Модни тенденции в прическите и всичко за косата

• 67 698
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
Днес си правих Нутри терапия и изправяне с парна преса. Вижте снимки преди и след.

Доволна съм от резултата, но съм наясно, че е временен, докато я измия. Дайте съвет за грижа в домашни условия.

# 556
На Джойко парната преса  със съотверния продукт за  нея ли говориш.
Моята не е на Джойко , също като инфрачервената има  технология  ултрасоник , и когато сложа продукт вместо вода косата става невероярно жива и блестяща.
По принцип  тези преси са за   да засилят  действието на продукта, като осигурят по доброто му проникване.
Сами по себе си , без подходящия продукт, нямат ефект

Да, с кератина. Тя по принцип не е инфрачервена, не може да се ползва с маски или терапии. Аз исках да си купя пресата, затона отидох първо да я пробвам. С подходящи продукти и с моята постигам такъв блясък. И ползи дългосрочни за косата не мисля, че има....и се отказах.

# 557
  • Габрово
Препоръчително ли е използването на сух шампоан 1 път седмично за мазна коса ,която се  измива през ден...т,е. сухият шампоан по-щадящ ли е?

# 558
Щадящ за кое? За косата - да, за скалпа - не. Някак скалпа ми е пъти по-важен от косата. Косата расте, сменя се, ама скалпа, като го прецакаш, лоша работа.

# 559
  • Някъде там
Влюбих се в този цвят Loreal DiaLIGHT 5.12  
В момента съм с цвят 5.81
Дали след месец мога да направя само корени с диалайт на лореал с този цвят или ще стане прекалено шарено и цветно в косата ми?

# 560
Препоръчително ли е използването на сух шампоан 1 път седмично за мазна коса ,която се  измива през ден...т,е. сухият шампоан по-щадящ ли е?

При мен лично сухият шампоан идва добре, ако съм оформила косата преди ден—два с преси и щуротии, прическата държи, но само корените се омазнят. Тогава пръскам в мръсната част на кичура и готово. За честота гледам да не е по—често от веднъж в седмицата. Мисля, че честото миене от една страна може да изсуши косъма и да му отнеме от блясъка по дължина. Поне при мен това се случва. За сега сухият шампоан ми понася сравнително добре, преди години си спомням, че като се напръсквах ми предизвикваше косопад. Но не бива да се прекалява. То като цяло за всичко важи това.

# 561
За мен е немислимо един път седмично да мия косата. На третия ден вече ме дразни да я пипам и гледам с мазни корени. Пръскам рядко сух шампоан,но на вечерта или следващия ден в мия задължително. Та максимум 4 дни изкарвам.

# 562
За мен също. Мия я на два три дни. Лятото през ден или всеки ден. Зависи. Просто ми е гадно да стоя с омазнена коса. Сух шампоан и аз ползвам рядко, по скоро да замажа положението, ако ми се налага да изляза спешно, а да не мога да я измия.

# 563
Аз гледам два пъти в седмицата да я мия. Ако не друго, косата поема много миризми. И да се парфюмирам, пак в един миг почва да мирише на манджа. Та три дни са ми оптимални.

# 564
Аз гледам два пъти да мия, защото дължините ми не биха понесли повече, те и сега са сухи.  Иначе сега, зимата, коренът има нужда. Ама сплитам, връзвам, за да отложа миенето. А и косата ми вече е по-дълга и кльопва и от тежестта... Абе няма угодия.

Веднъж миех като бях руса. Е толкова пресушена коса никога не съм имала, изкарваше си без проблем.

Препоръчайте сух шампоан, който мога да намеря офлайн Simple Smile

# 565
На два три дни мия. И моята и на детето. Или 2 или 3 пъти в седмица както си случи. Косата ми не е нито мазна,нито нищо. Мога да изкарам и повече,но не искам. Сега е леко суха и гледам повече от 2 пъти да не я мия. Сух шампоан никога не съм ползвала. Нямам нужда и не бих го ползвала само за да разредя миенето. Обичам чувството за чиста коса.

# 566
Алечка,моят сух го купих от Кауфланд,на Шаума е. Хубав е и мирише добре,но нямам база да сравня с друг.

# 567
Аз не разбирам тоя стремеж към по-рядко миене на косата - като миете нали ползвате маски, балсами, вкарвате полезни неща в косъма. Скалпът като се замърси и се засилва косопада, освен това себумът за да се разнесе по косъма, трябва да се решите, а ако сте къдрави това не е възможно без да сте намокрили косата.

# 568
Аз гледам два пъти да мия, защото дължините ми не биха понесли повече, те и сега са сухи.  Иначе сега, зимата, коренът има нужда. Ама сплитам, връзвам, за да отложа миенето. А и косата ми вече е по-дълга и кльопва и от тежестта... Абе няма угодия.

Веднъж миех като бях руса. Е толкова пресушена коса никога не съм имала, изкарваше си без проблем.

Препоръчайте сух шампоан, който мога да намеря офлайн Simple Smile

Аз ползвам най—обикновен за 4 лв на Балеа. От популярните съм ползвала Шаума, Клоран като по—натурален. Все тая е. Има и оцветени, ама са с повече химия. Аз взимам тези, които са с оризово нишесте, вместо с alluminium нещо си..

Аз не разбирам тоя стремеж към по-рядко миене на косата - като миете нали ползвате маски, балсами, вкарвате полезни неща в косъма. Скалпът като се замърси и се засилва косопада, освен това себумът за да се разнесе по косъма, трябва да се решите, а ако сте къдрави това не е възможно без да сте намокрили косата.

Е аз съм с права коса. Маските ок, ама сулфатите постоянно.. Аз с безсулфатен шампоан не мога да се справя. И отделно всяко мокрене на косата коства сушене, преса, маша.. зависи де, поне аз не мога да мина без тях. И това ако през два дена го правя, косата ми се съсипва. Аз лично косопад нямам и не знам как е обвързан с миенето и другите неща..

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 17:24 от emkaemka1

# 569
А, да - стилизирате с преси, забравих това Smile. Всеки с неговите си неща, разбирам защо се стремите по-рядко да миете.

Общи условия

Активация на акаунт