Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 44 937
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря,  не се бях замисляла затова.

# 181
Верче,пускай кандидатури сега за класирането май,ако имаш късмет да ви приемат....тогава го мисли,винаги можеш да не го запишеш и това не носи наказателни точки и т.н.,ако подадеш молба в конкретното заведение. Ако планираш да се връщаш март на работа,а не да го гледаш до септември 2020,не разчитай на текущи класирания. Отлагаш до 15 ноември,после период на адаптация,в който най-еероятно заради боледуване ще сте вкъщи и то точно ще стане март...както ти е казала Мацето.

# 182
Абсолютно подкрепям горните мнения, включително и това, че декември и януари са най-спокойните месеци Simple Smile

# 183
Благодаря  Simple Smile

Значи довечера ще направя регистрация. 
Пак ще чета наредбата. / чувствам се много глупава, просто нищо не разбирам Joy /.
Пускаме, пък да видим какво ще стане.

# 184
  • София
Те наредбата в момента я сменят, нали новата четеш? Simple Smile

# 185
Май няма излезнала още нова наредба. Има ли ?

# 186
  • СОФИЯ
Не е приета нова, ще следя иф на сайта на СО за заседанията на СОС.
Ако я приемат в предложения вариант проект, от СНБМ ще обжалваме по съдебен ред.

# 187
Те наредбата в момента я сменят, нали новата четеш? Simple Smile

Влязох в сайта на Информационна система за обслужване на детските заведения и принтиран секцията с нормативни актове. От там чета Simple Smile

# 188
  • Sofia
Това, което четеш, е сегашната. До две/три седмици ще има нова наредба.
https://www.sofia.bg/web/guest/draft-amend-suppl-ordinance-dg-pgu

# 189
Ок. Чакаме новата тогава.
Междувременно ще създам регистрация тези дни Simple Smile

# 190
Според мен приемат само критерий 3 на СНБМ.Не знам по каква причина ще ви приемат жалбата, че точките трябва да се 5, но може и да успеете. Има го и друг момент, че родител загубил работата си не може да започне нова работа, защото няма кой да му гледа детето, а детето не може да влезе в детско заведение, защото не може да събере тези 5 точки. Така създавате една постоянна безработица (до 5 годишна възраст на детето, когато е задължително да го приемат в ПГ), която пък води до лоши условия на отглеждане на детето.
Да не говорим, че ако си студент пък въобще не работиш.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 14:20 от malinkap

# 191
  • СОФИЯ
Приемат и предложената легална дефиниция за семейство, а на заседанията на РГ бяха против. Да видим какво ще запишат в окончателния вариант.

# 192
Ясно, че нищо не е ясно.

# 193
  • София
Няма и да бъде.Прах в очите.

# 194
Иначе пък изобщо не можеш да се върнеш на работа, ако дават 5 точки на безработните.

Според мен приемат само критерий 3 на СНБМ.Не знам по каква причина ще ви приемат жалбата, че точките трябва да се 5, но може и да успеете. Има го и друг момент, че родител загубил работата си не може да започне нова работа, защото няма кой да му гледа детето, а детето не може да влезе в детско заведение, защото не може да събере тези 5 точки. Така създавате една постоянна безработица (до 5 годишна възраст на детето, когато е задължително да го приемат в ПГ), която пък води до лоши условия на отглеждане на детето.
Да не говорим, че ако си студент пък въобще не работиш.

Общи условия

Активация на акаунт