Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 44 899
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря!

# 61
Здравейте, дали може някой да ми разясни следната точка от правилата за кандидатстване в детска ясла:

. Кандидатстване
4.1. Детето ми все още няма навършени 10 месеца. Можем ли да кандидатстваме от сега за догодина?
Не. Може да се регистрирате, но във всички градини ще получите надпис „Избрали сте заведение, в което няма подходяща група за Вашето дете”, ако се опитате да добавите кандидатури. Изчакайте обявяването на свободните места за прием от септември следващата година. Свободните места ще се обявят в края на февруари. Тогава ще може да добавите кандидатури.

Малко са объркващи термините "отсега" и "за догодина". Имам бебче, родено декември 2018, това, което ме интересува е ще имаме ли право да кандидатстваме за прием в детска ясла за учебната 2019/2020 г.?

# 62
  • София
Запис да следя

# 63
  • София
Здравейте, дали може някой да ми разясни следната точка от правилата за кандидатстване в детска ясла:

. Кандидатстване
4.1. Детето ми все още няма навършени 10 месеца. Можем ли да кандидатстваме от сега за догодина?
Не. Може да се регистрирате, но във всички градини ще получите надпис „Избрали сте заведение, в което няма подходяща група за Вашето дете”, ако се опитате да добавите кандидатури. Изчакайте обявяването на свободните места за прием от септември следващата година. Свободните места ще се обявят в края на февруари. Тогава ще може да добавите кандидатури.

Малко са объркващи термините "отсега" и "за догодина". Имам бебче, родено декември 2018, това, което ме интересува е ще имаме ли право да кандидатстваме за прием в детска ясла за учебната 2019/2020 г.?

Цитираното не е от Правилата за прием, а от Въпроси и отговори.
След обявяването на 18.03.2019 г. на свободните места за прием за 2019/2020 г. ще можете да кандидатствате за прием в ясла за детето родено през 2018 г.

# 64
Да, права сте, от Въпроси и отговори е, моя грешка. Благодаря за отговора.

# 65
Здравейте,
Дали ще повишат социалната квота на 40% за приема тази година?
Благодаря!

# 66
В момента се събират становища относно новата наредба - https://www.sofia.bg/web/guest/draft-amend-suppl-ordinance-dg-pgu. Това, което засега за измъдрили, е 40% социална квота, братчета и сестричета в общата опашка, да му мислят първородните деца или такива с голяма разлика.

# 67
  • Sofia
Да, сега близнаци, породени, братчета/сестричета в ДЗ - всички вече са в общата опашка. Но така, на практика няма да останат много деца в социалната опашка и квотата от 40% има вероятност да не бъде запълнена и следователно ще има повече места от миналата година, които да се прехвърлят в общата опашка.

# 68
# 69
Привет!
Надявам се пиша в правилната тема, тази година ще кандидатстваме за ясла от септември. Дъщеря ми е родена декември 2017. Мъчат ме 2-3въпроса. Четох много на сайта където се регистрирахме, но човек все опира да попита.
Цялата хватка с адресите леко ме обърка. Аз се водя на постоянен в район Възраждане, мъжът ми в Красно село, а по настоящ сме регистрирани в Триадица. Реално живеем по настоящ, но бабите са на другите 2 адреса. Като кандидатстваме имаме ли реално шанс да посочим по 1 градина на всеки адрес или можем да избираме градини само от един административен район?
Другият ми въпрос е свързан с квотата за хронично болни. Прави ми впечатление, че в ОДЗ-тата до моя блок имат по-големи квоти за такива деца отколкото за общ прием. Това нормално ли е!? Няма ли някакъв таван или всяка градина/ ясла сама си решава? Това си е не врата ами порта за порочни практики.
Благодаря!

# 70
  • Sofia
В Исодз трябва да изберете адрес на семейството, т.е. имате възможност да напишете само един адрес. Можете да кандидатствате за колкото градини си искате (независимо от административния район), но ще получите допълнителни точки за "адрес в района на градината" само за градините в района на адреса, който сте написали в системата.

За хронично болните деца - от миналата година има промени. Миналата кампания се приемаха до 5 деца с хронични заболявания в група. Тази година смятат тази бройка да я намалят до 3.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 10:37 от brin de muguet

# 71
За хронично болните деца - от миналата година има промени. Миналата кампания се приемаха до 5 деца с хронични заболявания в група. Тази година смятат тази бройка да я намалят до 3.
Ясно. Благодаря за отговора. Аз се заблудих, защото на сайта видях някакви големи бройки от 12-13 та чак до 17 деца в тази графа, а общ прием 10 примерно.
Цъкнах някъде където по градини имаше местата за всички групи и тн...

# 72
Съжалявам за спама, но ще използвам да попитам още нещо тъй като съм доста боса в материята.
При различните класирания може ли да се мести адресът на семейството ако например не ни приемат където живеем? Ако някой има опит от практиката, остават ли места за ясла на второ класиране изобщо?
Аз съм се отчаяла, че няма да приемат дъщеря ми нищо, че сме с пелен брой 6 точки. То всички са...

# 73
  • София
Съжалявам за спама, но ще използвам да попитам още нещо тъй като съм доста боса в материята.
При различните класирания може ли да се мести адресът на семейството ако например не ни приемат където живеем? Ако някой има опит от практиката, остават ли места за ясла на второ класиране изобщо?
Аз съм се отчаяла, че няма да приемат дъщеря ми нищо, че сме с пелен брой 6 точки. То всички са...

Пълния брой точки не е 6. Да, адреси могат да се сменят помежду класиранията, както и работодатели и статут в отпуск по майчинство

# 74

Пълния брой точки не е 6. Да, адреси могат да се сменят помежду класиранията, както и работодатели и статут в отпуск по майчинство
Мерси. А колко е пълният брой точки за класиране по общ ред?

Общи условия

Активация на акаунт