С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 812
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Хайде, който много разбира, да каже точно колко години са нужни за обзавеждане на един апартамент. Ако иска и с ремонта да го сметне, нищо, че не е споменат такъв?

Познавам хора, по 3 години. Перфектно да е, замазки, намазки, всякакви маски и масрафи, идеално да е, като за царски двор. Но през трите години сбутани 4 души в една стая.
На мен 2-3 месеца С ремонт. Някой пак си измисли какво съм казала, написала, мисля.

# 511
[
Скрит текст:
quote author=tays link=topic=1076979.msg37845273#msg37845273 date=1544287213]
Аз пък не разбирам как този златен син е обслужвал и двамата си родители, очевидно напълно и всеотдайно, преди да се загаджи с авторката. И впослеедствие претърпява пълна метаморфоза- живеейки отново в същата къща, със същите търтеи, не се мръдва. Авторката е написала, че бил мъж и затова тя поема предходната му роля.
Ами фалшиво ми звучи и житейски неприемливо, и нелогично.

Помня в темата на момичето, омъжено за турчина, колко повече подкрепа имаше снахата.
[/spoiler]
Тя писа, че не са били в страната като гаджета. Мъжа ѝ си е решил проблема като е заминал за чужбина
[/quote]

Е , да , но се разбира, че сега тя се изживява като жертвата, да пощади сина им. Чудно ми е не е ли свикнал той да носи хомота на тези невъзпитани и безхаберни люде. Избягал, а докато го е нямало? А преди да порасне ?

ПП Нещо има недовършено в цялата работа.
Ако обаче двама дърти стоят и чакат на младото момиче всичко , си е ад. Но не вярвам да е точно така през цялото време.

# 512
Абе ... Моника ги издържа, храни, чисти, пере, пуска им водата в тоалетната, няма да се учудя, ако накрая се окаже, че ги е родила и тях.

Много я бива Моника за всичко, само дето няма къде да живее, обзавежда ...

# 513
  • София
Ааааааа, защо не прекръстите темата на - С КАКВО ВИ ДРАЗНЯТ ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ?
Или да си направите нова тема с такава насоченост?

Зациклили са няколко другарки тука от доста време, стоят и дебнат някой да се оплаче ... и като го захапят  Head Band ... се дърлят и надцакват по десет страници!!!

Най-вече ме дразнят, че се изказват, без да са нито снахи, нито свекърви  Rage  Откъде тоя хъс и тази освирепялост, бре!

Ето преди пет страници едно момиче искаше нещо да каже, ама никой не я отрази ...  и тя като попрочете малко, се отказа!

АМАН ОТ ВАС!

# 514
  • София
...
ПП Нещо има недовършено в цялата работа.
Ако обаче двама дърти стоят и чакат на младото момиче всичко , си е ад. Но не вярвам да е точно така през цялото време.
Има, да – първите 7 години на снахата.

# 515
  • София
Хайде, който много разбира, да каже точно колко години са нужни за обзавеждане на един апартамент. Ако иска и с ремонта да го сметне, нищо, че не е споменат такъв?

Познавам хора, по 3 години. Перфектно да е, замазки, намазки, всякакви маски и масрафи, идеално да е, като за царски двор. Но през трите години сбутани 4 души в една стая.
На мен 2-3 месеца С ремонт. Някой пак си измисли какво съм казала, написала, мисля.
Хахаха я ми обясни в какво се състоеше ремонта, че и обзавеждането /т.е. дали е било предварително купено/ и колко стаи, та го скалъпи за 2-3 месеца??? Тука не говори да си сложите ламинат в/у готов под и да минете 1 латекс на стените - това не е ремонт.

# 516
Добре,де това момиче няма ли уста да каже кротко ,че има много работа по гледането на детето и от днес ще готви,чисти,пере само за мъжа си и детето.Или да се разберат със свекърва си ,ако настояват за общо домакинство,тя/свекървата/ да поеме прането примерно.
Не си струва да се хабят толкова емоции щом положението е временно.

# 517
Продължавате да дъвчете ремонтта и обзавеждането. Хора нашия апартамент го взехме на голи стени не беше измазан!! 4 месеца по-късно се бяхме нанесли, хайде да не носим от 3 кладенеца вода. Щом има желание, има и начин!

# 518
Не пречупвайте всяка споделена ситуация през своите лични обстоятелства. При всеки възможности,  инат, акъл, възпитание и тежести и втория човек като решаващ фактор са в различни комбинации.
Времето за ремонт може да варира от... до... Нищо необичайно, нищо фрапиращо, нищо ненормално.
Някоя свеки да се е изцепила нещо??? - към основната тема да се завърнем. Че все пак, на снахите поне едно място за споделяне и разбиране е добре да има. Иначе става като в свекървенската къща - никоя да не смее да гъкне, че хем проста, хем не разбира, хем не си знае мястото и трябва да се съобразява...

