С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 833
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • при късмета
При теб може и така да е, но обичайно за свекърите именно снахите поемат по-голямата част от грижи, тичане по доктори, че и персонално обслужване. не заради свекърите, а заради мъжете си разбира се, но това е по-често срещано обичайно

Излишни разсъждения, никой не може насила да кара някого да му готви, а тези свекъри дори и не се опитват.

Аз съм доста нагъл човек, за съжаление, но дори и аз не мога да си представя, да се цопна в нечия къща и да плюя хората. Смятай ти що за човек си, щом си опрял до милостинята на такива, които плюеш ...
А наглоста дали ще ти стигне, ако поканиш гости за по-дълго време да им делегираш цялото домакинство? Или дори при самоинициатива, т.е. желание гостите да поемат доста работа, да не си мръднеш пръста изобщо

# 496
Не понасям дългосрочни гости и не вярвам някога да поканя такива. При здрав мъж и жена с майчинство - да се изпаряват на квартира. Ако не им стигат парите - ще им помогна. Дядови ръкавички няма да пресъздавам.

Ако мъжа ми някога поиска нещо подобно от мен - значи е дошло време да го сменям.

А домакинството ... домакинството никой не може да пипне, защото ще бъде изхвърлен на първия ден от гостуването. Моника би била много по-нещастна от 2 дни гости при мен, отколкото 2 години при свекърва си. Май трябва да я поканя ...

# 497
  • София
А, и моите свекъри имаха такива очаквания от мен, но те какво очакват и какво ще направя аз, са две съвсем различни неща.

# 498
  • София
Нещо си се объркала, ма ко- никой никога не е канил на гости, а синът се е нанесъл в детската с жена си и бебето, за да не плаща наем, докато си оправят жилището.
Родителите му са го приели, което е нормално.
Ненормалното е, че снахата почва да изисква пренастройване на начина на живот на собствениците според собствените си щения.
И не само това, ами разнася и оплюва свекървата де що седне и стане.
Както разбрах, оплакванията не са от сега- преди това е занимавала публиката с обвинения във вещерство.

# 499
  • София
Нещо си се объркала, ма ко- никой никога не е канил на гости, а синът се е нанесъл в детската с жена си и бебето, за да не плаща наем, докато си оправят жилището.
Ненормалното е, че снахата почва да изисква пренастройване на начина на живот на собствениците според собствените си щения.
Както разбрах, оплакванията не са от сега- преди това е занимавала публиката с обвинения във вещерство.
Глупости на търкалета! Снахата иска те да си гледат собственото семейство,  а не да чакат на готово.
Скрит текст:
Ох, да разбирам ли, че се дразниш затова, че свекърва ти не иска да обгрижва детенцето си, тоест твоя мъж – пораснал дингил, който вече си има жена и дете?
Ти си гледаш детето и тя да си гледа нейното, така ли трябва да е според теб?  Laughing
Не..
Да гледа поне мъжа си.. Не да чака и на него да му готвим аз или мъжа ми.. Та апартамента е нейн може от време на време да чисти тя..

# 500
  • при късмета
Ама разбира се, че са се самонанесли, ей така защото им е хрумнало. без изобщо да го съгласуват със свекърите. Наистина ли си вярваш?

# 501
  • Fort Worth, TX
Добро утро.Каквото и да си приказваме младите трябва да се преместят по-бързо.На няколко места видях, че сте ме намесили, но ситуациите са различни.Майка ми много ми помага да не кажа, че аз почти нищо не пипам откакто е дошла.Нито съм я молила, нито съм я карала.Тя си е такава.Да ви кажа много е хубаво да ти е сготвено, подредено и да нямаш никакви ангажименти с домакинска работа.Тя от своя страна на моменти се ядосва , но съм и казала да си трае и малко остана да се изнесат.

# 502
  • София
Интересно как всички, които дружно оплюха нахалната снаха, която се била натресла в дома на свекърите, пропуснаха да коментират това:
Скрит текст:

Имаме купен апартамент, който обзавеждаме.. Както съм написала.. Не мога да разбера на теб какъв ти е проблема.. Не може да чакат всичко да свършим ние с мъжа ми.. И тя само да си пуши цигарите и пие кафе, докато аз гледам детето си и върша цялата домакинска работа.. В крайна сметка и те живеят тук и трябва да вършат нещо.. Та няколко месеца не се издържа.. Пък тези, които са така от години не ги знам.. Всяко семейство трябва да си живее отделно..

