Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детската градина - Тема 22

 • 30 803
 • 647
 •   1
Отговори
# 45
 • Варна
 • Мнения: 21 525
Както не е проблем да не спят, така не е проблем и да спят. Не е чак такава драма, не ги връзват за леглата.
Ами няколко души тук споделиха, че Е проблем. Моето дете ревеше страшно много, както винаги е ходил с кеф на градина. Ами в един момент порасна, престана да му се спи на обяд и сънят стана драма! Два месеца ходи и рева, докато се пречупи. Кому е нужно това?

# 46
 • София
 • Мнения: 1 474
Масово в градините (да не кажа навсякъде) се чудят как да избутат деня. Да не се занимават грам.
Ако може да ги сложат да лежат по леглата още в 9 ще им е най-добре.
Нямам думи. Системата е меко казано безсмислена и определено не съграждаща.
Мое мнение.

# 47
 • София, London
 • Мнения: 16 863
Напротив. За психологическото и емоционално развитие, следобедният сън е важен.
Нека някой специалист се изкаже, а не само майки.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 10:05 от gerda1

# 48
 • Мнения: X
Напротив. За психологическото и емоционално развитие, следобедния сън е важен.
Нека някой специалист се изкаже, а не само майки.

Напротив. След 3 години не е нужен.
Докога е важен според теб? До колко години?
За да му се спи на едно 6 годишно на обяд може да има две причини - или е болно в момента или си ляга прекалено късно.
Дъщеря ми заспива в 20:30 и става в 07:00 - 07:30. След 11 часа нощен сън няма как да спи на обяд. Все пак 3 годишно не може да спи колкото 6 месечно бебе по 13 часа...
И сега е на 3 години още, представям си на 5 - 6 години...изключително странно ми е да спи на обяд. Сега, ако си ляга в 00:00 часа и спи 6 - 7 часа, може ама това вече е въпрос на организация и режим вкъщи. Питай тогава някой специалист дали е нормално дете да си ляга в 23:00 - 00:00 часа, да видим кое е по - големия проблем?

# 49
 • София, London
 • Мнения: 16 863
Калина, твоите твърдения на прочетено из Гугъл ли се основават или си невролог, психолог, офталмолог,педагог?

# 50
 • Мнения: X
Калина, твоите твърдения на прочетено из Гугъл ли се основават или си невролог, психолог, педагог?

А ти? Невролог, психолог, педагог ли си?
Да, на прочетено в интернет и в няколко книги за отглеждане на деца.
Не бих питала психолог колко има нужда да спи собственото ми дете след като виждам, че не му се спи.
Пак питам - след 10 - 11 часа нощен сън може ли детето да спи още 1 - 2 часа дневен и да спи общо 13 часа на 4 , 5 ,6 годишна възраст? Колкото спят бебетата?
Значи детето става в 07:00 и в 13:00 вече му се спи? Само 6 часа интервал на бодуване за здраво 5 годишно? Не е нормално и не ми трябва специалист за да ми го каже.

# 51
 • София, London
 • Мнения: 16 863
Да си говорим дрън-дран на ангро и да искаме всички деца да се хранят с торта и бонбони в детската, само защото нашето дете желае така е малко крайно.

И да, едно от образованията ми кореспондира с темата.

# 52
 • Варна
 • Мнения: 21 525
Добре де, аз пак да попитам - как се спи насила? Какво значи "сънят е важен"? Ми да им бутнат по едно сънотворно като е толкоз важен. Щото те не спят, въртят се в леглата по 2-3 часа. Кое е полезното на това нещо и как точно то удовлетворява жизнено необходимата според някои нужда от следобеден сън? Аз ще ви кажа - никак!
Хайде пак, сега пък торти и бонбони намесихте. Кое е общото, бре???

# 53
 • София
 • Мнения: 1 474
Съгласна съм напълно с написаното от Калина.

Детето (явно не само моето) само регулира тези нужди и няма как да го накараш да спи, защото има необходимите часове сън и просто не му се спи.
Почива си ако е казано, но не спи.

