Боледуване на децата ни - тема 64

• 55 851
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Моме, давай си му сммо хомеопатията, и да не помогне, няма да навреди. Ако се влоши, тогава други мерки, сега няма смисъл. Аз поне така бих направила.

# 106
Да, благодаря, и аз така мисля да направя Simple Smile
Малкия обаче мога да го метна на един Гентазон, че от седмица не му минава хремата, тъкмо се беше пооправила, и пак сега е сочен-смъркащ, все едно наново го хвана.

# 107
  • На брега на реката
Никак не е несериозно. Толкова твари виреят в човешкия организъм, че една изолирана бактерия, без особена проява, не значи непременно да се изписва орален или локален АБ.
И аз бих действала с хомеопатията. Не пречи да опиташ, току виж минало Simple Smile
Моме, на малката хремата я оправих с обилно наливане с фр. Буквално до давене. Не му беше хубаво на детето, но докато не промия и последния сопол, не я оставях на мира Simple Smile

# 108
  • shumen
Моме,аз не бих дала АБ,а бих опитала с хомеопатия.
Лино,педи каза,че може да е от 3 сливица,а може и да има някаква бактерия и от това да хърка така с носа.След празниците ще ми даде направление и ще го водя на УНГ да видим той какво ще каже.

# 109
  • гр.София
Моме, големия ако го пробваш със стафилококцинум трябва да го даваш продължително, а не както педи ти е казала 2 пъти в месеца. Това е хомеопатия на Боарон и действа с натрупване, а не като класическата да дадеш еднократно/двукратно.

# 110
Честита Коледа! Много здрави да са дечицата ви!
Стафилокок при бебето махнах с промивки с хипертоничен разтвор (Тонимер Хипертоник Бейби). Първият път мазах Бактробан, съжалявам, че избързах и не пробвах с промивки. Те поне са съвсем безвредни.
За съмненията с херпангината/ скарлатината, ако минава без АБ, аз бих изчакала и  после бих пуснала АСТ. Ако е висок, ясно че е била скарлатина и ще пие АБ тогава.

# 111
  • shumen
Честита Коледа!Много здраве да са дечицата Ви.

# 112
Мамчета, моето бебче на 1,5 г. е с лек, прозрачен секрет от 2 дни. Днес секретът се засили без цвят, но по-гъст и вдигна t 37,8 вечерта. Няма други видими симптоми. Игриво е, но със слаб апетит, иска предимно на гърда. Аз съм също със секрет на носоглътката (прозрачен) и имам t 37,2, всичко ме боли 😕. Педиатърът изписа осцилококцинум, инфлуцид и енгистол. Как намирате тази комбинация, някоя двала ли е и трите, през определен интервал, разбира се, не наведнъж ☺? Благодаря!

# 113
  • shumen
Лиско3,да се оправя скоро детенце.Не съм давала и трите наведнъж и не мога да помогна.

# 114
  • На брега на реката
Честита Коледа, момичета! Желая ви здраве за вас и семействата ви!

От трите изброени само от третото съм виждала ефект и винаги го имам в аптечката си. Някак ми е странна комбинацията от три хомеопатични продукта с еднакво предназначение. Чак не знам как ги съвместяваш в лечението, при условие, че и трите се приемат интензивно при изначални симптоми.
Бързо оздравяване!

# 115
Осц. през 6 часа, инфл. през 2, енг. 3х0,5. След подобрение осц. 2х1, инфл. 2х1, енг. 2х0,5. Днес, да чукна на дърво, е по-добре, няма т., но яде само хляб + млекце, разбира се Simple Smile Но аз съм с жестоко разстройство и едвам ставам от леглото! Добре че е таткото 😂
Бързо оздравяване на ваш и вашите дечица! 🤗

# 116
  • На брега на реката
Аз не бих приемала в такъв случай и трите, защото съдържат лактоза и ще дразни лигавицата. Диета и нещо симптоматично!

# 117
  • shumen
Лиско3,радвам се,че е по добре детенце.
Моето е с някакъв обрив от днеска..Давам Есбиритокс Н и педи предположи,че е от него.Давам и Лимфомиозот и Десибел за третата сливица,но според нея не е от тях.

# 118
Дани, чувала съм, че ехинацеята дава алергични реакции и не е съвсем безобидна, даже изрично я избягвах, когато бях бременна. Така че е напълно възможно да е от Есберитокса. Доколкото знам, Лимфомиозот е създаден да облекчи подуването на лимфните възли (каквито са и сливиците), породено, както на вирусна или бактериална инфекция, така и на алергична реакция, тъй че.мибсе струва малко вероятно да е от него. Десибелът не е ли противоалергично? Ако си го включила след обрива и се повлияе, много е вероятно да е алергия.

# 119
  • shumen
Лиско,като ни изписаха от болницата след пневмонията му изписаха Есбиритокс и Десибел,който не съм спирала.А Есбиритокса го пие по схема 10 дни пие,20 почивка.След болницата като почнах да го давам пак така се изрина,но тогава педи предположи,че може да е пренаситен от АБ и затова да е обрива.Но сега не е пил нищо друго освен тези и най-вероятно е от него.Спрях го и ще изчакам няколко дни да не давам нищо имуностимулиращо,но като тръгне на градина ще започна пак да давам Имунохелт.

Общи условия

Активация на акаунт