Модни тенденции в прическите и всичко за косата

• 67 619
  • 778
  •   1
Отговори
# 720
За косата е най-добре да изсъхва естествено.
Оттам нататък 800w, 1000w ...трай, бабо, за хубост!  Е, с по-мощен по-лесно стават нещата, силна струя, кратко време.
Не го ползвайте всеки ден. По -малко вредно е, ако намажете косата с препарат( пяна,  спрей за фиксация, крем за топлинна обработка) и изсушаването се запази по-дълго време.
Казвайте на фризьора да ви направи такива прически, които искат по -малко поддържане и ефектът е в подстрижката.

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 21:16 от Pepina_n3

# 721
  • София
Vuv, помня те. Страхотно ти е сега.

Моята коса цъфти най много от сешоара въпреки всички термозащити. Просто след зимата е все така. Лятото ми е във върховна форма, но тогава забравям за всякакви сешоари и преси.

# 722
Vuv, помня те. Страхотно ти е сега.

Моята коса цъфти най много от сешоара въпреки всички термозащити. Просто след зимата е все така. Лятото ми е във върховна форма, но тогава забравям за всякакви сешоари и преси.

Не става ли само в корените да подухаш със  сешоара и то малко, дължините сами да изсъхнат.

И на мен Vuv ми хареса.

# 723
  • София
Си, мисля даже вече да приключа със сушенето. Минаха големите студове. Утре съм на фризьор, яко съм спекла, ама дано стане добре.

# 724
Успех на фризьора.
Аз мога да кажа, че ключов фактор за успешна прическа е да е съобразена с типа на самата коса, така че да изисква минимална поддръжка при оформяне. Всичко друго е вятър и мъгла - да, ще става красиво с цената на часове преси, маши, сешоари и в крайна сметка изтормозена коса.Аз такова хоро вече не играя!

# 725
Нищо, ама нищо не може да съживи изтощената коса повече, от липсата на топлинна обработка. Това включва сешоари, преси и всичките им производни. Фризьорката винаги ми го е казвала, но сравнително скоро го осъзнах. Мислех си, че косата ми е изтощена от русият цвят, а аз понеже с боядисването се постригах късо и всеки ден стилизирах със сешоар и преса. Това съсипа косата ми! От къдрава стана едва чуплива, без блясък, с изгорели крайща, суха и трошаща се. Каквито и маски да й правех, колкото и скъпа козметика да ползвах, ефектът беше слаб и едва забележим, и до следващо измиване. Един ден реших тотално да се отърва от русото, започнах да се боядисвам кестенява цвят, близък до естествения ми. В темата за къдрокоските момичетата споменават кърли метода, който е за къдрави коси, които по принцип са по-сухи. Както и да е, няма да задълбавам, накратко. Спрях да използвам сешоар и преса. Горе-долу през измиване мия косата си с безсулфатен шампоан (ползвам си нормален балсам) и преди да изляза от банята заливам косата си с оризова вода. Ефектът е огромен! Къдриците започнаха да се връщат, косата е с блясък и жизнена (отдавам го и на тъмната боя също) и сякаш не ми се налага да мия косата си толкова често. Миех я през ден, сега я мия през два или три, но на практика не е мръсна изобщо, просто не мога повече време да я чакам някак. Предполагам, че косата ми е по-добре благодарение на комплексната грижа, но аз съм 100% убедена, че липсата на топлинна обработка й се отразява направо съживяващо и е най-важната промяна, която направих.

# 726
  • Пловдив
IceIce, би ли споделила повече за оризовата вода, моля те. Не ми е познато.

# 727
IceIce, би ли споделила повече за оризовата вода, моля те. Не ми е познато.
Разбира се. Това е азиатски похват, много стар, за бърз растеж на косата, против пърхут, за здравина и блясък на косата. Някои жени използват ферментирала оризова вода вместо шампоан. Аз не стигам дотам и правя само последно изплакване, като след това може да изплакнете още веднъж с вода или да се остави така.
Измива се ориз, после се залива с вода и се кисне 30 минути. После се разбърква хубаво, аз мачкам ориза с ръка докато побелее хубаво водата и се прецежда. Това е първичната оризова вода, която може да се ползва веднага, но е по-слаба. А може да я оставите ден-два на стайна температура да ферментира. После някои я кипват на котлона и оставят да изстине, аз я слагам в хладилника директно и я ползвам така след това. Добавят се по няколко капки етерично масло, защото мирише неприятно като ферментира. Съхранява се до пет дена в хладилник. Това е.

# 728
  • Пловдив
Благодаря ти , че сподели ❤Обливаш косата със студена вода?

# 729
Благодаря ти , че сподели ❤Обливаш косата със студена вода?
Студена, да. По принцип е хубаво, който издържа да си мие косата с хладка вода, но на мен ми е трудно, къпя се нормално с топла и на финала се навеждам надолу и заливам със студена оризова вода.

# 730
За косата е най-добре да изсъхва естествено.
Оттам нататък 800w, 1000w ...трай, бабо, за хубост!  Е, с по-мощен по-лесно стават нещата, силна струя, кратко време.
Не го ползвайте всеки ден. По -малко вредно е, ако намажете косата с препарат( пяна,  спрей за фиксация, крем за топлинна обработка) и изсушаването се запази по-дълго време.
Казвайте на фризьора да ви направи такива прически, които искат по -малко поддържане и ефектът е в подстрижката.

Нищо, ама нищо не може да съживи изтощената коса повече, от липсата на топлинна обработка. Това включва сешоари, преси и всичките им производни.

Напълно съгласна с написаното! Аз и неслучайно всичките преси, маши и сешоари, които имам, съм ги скрила далеч от очите, защото иначе все ще се изкуша преди да излезна. И никога, никога, никога не ги ползвам без допълнителен продукт за термозащита.  Peace

Отделно, зимата е напълно нормално косата да се изтощава допълнително- свързано е както с допълнителното отопление /радиатори, климатици/, така и с носенето на шапки и шалове- косата се трие в тях и това я изтощава още повече.

Сравнително доскоро бях с доста къса коса, но дори тогава не преставах с грижите за нея- шампоан, балсам, два- три пъти седмично, в зависимост от сезона- маска, пък ако ще само на перчема да е. Laughing С времето започнах да се грижа за косата си като за кожата- зимата ползвам по- подхранващи продукти, такива от по- тежката артилерия, лятото респективно по- леки.  И друго, което то дете още правя- на всеки месец, максимум месец и половина, подстригвам крайчетата- без значение от дължината, пускам ли я, свиди ли ми се, или не. Не зная дали има връзка с това, но факт е, че косата ми расте доста бързо.

# 731
Аз също не ползвам сешоар от много време. Маша и преса нямам, имам въртяща четка с горещ въздух, но не съм я ползвала от септември. Ходя си натюрел. Наистина е много важно да е подстригана добре косата и да не изисква допълнителни грижи, ама и аз съм си мързелива де, не ми се занимава.
Случвало ли ви се е да ви сърби скалпа след маслена маска? Напоследък го забелязах при мен и се чудя как е възможно. Има ли някой такъв проблем?

# 732
  • Някъде там
С вашите къси прически и на мен ми се прииска да направя една такава черта и да променя изцяло цвета на косата

Laughing

# 733
  • Бургас
Сешоар ползвам,но преси,маши и т.н не.

# 734
  • София
Показвам набързо и ще се изтрия.

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 18:19 от Elena_of_Avalor

Общи условия

Активация на акаунт