# 519
Ама веднага ви споделям пак за моята свекърва. Звъни се на пожар (на телефона на ММ) съответно той още спи(действието се развивава 8 сутринта) . Вдига телефона и се чува "Хайде де къде си?? Прасето ще умре без нас, а трябва да сме там!! Здравето ще избяга иначе!!" Както споменах преди определн брой теми прасето е кръстено на мен, а агнето за гергьовден е на ММ (всяка година откакто сме заедно ) Аз се забавлявам Grinning . Сътветно ММ затвори телефона, поспа още един час и аз като една добра жена го събудих да ми направи кафе, че ме мързеше Simple Smile И да сега чакам развръзката на ритуалното жертвоприношение Grinning

# 520
  • София
Ами то как да се оплаче някоя от свекърва си, като виждат, че тук няколко потребителки да обърнали темана на "снахата винаги е нагла, крива, зла, некадърна, проста и каквото и да направи винаги греши!"
Оплюха снахата дето по цял ден нищо не правела, не чистела, не готвела, пари не давала за режийни .. т.н. Появи появи нейната противоположност - пере, чисти, готви за всички вкл. свекъри, плаща и режийни и бебто си гледа... разкъсаха я колко е нагла, неблагодарна, виновна, как и липсвали първите 7г. (?!?!) и т.н. и т.н. - що? щот подгъзува на свекърва си и свекъра си. Как да се оплаче някоя друга снаха?

# 521
  • София
Да, когато възрастен човек седи в нечий дом в продължение на седмици и плюе домакините, му липсват първите 7. Това го написах и продължавам да го твърдя. И пак аз написах и твърдях, че не е работа нито на тази снаха, нито на някоя друга да прислужва на свекъри, независимо къде живее. Трябва да обслужва и издържа, разбира се, себе си.
Но продължавай да си нагаждаш изказванията както ти е удобно, не ми пречи кой знае колко.

# 522
Добре,де това момиче няма ли уста да каже кротко ,че има много работа по гледането на детето и от днес ще готви,чисти,пере само за мъжа си и детето.Или да се разберат със свекърва си ,ако настояват за общо домакинство,тя/свекървата/ да поеме прането примерно.
Не си струва да се хабят толкова емоции щом положението е временно.

На кого да го каже, като никой не я кара да прави нищо?

# 523
  • София
Ама веднага ви споделям пак за моята свекърва. Звъни се на пожар (на телефона на ММ) съответно той още спи(действието се развивава 8 сутринта) . Вдига телефона и се чува "Хайде де къде си?? Прасето ще умре без нас, а трябва да сме там!! Здравето ще избяга иначе!!" Както споменах преди определн брой теми прасето е кръстено на мен, а агнето за гергьовден е на ММ (всяка година откакто сме заедно ) Аз се забавлявам Grinning . Сътветно ММ затвори телефона, поспа още един час и аз като една добра жена го събудих да ми направи кафе, че ме мързеше Simple Smile И да сега чакам развръзката на ритуалното жертвоприношение Grinning
Горкия ти мъж! Един дол дренки сте със свекърва си. Ни едната ни другата го оставя да си поспи в неделя. Ако съм на него ще ви тегля по една и на двете.
-----------------------------------------------
Да, когато възрастен човек седи в нечий дом в продължение на седмици и плюе домакините, му липсват първите 7. Това го написах и продължавам да го твърдя. И пак аз написах и твърдях, че не е работа нито на тази снаха, нито на някоя друга да прислужва на свекъри, независимо къде живее. Трябва да обслужва и издържа, разбира се, себе си.
Но продължавай да си нагаждаш изказванията както ти е удобно, не ми пречи кой знае колко.
Темата е за оплаквания все пак. А какво му липсва на възрастен човек, който е приел гости в дома си в продължение на седмици и в замяна ги кара да му прислугват, да го дундуркат като бебе барабар с мъжа си и да му плащат всички разходи???

# 524

Темата е за оплаквания все пак. А какво му липсва на възрастен човек, който е приел гости в дома си в продължение на седмици и в замяна ги кара да му прислугват, да го дундуркат като бебе барабар с мъжа си и да му плащат всички разходи???

Не карат никого. Ясно и точно попитах и ясно и точно отговориха. Никой не ги кара нищо.

Общи условия

Активация на акаунт