Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 478
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
И какво? Ако отлагам детето 60 дни за ясла и в деня, когато трябва да постъпи, се разболее от варицела или морбили (защото няма да е навършило възраст за поставяне на ваксина), трябва да си загуби мястото или да отиде да зарази другите деца? И да, 2 години са страшна уседналост...

# 556
  • СОФИЯ
На бърз вентилатор го прочетох. Поне са махнали натрупването за ОК 6, 7 и 8. За това ни чуха в последния момент. Включили са и фактически съжителстващите в "семейство". Па са се осрали обаче за други неща. Не мога добре да го копирам, накрая новият § 8 за ОК 1 и 2 "влиза в сила от началото на учебната 2020/2021 година" Т.е. за пролетното класиране 2020 г. тези промени са ТЦ, ще влязат в сила от 15.09.2020 г. Пак ще я изменят явно. Повече промени в кратък период съм виждала само в Закона за акцизите и данъчните складове Wink

# 557
Как ще се удостоверява служебно адрес? Забелязах, че са го добавили като възможност. Също не ми я ясно уседналостта от коя дата се считат тези над 2 години ,датата на класирането ли или датата, в която се изкарава удостоверението в Общината?Благодаря!

# 558
А аз тотално се обърках. Четох пак.
Ще съм благодарна ако някой навътре с такъв тип нормативни текстове направи един преразказ какво се променя за кандидатстващите следващия месец. Благодаря!

# 559
Уседналостта влиза в сила от:
II. КРИТЕРИИ, чл. 18, ОБЩИ КРИТЕРИИ 1 и 2 влиза в сила от началото на учебната 2020/2021 година.“
Аз го разбирам че през м.Май 2020 ще се кандидатства без уседналост Simple SmileSimple Smile, въпреки, че идеят беше съвсем друга ако не греша.Предполагам, че отново ще се съберат да го променят.
Всичко друго си е както го говорихме, но не мога да разбера как се удостоверява служебно адреса.
Излезе ли за СДЯ наредбата?

# 560
Аз това за служебен адрес вобще не го видях!? В смисъл служебен като на работно място?? Това пак ли се появява..
Какво съм чела...

# 561
Досега беше да се носят удостоверения за всички деца,за което се плащаше около 30 лева.Сега са добавили и служебно и не ми е ясно дали отново трябва да се ходи в Общината преди класирането.

# 562
  • СОФИЯ
Явно ще го закъсат и с Регламента за личните данни. Адресът не е на детето, както е в системата за прием в 1 клас, а на един от родителите/настойниците. За да установят постоянен/настоящ адрес им трябва ЕГН.

# 563
Нали са въведени и ЕГН на родителите в системата, какъв точно е проблемът?

# 564
  • СОФИЯ
Нали са въведени и ЕГН на родителите в системата, какъв точно е проблемът?
Аз никога не съм ползвала системата като потребител. Там въвеждате ЕГН и на двамата родители ли?

# 565
Да. И на двамата родители се въвежда ЕГН.

# 566
  • СОФИЯ
А когато кандидатстват две деца с един общ родител повече от 2 ЕГН ли се въвеждат?

# 567
В профила на детето им ЕГН на двамата му родители. Във профила на брат му/сестра му е възможно да е въведен друг баща, но не знам дали с ЕГН или само с имена. Но това наистина е интересно, защото тогава това дете не знам дали може да кандидатства с адреса на баща си.. За такива специфични случаи трябва някой препатил да си каже.

# 568
  • Sofia
Въвежда се адресът на семейството в системата, после този адрес трябва да се докаже с лична карта или удостоверение за настоящ адрес. Тоест ако в семейството има две деца от различни бащи, то адресът трябва да е един и същ и за двете деца. А не едното да кандидатства с адреса на майката, а другото с адреса на бащата.

# 569
Значи отлагателният период от 60 дни за ясла и 30 за ДГ си остава.
След изтичането му детето следва да бъде пуснато. Спира се ,уж, практиката да се удължава тръгването с бележки от ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт