Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 44 948
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Няма ли кой да тропне по главата г-н доц. Чобанов, че да вземе да се съвземе?!
Пак ще измисли някои велики глупости и всяка година ще си прави експерименти с деца и родители...
Станахме опитни мишки...

# 241
Аз не разбрах какво лошо има в това децата да имат възможност да ходят в детската градина в района, в който живеят, а не на другия край на града. Защо да му тропаме по главата на Чобанов?

# 242

А тук как точно ще се разграничават истинските от фалшивите току-що направени регистрации, било то и по постоянен адрес?! Даваме ви точки, но те могат и да не ви потрябват. Simple Smile Това само ще увеличи броя на фалшивите постоянни адреси, децата стават повече, следват томбули  и неприети деца(с по 4 точки), живеещи до оградата на градината.

Малко офф темата. Винаги съм се чудила как се прави фалшива регистрация, особено по постоянен адрес, в общината нали искат нотариален акт, роднинска връзка със собственик, брак, някаква причина основателна да си ан този адрес. Как го правят фалшификаторите!?

# 243
  • София
Можеш да кажеш, че си под наем и да се регистрираш в имот на приятел/колега.

# 244
Може ако приятелката/колегата (силно се съмнявам)) ти е съгласна да си смениш каратата на нейния имот.

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 11:00 от malinkap

# 245
  • София
Зависи от общината Simple Smile На някои места в София изобщо не изискват документ, че можеш да се регистрираш на даден адрес и не питат какво ти е правото...

# 246
  • София
Е как така, коя община би го направила. Супер невероятно ми звучи това.

# 247
  • София
Абсурдно е да се твърди това .

# 248
Познавам хора под наем с постоянен адрес  там. Не са приятели дори с хазяите, били просто добри хора и им влезли в положение. Така че адресната регистрация е много съмнително нещо все още.
Миналата година например покрай уседналостта за училищата проверих статута на децата, защото за тях нищо не бях подавала. Оказа се, че като сме си сменяли постоянния адрес преди 4-5 години трябвало да сменим и настоящия, но никой не ни беше обяснил. По настоящ излезе, че сме на място, което сме напуснали преди 5 години. Така че на места и администрацията не си върши много добре работата да следи или обяснява.

# 249
  • София
Ооо, историята познава много невероятни случаи Wink

# 250
  • София
Да, сменят се и двата адреса-постоянен и временен. Миналата година март месец смених моите и на децата. Винаги съм си живяла в Люлин, смених с адреса, на който живеем сега с мъжа ми. Учудих се, че трябва да сменям постоянен и временен, при положение, че никога нищо не съм сменяла, не съм имала временно жителство никъде. На децата също им ги смених тогава, защото ми казаха, че не е рядкост майката да смени и децата да се водят на стария неин адрес, т.е. да не се прехвърлят автоматично и те с нея. Та сега всички сме си на адреса на семейното жилище. Направих го и аз със задни мисли-заради уседналостта за училище. Живеем през една улица и детска площадка от училище, оставаше и да нямат предимство след няколко години, защото аз не съм си сменила адреса. Ние живеем тук от 4 години, не възнамеряваме да се местим, затова уседналостта ни върши работа. Миналата година имаше точно 3 години до първи клас на голямото, затова реших, че по-добре да го направя. До тогава може да сменят изискванията 5 пъти де...не се знае.

За градините няма да изискват уседналост. Засега. Другата година не се знае, тази няма да е нужно.

# 251
  • София
Ужас, това с общините е... нямам думи. Аз бих подала сигнал ако разбера за нещо подобно, но аз съм си аз де. И все пак мисля, че ще намалеят тези с фалшивите адресни регистрации ако се приеме това. Дори и някоя много добра приятелка да ме навие да я запиша в нас, че живее, със сигурност няма да и дам да си смени постоянния адрес.

# 252
  • София
После няма как да я накараш да си смени адреса. С години може да се води у вас, да ти идват писма, да я търсят за какво ли не. Никога не бих се навила, освен ако не е сестра ми, примерно.

# 253
Да бе, това е голяма недомислица значи.
Аз разреших на наемателите (защото живеят от 15 години в имота) да си направят постоянен адрес там. И сега заминават за чужбина и какво? Не мога да ги отпиша...
Глупав закон!

# 254
  • София
Да бе, това е голяма недомислица значи.
Аз разреших на наемателите (защото живеят от 15 години в имота) да си направят постоянен адрес там. И сега заминават за чужбина и какво? Не мога да ги отпиша...
Глупав закон!
Помоли ги учтиво, да си сменят постоянния адрес. Друга опция няма. Не можеш да отпишеш човек от постоянен адрес, защото той трябва да има задължително такъв в ЛК. Затова много малко хазяи се съгласяват да вписват наематели в имота си.

Общи условия

Активация на акаунт