Аз проблем нямам, ти имаш, защото искаш да промениш живота на хората, в чиито дом сте се нанесли трима души.
Наем не плащаш, режийни- предполагам, също, та едно готвене и миене на чинии, няма да те повреди.
Пък, ако не си свикнала- карай мъжа ти да го прави.
Да наем не плащаме, но плащаме абсолютно всичко и живеят на наш гръб.. Та не стига, че нищо не правят, ами не се съобразяват и нямат елементарна обща култура.. Преди да се запознаем мъжът ми е живял с тях.. Така че натресли не е точно определение... Не е само готвенето и миенето на чиниите, но както и да е.. Няма да споря с теб.. Радвам се, че е за няколко месеца и после всеки да си знае мястото.. Твоят съпруг, ако ти готви и чисти ок.. Но за мен не е ок мъжа да върши тази работа 😉
Както и че свекървата им влиза в спалнята когато си иска и т.н. Crazy

# 503
  • при късмета
Ясно е, че ще се изнесат, по-сигурни стъпки в тази насока няма на къде повече да предприемат. После обаче свекървата ще започне да мрънка, че няма кой да ѝ гледа домакинството, че не искат да ходят на гости, че не искат заедно на празници, че внучето не вижда и т.н. и т.н. Тогава тя ще си стои в мизерията и ще си мрънка. Но не е изключено снахата и тогава да има за какво да я упрекват. Даже съм сигурна

# 504
  • София
Скрит текст:
Глупости на търкалета! Снахата иска те да си гледат собственото семейство,  а не да чакат на готово.

Глупости, ама твои, че и квадратни!
Свекървата може и да не иска да готви, може и да иска да си пуши пред телевизора, а мъжът ѝ да яде каквото сам си направи.
Не е работа на снахата да изисква кой и как да си гледа семейството.

Защо ти е толкова трудно да стоплиш, че на пълнолетен човек, в собствената му къща, нямаш право да се зъбиш и да изискваш това и онова? newsm78
Като иска снахата да готви- готви, като не иска- не готви.
Като иска да сипе на свекъра, сипва- като не иска, не сипва.
Ай, порасти и ти най- сетне и се научи, че човек може само от себе си да изисква и за собствените си действия да отговаря.

# 505
Значи все пак готвела свекървата, ама не както на снахата й харесва.

# 506
Аз пък не разбирам как този златен син е обслужвал и двамата си родители, очевидно напълно и всеотдайно, преди да се загаджи с авторката. И впослеедствие претърпява пълна метаморфоза- живеейки отново в същата къща, със същите търтеи, не се мръдва. Авторката е написала, че бил мъж и затова тя поема предходната му роля.
Ами фалшиво ми звучи и житейски неприемливо, и нелогично.

Помня в темата на момичето, омъжено за турчина, колко повече подкрепа имаше снахата.

# 507
Да си мерим подкрепата.
Ясно, че е неприятно дори временно да си в нечий дом, да поемаш всичко и  чакат на теб.Милионер да си и сторък ще те дразни, чувстваш се използван.
Как  се  е стигнало до там, дали са си мрънкали едни на други в недоволство и се разсъхнали, ама и аз не вярвам свекървата едно копче на пералня да не може да  врътне.Има ръце пък  и легени се продават.
И въпреки всичко , ако знам че е за кратко, няма да набирам скомина, каквото мога и колкото мога и адио като стане готово моето.Явно форумът е  прав ,че снахата е готова за свекърва, иска нейната представа да е  осъществена.
И  би трябвало да не е проблем кой какво мисил  и как го мисли, няма да оправим мислите на хората.

# 508
  • при късмета
Аз пък не разбирам как този златен син е обслужвал и двамата си родители, очевидно напълно и всеотдайно, преди да се загаджи с авторката. И впослеедствие претърпява пълна метаморфоза- живеейки отново в същата къща, със същите търтеи, не се мръдва. Авторката е написала, че бил мъж и затова тя поема предходната му роля.
Ами фалшиво ми звучи и житейски неприемливо, и нелогично.

Помня в темата на момичето, омъжено за турчина, колко повече подкрепа имаше снахата.
Тя писа, че не са били в страната като гаджета. Мъжа ѝ си е решил проблема като е заминал за чужбина

# 509
И свекърите са стояли гладни и мръсни.

Общи условия

Активация на акаунт