Боледуване на децата ни - тема 64

• 55 843
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
  • София
tinna_st,  то изобщо не е задължително да има обрив като има стрептококи,  особено след като вече веднъж е карал с обрив. С обрив му казват скарлатина, а без обрив е просто ангина Simple Smile Моето дете нито един път не е било с обрив, а досега 3 пъти е била с доказани стрептококи, като подозирам и за 4ти път, но тогава направо си пи АБ без изследвания. Педиатърката щом ви е изписала АБ, най-добре направо да си го пие и не се занимавай с изследвания. Има и бърз тест за стрептококи, който е готов за 30-40 мин., но само отчита наличието им и е без антибиограма. Може да се вземе секрет по всяко време стига около час преди това да не е ял и пил течности. Да, възможо е да има грешка в резултатите при започнат АБ, обикновено 24 до 48 часа след първия прием на правилния АБ вече няма стрептококи. В нашата градина последните няколко години направо им е по график бума на стрептококите - декември и май задължително, през 6 месеца точно Sad
Дани, как сте? Изписаха ли те вече?

# 91
Аб би бил вероятно локален. Но се консултирай с педиатъра ви, дори ако имате възможност нека е унг. Нашият унг не е почитател на изследване на секрет ако липсва някаква бурна картина, както и на лечението с АБ само защото има изолирана бактерия.
И нашия....
За АБ аз бих изчакала и щях да пусна бързия тест за стрептококи. Антибиограма не трябва за стрептококи. От АБ се влияе още на първия ден резултата.

# 92
  • shumen
Тина,и при нас скоро имаше скарлатина в градината,но моя точно тогава не ходи и ни се размина.АБ според мен ако е правилния ще подейства и няма да покаже реален гърлен секрет.
Светле,благодаря,че попита.Изписаха ме във Понеделник,но болнични съм до края на седмицата и после празници и отпуска и на работа съм чак на 03.01.За сега съм по добре да не казвам голяма дума след 7 дни Уназин венозно по 4 пъти на ден и 3 дни след това Азитрокс за домашно лечение.Надявам се и да не ме повтаря такова чудо вече,че ми беше голям кошмар в болницата без детето.
Моме,и Дени е така.Подсмърча,а видимо няма нищо,а като легне казва,че му е запушен носа и хърка много.Онзи ден като ходих при педи я питах от какво може да е и каза от третата сливица и да давам Лимфомиозот и Десибел и след празниците да отидем да даде направление за УНГ да видим той какво ще каже.

# 93
Да, но на Марти е махната третата сливица. Ще видим какво ще измисли педи утре.

# 94
  • гр.София
Моме, миналата година след продължителна хрема пуснах секрет и излезе същия стафилокок. Педиатъра каза аб в никакъв случай, при положение че няма темп. и детето изглежда видимо здраво. Изписа стафилококцинум 15СН по 3×3 за 20дни. Всичко беше точно и се повлия много добре.

# 95
Благодаря много, звучи добре!

# 96
  • shumen
Моме,дано се разминете с АБ.

# 97
  • Варна
Моме два пъти сме били с тази бактерия, първият път унг изписа гентазон, втория бактробан, само локално сме я лекували.

# 98
Здравейте.
Ще ме извините ако не е за тук въпроса, но ще го задам.
По схема давах на децата Брохноваксом, първия прием септември, последния през ноемри за по 10 дни.
Сега за зимния сезон, мога ли да давам  имуностимулант някакъв или само в случай на разболяване? Сироп от бъз, ехницея , такива неща, как смятате?

# 99
  • shumen
Аз бих давала сироп от бъз или някакъв имуностимулант.В момента давам С биритокс Н.

# 100
Дани нашите са големи за трета сливица, онзи ден говорих с УНГ.

# 101
Така, докладвам за телефонния разговор с педи, нещо не останах доволна този път. Явно вече е запразнила Grinning Като чу за стафилокока, попита дали някакъв си АБ е в антибиограмата - нямаше го, попита за друг, но аз докато го намеря, каза по-добре да й пратя резултатите по вайбър, за да ги прочете и помисли. Явно се беше насочила да изписва АБ. И аз леко подметнах дали не може с хомеопатия да се справим, а тя: "Дааа, може. Стафилококцинум 15, по 10 гранули, 2 пъти в месеца". Как така от АБ отиде на хомеопатия - не знам Grinning Но както и да е, засега ще опитам с хомеопатия.

# 102
  • София
Според мен това е несериозно. Стафилококи или каквото и да е с хомеопатия. Не знам.

# 103
Няма външно проявление, затова. Т.е. има някакво подсмърчане, заради което пуснахме секрета, но няма течащ нос, раздразнено гърло, темп, детето си е живо и жизнено, ходи на градина, т.е. си има съвсем здрав вид. Това първо. Второто - масово децата в ясли и градини са носители на бактерия в носа, и сега хубаво - ще пие АБ, ще я махнем, но в момента, в който го пусна на градина, пак ще се зарази. И затова при т.нар. "здраво носителство" не се препоръчва лекуване. Аз се колебаех доколко при него може да се нарече "здраво", затова и исках консултация от педи и вас Simple Smile

# 104
Не бих дала орален аб без други симптоми.
Моята е имала носителство на стафилокок и го лекувахме с класическа хомеопатия.
Може и с аб капки да се пробва, но чак пък орален аб направо.

Общи условия

Активация на акаунт