Боледуване на децата ни - тема 64

• 56 130
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
Дани, изглежда с добър състав. Стискам палци бързичко да се възстанови героят! 🤗

# 121
  • shumen
Лиско.благодаря.Аз и преди съм давала от него и съм доволна.Но не знам защо сега му изписаха Есбиритокс и аз му го давах и се изрина.

# 122
Весели и спокойни празници! Пожелавам здраве на всички ни!

Моята кашля втора седмица и леко започвам да се филмирам. Изпи едно шише Фитолор за гърло в началото. После личната изписа Туспан, но никаква файда от него вече седмица. Направи кашлицата влажна, но вади по 1-2 храчки на ден. Съжалявам, че не отидохме днес да я чуят и да смени сиропа.

# 123
  • shumen
Дъждец,снимка правена ли е?При нас така веднъж само с кашлица след снимка се оказа с пневмония.Или пък да е някаква алергия.
При моя пъпките този път си останаха само 4-5 на крачето и се чудя още дали може да е алергия както предположи педи или нещо го е полазило.

# 124
  • София
Дъждец, следи да не вдигне температура и промивайте носа, за да е овлажнен и спокоен - така по-трудно се развиват микробите. Кашлицата може да мине и сама, ако не се развие някоя бактериална инфекция. Може би трябва да се вземат някакви мерки за носа. Много от инфекциите, които са съпътствани с кашлица, започват и се развиват в носа и могат да се лекуват там. Нормално е кашлицата от суха да стане влажна - значи сиропът е подействал. По-добре е кашлицата да е влажна, защото така се изхвърлят вредителите. Само да не завъдите бактерийки Mask Айде, кураж!

Ние за сефте петимата изкарахме грип - ужасна гадост, пет и повече дни с температура, двама с опашка от антибиотик и сега се чудя дали ще удържа да не започна и аз да пия.

# 125
  • shumen
Аш,дано се разминеш с АБ.
Дъждец,как е детето?
Моя уж няма нищо в носа,а тази сутрин като издуха и излязоха едни кървави сухи сополи.Надявам се да не е някакво начало на разболяване това.

# 126
Аш, дано удържиш без аб. Бързо възстановяване на всички! Настръхвам с този грип!

Коларголът за каква хрема се даваше?
Има задна хрема и се чудя дали той е подходящ? Купих вече един и май ще капя.
Много ме е яд, ако съм изпуснала положението. Все чаках сиропът и инхалациите с физиологипен да подействат. Ходих до дежурната лекарка и гърдите са чисти, но като чу, че кашля от две седмици, изписа аб.Не мисля да го давам засега, защото няма т и е активна. Ако се закучи работата, ще звъня на личната.

# 127
  • София
Дъждец, ние не сме капали коларгол, но съм чела, че подсушава. Защо не пробваш за по-сигурно с ксилометазолинови капки няколко дни - те свиват съдовете и секретите намаляват. Друга опция е да прибавиш пулмикорт в инхалатора; навремето такова лечение предписа пулмолог при чисти гърди, но с упорита кашлица от гърлото, и имаше изключително добър ефект (ползвали сме го само тогава, беше отдавна). За антибиотика не знам какво да ти кажа - двамата младежи пият в момента именно заради кашлицата. Много кашлят - ту сухо, ту влажно и текат едни реки от сополи, като доста често сополите са гнойни. Но това е на фона на вирус с висока температура, поддържана с дни и въобще при нас нямаше друг изход. Аз не пия антибиотик само защото ползвам вентолин и пулмикорт в момента и всъщност благодарение на тях въобще не кашлям, но ако не преборя хриповете с тези средства, ще мина на АБ. Нищо не си изпуснала с положението - кашличният вирус, ако е от упоритите, няма как да се пресече от самото начало Confused

# 128
  • shumen
Аш,да се оправят скоро децата.Дано се оправиш без АБ ти.

# 129
Коларгол редовно са им го изписвали за задна хрема, той влияе добре и на гърлото.
Големият също има някакви секрети в носа, дано с това да си остане!

# 130
  • shumen
 Моме,дао си остане само с това.
На нас Коларгол ни е изписван един път,но ефект от него не видях,освен,че много цапаше.

# 131
Аш, кое се инхалира първо?
Пулмикортът и след 2 часа Вентолин?
Че не знам дали съм запомнила правилно.

# 132
  • София
Аз инхалирам първо вентолин, после пулмикорт. Може с разстояние, може и без. Как е момата?

# 133
  • shumen
Дъждец,как е детето?
В нас детето е здраво засега,но баща ми се разболя изведнъж вчера,майка ми и тя и мен също започна да ми дращи гърлото и само се чудя как да овардим детето.

# 134
 При нас положението се влошава. Не виждам подобрение в кашлицата, даже днес е повече и направо откачам да не направи пневмония. На 31ви ходихме при личната, гърдите бяха чисти, но изписа аб, защото почна една болка в челото при навеждане. Пуснах кръвни, но не ги изчаках, почнах аб. Кръвните бяха в норма.
Обаче кашлицата никак не се повлияваше от сиропите и днес я заведох на пулмолог. Тя констатира хрипове и трахеобронхит. Изписа Вентолин и Пулмикорт и ми каза, че едното отваря бронхите и да е първо. Обаче и за друго говорихме и забравих кое. Вентолинът трябва да е нали? Ако няма подобрение, в петък ще я водя пак за снимка.

Дани, пробвайте големи дози вит Ц и някакъв имуностимулант. Дано го пресечете.

Общи условия

Активация на акаунт