Да накараш някой в нормалния за неговия организъм пик на енергия да легне да спи не е никак нормално и в никакъв случай не е полезно (моето дете не спи през деня от 3,6 г. по естествен път на развитието си).

Всички тези неща в градините са просто още един начин да минава времето. Защото иначе се изисква усилие. Много по-лесно е ако легнат в 12 до 15, че то денят минал. И малко филми на телевизора и ехеее пей сърце..

Не мога да повярвам, че някъде си позволяват толкова рано и за толкова дълго да слагат децата да лежат половин ден като болници. Кога обядват, за да са в 12 в легалата? В 11..

# 54
 • София, London
 • Мнения: 16 863
Няма лошо, щом моето дете е специално, има специални потребности и не желая  то да се социализира според установения ред, и аз имам претенции за индивидуален подход, то аз имам и материалната възможност да си покрия претенциите.
Моето дете ще посещава частна забавачка или ще си има гувернантка.

# 55
 • София
 • Мнения: 1 474
Ами да ти кажа, точно заради всички тия тъпизми там и липсата на всякакво градивно отношение, и боледуване до спукване, и висене ей така ден да мине (а е изпратено там да се социалириза, да се изгражда като личност, да се забавлява и да научава) го отписахме от така чаканата и бленувана държавна детска градина. Пу пу отървахме се.

# 56
 • Мнения: 530
И моят като съм го питала защо не иска на градина, винаги това даваше за отговор - Много спим.
Миналата година и ние имахме същата драма, ревеше и не искаше на градина, защото не искал да спи на обяд. Явно хич не са малко децата, които не искат да спят и е много тъпо да не се предвижда алтернатива. Да седят в занималнята и да рисуват, толкоз ли е трудно да им измислят нещо...
Не е трудно но има правила и те са за всички както в ДГтака и в у-ще.Смятам че е редно да се придържаме към правилата .Отглеждането на 1 и на 25 ат 1 човек са две различни неща .Ние възрастните трябва да сме единодушни в това отношение за да има резултати .Защото на по късен етап в у-ще нещата стават по сложни и пак учитела ще е виновен .А първите 7 г са най важни и възпитанието започво от домъ😊😊😊😊

# 57
 • Мнения: X
Да си говорим дрън-дран на ангро и да искаме всички деца да се хранят с торта и бонбони в детската, само защото нашето дете желае така е малко крайно.

И да, едно от образованията ми кореспондира с темата.

Точно твойто е дрън - дрън защото не ми отговаряш конкретно, а само повтаряш, че трябвало да се изказват психолози.
Ще се опитам да го обясня за последно бавно и ясно:
Когато детето пораства нуждите му от сън постепенно намаляват. Иначе и ние възрастните щяхме да спим по 12 часа и да дремваме на обяд. С това предполагам все пак сте съгласни.
Та, моето дете на 1 година и 2 месеца имаше 11 часа нощен сън и 2 часа дневен, значи общо 13 часа, което е съвсем нормално за възрастта. Еми, не може да очаквам и на 5 години да спи толкова. То не е нормално и бихс е притеснила ако 5 годишно спи колкото пеленаче и по - скоро в този случай бих се консултирала със специалист.
 Та, пак питам - 13 - 14 часа ли трябва да спи едно ЗДРАВО  5 годишно или просто трябва да го слагам да си ляга след полунощ, за да спи на другия ден, че да им е по - удобно на учителките да си изпият кафето?

# 58
 • Мнения: 12 161
Гледате само от собствената си камбанария, аз не мога да си позволя моето да спи до 7.30. Та какво точно се предлага, да го слагам да спи в 19.00 ли, за да има повече от 9 часа сън за денонощие?

# 59
 • София
 • Мнения: 1 474
Никой от нежелаещите да се спи не каза, че иска да не спят и другите, но пък точно обратното се заформя като желание на “спящите”.

Общи условия

Активация на акаунт