Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 44 936
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
И на мен ми прави същото впечатление, че многос е говори. Въобще не се интересуват от проблема, който се излага, а са се научили да подмитат под масата.Не съм разочарована,защото не очаквах нищо друго от тях.

# 166
  • Sofia
Искам да ви попитам, подаване на кандидатури за прием от септември, най-рано след 18.03 ли ще може да се направи? В календарът е отбелязано, че на 18.03 ще се обявят свободните места за набор 2016, 2017 и 2018, след което класирането ще бъде май месец. Предполагам, че е така, но все пак да ви попитам. Също така, ще може ли да се вижда колко са кандидатурите за конкретните детски заведения? Дъщеря ми е набор 2016 и сме харесали доста желана детска градина и ми се иска да мога да преценя дали имаме шанс за прием, като видя броя кандидати и точките им.

Последният ми въпрос е свързан с бройката за деца с хронични заболявания. Разбирам, че ще се намали бройката, но по преценка на директорите ли е точно колко да бъде, според общите места, или е фиксирана?
Да, кандидатурите за новата кампания се правят след 18.03. Ако направиш кандидатури сега, те ще са за тази учебна година и ако останат в профила, след 18.03., ще бъдат автоматично изтрити и ще трябва наново да си направиш кандидатурите.
Да, вижда се броят на чакащите деца за всяка градина - просто кликваш върху линка "чакащи" на страницата на съответната градина и срещу съответния набор. (Не се вижда от профила на детето, а информацията в свободно достъпна от сайта на исодз.) Но трябва да обърнеш внимание дали кандидатурите са по първо желание или следващо. Реално се гледат само кандидатурите по първо желание, а не всички кандидатури общо, които могат да са и 300!
Бройката на децата с хронични заболявания е фиксирана за всички градини, не зависи от отделните директори.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 13:35 от brin de muguet

# 167
Здравейте!
Детето ми е на 1 г. и 6 месеца. Подала съм кандидатура за определени ДГ още от сега, тъй като гледам, че има текущи класирания (не че вярвам, че сега има някакъв шанс) и мислих, че нищо не коства да кандидатстваме и сега, но желанието ми е да го пусна септември тази година, за да е навършил вече 2 год. Ако случайно го приемат в процес на текущи класирания, означава ли това, че трябва веднага да го пусна на ясла или мога да протакам до месец септември? Също така не ми стана ясно защо се изтрива кандидатурата след обявяване на свободни места на 18.03, автоматично не стоим ли в списъка на чакащи?  Имам и още един въпрос- знаете ли до кога ще имам възможността да си променям подредбата на първите 3-ри желания, в случай, че се окаже, че има по-голям шанс в друга ДГ?
Извинявам се, не са ми много ясни тези неща и ми е объркано.
Благодаря! Simple Smile

# 168
Записвам се да следя темата. На мене ли ми се струва или вече отпадат критериите за породени и брат/сестра в градината? Видях, че ги има само като допълнителни критерии за самостоятелните ясли.

# 169
  • София
Кандидатурите не знам защо точно ги трият, но ги трият винаги при старта на нова кампания. Сигурно защото тези, направени сега, всъщност са за учебната 2018/2019 година, а новата кампания е за 2019/2020. Ако приемат детето сега на текущи класирания (което само по себе си не е много вероятно), мисля, че трябва да го пуснете веднага. Тоест можете да ползвате 60 дни отлагане и след това или го пускате, или го отписвате, или предоставяте документи за продължаващото отлагане.
Желанията можете да си размествате до следобяда на 9 май, когато ще заключат системата. Първо класиране е на 10 май и след това отново ще я отключат; ако детето не е прието на първо класиране, отново ще можете да си размествате кандидатурите, докато не заключат системата за второ класиране. И по същия начин за всички следващи класирания.

# 170
Благодаря Ви!
Кандидатурите не знам защо точно ги трият, но ги трият винаги при старта на нова кампания. Сигурно защото тези, направени сега, всъщност са за учебната 2018/2019 година, а новата кампания е за 2019/2020. Ако приемат детето сега на текущи класирания (което само по себе си не е много вероятно), мисля, че трябва да го пуснете веднага. Тоест можете да ползвате 60 дни отлагане и след това или го пускате, или го отписвате, или предоставяте документи за продължаващото отлагане.
Желанията можете да си размествате до следобяда на 9 май, когато ще заключат системата. Първо класиране е на 10 май и след това отново ще я отключат; ако детето не е прието на първо класиране, отново ще можете да си размествате кандидатурите, докато не заключат системата за второ класиране. И по същия начин за всички следващи класирания.

# 171
Здравейте, четох наредбата, но съм объркана.
Детето ми е родено февруари 2018 г.
Има ли възможност да тръгне на ясла през пролетта на 2020? Останах с такова впечатление от прочетеното, че има кандидатстване през септември, за тръгване на пролет. Правилно ли съм разбрала?
Това ли е

Кога трябва да попълня регистрация на детето в този случай? Попълвам сега и ако случайно го приемат не записвам, а през септември опитвам отново?

Благодаря на отзовалите се да помогнат на моята объркана душа Hug

# 172
  • София
Здравейте, четох наредбата, но съм объркана.
Детето ми е родено февруари 2018 г.
Има ли възможност да тръгне на ясла през пролетта на 2020? Останах с такова впечатление от прочетеното, че има кандидатстване през септември, за тръгване на пролет. Правилно ли съм разбрала?

Не. Няма такава опция. Ако кандидатстваш за класирането на 10 май, можеш да отложиш тръгването до 15 ноември.
През септември вече са текущи класирания. На тях шанса за прием на толкова малко дете клони към нула. А дори и да го приемат на текущо класиране си остава валидна възможността за отлагане с 60 дни, не чак за пролетта.

# 173
А за тези текущи класирания сега ли трябва да направя регистрация или през септември?
И още един въпрос - ако кандидатствам сега, все пак да реша да си опитам късмета на текущите класирания през септември,  не бъде прието детето, това ще се отрази ли негативно /отнемане на точки/ при кандидатстване за учебната 2020/2021?
Не би трябвало според написаното тук:

Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 20:43 от ver4eto_sv

# 174
  • София
Дете родено 2018 та сега не може да кандидатства за текущи класирания. Сега могат само от 2017 - та и така назад в годините. Не че е напълно невъзможно, моето дете беше от малкия ясленски набор и го приеха на текущите класирания януари и тръгна края на март, но това беше преди 2г, тогава имаше шанс.

# 175
Благодаря.
Оплетох се Simple Smile
Ако се върна на работа догодина февруари/март, ще трябва да търся частна ясла, докато минат класиранията.
Продължавам да умувам какво да правя.

Благодаря!

# 176
  • София
Пускаш я сега на класиранията, имаш право да отложиш до 15ти ноември, пускаш след това и си пускаш платената отпуска за адаптацията, ако си мислиш че пуснеш детето и се връщаш на работа е така лесно, не е повярвай ми, на моето му отне 3 месеца, 5 антибиотика... Иначе да, частна, ама гаранция никаква че и там ще има лесна адаптация.

# 177
Знам, че не е лесна адаптацията. Точно заради началото на грипния сезон ми се искаше да отложа до пролетта.

Май ще взема да пусна, пък да видим какво ще излезе на класиранията.

# 178
Мацето,много позната ситуация с адаптацията и разболяването.Добре, че все пак сте стабилизирали нещата.

# 179
  • София
Знам, че не е лесна адаптацията. Точно заради началото на грипния сезон ми се искаше да отложа до пролетта.

Май ще взема да пусна, пък да видим какво ще излезе на класиранията.

Честно, зимния период е далеч по-добре за адаптация, има по 10 деца в яслите, понякога са били и по 5, абее по-хубаво и от частна, на пролет става лудница, стигат и до 20 деца, ето ние на пролет го пуснахме и беше ужас, миналата година беше същата работа, до април сопол не беше пускал, след Великден пуснаха всички отложени деца и беше нон стоп болен.

Общи условия

Активация на акаунт