се учудя и ако са обявили вече, че нямат официална религия, от толерантност ...

# 277
Ох, кой нормален човек си планира пътуване и купува самолетни билети без да се увери дали има валидни документи за това пътуване.
 Да искаме държавната администрация да се съобразява с нашата несъобразителност е твърде нелепо.
Още по нелепо е да направите такова заключение, че и епитет да лепнете без да знаете детайлите в ситуацията!
Не съм искала от администрацията да се съобразява с нас, напротив! И бях повече от приятно изненадана колко бързо и качествено си свършиха хората по веригата работата! И благодарствени имейли писах с копия към мениджърите им - интересно, никой от администрацията не си позволи да ми направи такъв разбор, да ме порицае и да ме попита защо му създавам работа Grinning

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 00:14 от Agent Provocateur

# 278
За мен е също толкова нелепо да искаме супермаркетите да се съобразяват с нашата несъобразителност.
Ако за мен е натоварващо да планирам пет дена предварителни, за останалите също е натоварващо да работят на празник, понеже на мен може да ми се случи някаква изненадваща случка.

Стига бе, човек. Не връщай разговора в изходна позиция. Нали уточнихме вече, че всякакви сервитьори, продавачи на закуски, Макдоналд, Бургер кинг и т.н., градският транспорт, влаковете, самолетите, театрите, музеите и каквото още се сетиш работят в неделя. С какво продавачката в супермаркета е заслужила да е по-облагодетелствана от тях?

Само на нея ли и е натоварващо? А да си чувала за работа на смени? Примерно пада ти се да работиш в неделя, но почиваш за сметка на това в понеделник, или както ти дойде смяната?

# 279
  • В заешката дупка
При нас пък продажбата на алкохол е държавен монопол и се продава само в определени магазини, които работят до 6 вечерта. В неделя и по официалните празници не работят. Който си купил алкохол навреме, си купил, другите стоят жадни. Joy

# 280
При нас алкохола май беше до 10 или полунощ, не помня, защото не купувам алкохол.

# 281
Стига бе, човек. Не връщай разговора в изходна позиция. Нали уточнихме вече, че всякакви сервитьори, продавачи на закуски, Макдоналд, Бургер кинг и т.н., градският транспорт, влаковете, самолетите, театрите, музеите и каквото още се сетиш работят в неделя. С какво продавачката в супермаркета е заслужила да е по-облагодетелствана от тях?

Само на нея ли и е натоварващо? А да си чувала за работа на смени? Примерно пада ти се да работиш в неделя, но почиваш за сметка на това в понеделник, или както ти дойде смяната?

Моралка, чувала съм за работа на смени, влизала съм в Макданоладс и съм била сервитьорка, а и в момента работя в сферата.
За последно ще кажа моето мнение, което не държа да бъде споделяно от никого. Според моите разбирания има професии, които няма как да се стопират: пазители на реда, лекари, транспорт, пожарникари. Без тях наистина не може. Бургър Кинг, Блок хаус и Лебедово езеро на връх Коледа не са в категорията спешности. Преди месец ми се ходеше на определен ресторант в неделя вечер и не работеше. Така че има и заведения, които не работят.
Колкото повече хора могат да се облекчат по някакъв начин, толкова по-добре според мен. Без да отварям дума за това кой колко го е заслужил. Знам, че не е възможно във всяка сфера.
Спирам да се обяснявам, различни хора сме, нормално е да сме на различни мнения.

# 282
Още по нелепо е да направите такова заключение, че и епитет да лепнете без да знаете детайлите в ситуацията!
Има ли нужда от още подробности за да се определи ситуацията като несъобразена щом сте открили невалиден документ чак при чекиране ден преди пътуването. Можете само да се радвате, че са ви издали толкова бързо нов. При нас това е невъзможно и се грижим всичко да е направено да е валидно поне месец преди пътуването.

# 283
  • Варна
Може пътуването да е било непланирано, по спешност...

# 284
Защо не ви работят в неделя магазините?

Моралка нали писа, че е забранено със закон? Ето обяснение на английски,  има и линк към закона.
 https://www.thelocal.de/20171027/why-does-germany-have-suc … -hours-on-sundays

Не са уникални германските ограничения, но за момента са останалите най-стриктни. В Англия мисля до 1994 е имало забрана, сега има само някои ограничения. В Швеция, Малта, Финландия и Унгария също са премахнати забраните, последната през 2016. Аз помня преди години в Малта как от петък вечерта до понеделник всичко беше затворено, стига тогава да не почва някоя от безбройните фиести. В Гърция могат да работят през определени седем недели в годината и то при разни условия. И в Германия им разрешават понякога shopping Sunday, но аз за девет месеца два пъти само видях такова нещо. Затова пък един грамаден градински център до нас работи всяка неделя, незнайно защо.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 08:29 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт