С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 745
  • 735
  •   1
Отговори
# 630

И аз да кажа,никога не съм живяла със свекърва или да съм била зависима от тях по някакъв начин но вече 13 години неспира да ми трови живота .Последното е върхът.Казала на дъщеря си цитирам,,кажете на онази да не си мисли че ще и гледам детето като се роди ако се роди,,Та дъщеря и се опита по заобиколен начин да ми го сервира но другата снаха ми казва всичко.И аз като се разтреперих..много се уплаших че няма да ми помага..явно точно това я тормози горката.

И след болднатото мъжа ти какви мерки взе?
Каза че, е луда и злобее че и той спря да общува с тях.

# 631
Скрит текст:
Скрит текст:
Катерин, няма озаптяване това чудо, идея си нямаш за какво става дума. Луд с калашников.
Да, наистина нямам.
Но, за да успява и от разстояние да трови хората, значи й се позволява.
Аз лесно бих я игнорирала, стига синът й да МЕ подкрепя.
А пък ако той си я харесва всякак, значи имаме грешен избор на мъж.
Или, за да не словоблудстваме, аз винаги съм смятала, че за проблема снаха-свекърва почти 100% вината е в мъжа/сина.

В този  ред на мисли, вината е и в снахата - щото тя го е взела тоя мъж, такъв какъвто е. Grinning  Търсим вини ли? И де отиваме? Вместо наистина да се нищи как да се реши даден проблем, отиваме в трета глуха, щото, видите ли според повечето, решението на проблема не лежи в ръцете на жената по някакъв начин, ами в нечии чужди. Ммм, че хубаво житейско отношение. Да чакаме някой да ни реши наш личен проблем.
Ами, реално погледнато, да така е.Проблема е на снахата, че си е взела точно този/такъв мъж.
Аз, като снаха, реално проблем с майка му, не би трябвало да имам.Ако тя се опитва да генерира конфликти, естествено, че синът й е този, който трябва да я спре.
Не че аз не мога, но не е моя работа да "превъзпитавам" майка МУ.

Така, както аз трябва и мога да сложа граници на МОЯТА майка, за да не се меси там, където не й работа, така трябва и е длъжен и той да се оправя със своята майка.

[/spoiler]Е, и? Какво се прави според щастливките в такъв случай? Ако нямат капацитета да дадат някакъв работещ съвет за ситуация, в която, по техни писания, не са влизали, какво конкретно пишат, освен хвалбите за себе си и за мъжа си?
Реални ситуации, в които са се справили!?
Не че не съм на твоето мнение, че всеки определя тона за общуване с родителите си, но не е работещ в много случаи, които се споделят тук. Хвалби работа не вършат на питащите или оплакващите се, само на хвалещата се, евентуално.
И не че нещо, ама мисля, че това е елементарно за схващане.
Не бях чела известно време темата и като се зачетох, пак същото.

# 632
  • Варна
Е, че тя май от преди това имаше подобни изцепки, никаква изненада.

# 633
  • София
Много лесно игнорираш гените- достатъчно било да не живееш с някого и всичко е на 6. Simple Smile
Ми, не е .
Що се отнася до виновния мъж, заради когото свекървата и снахата не се разбират дори и от разстояние- само ако непрекъснато му се намила от едната колко кофти е другата и той, като дърта клюкарка снася информацията,  наистина ще е виновен.
И друг път съм писала- свекърва и снаха бягат в успоредни коридори, но пусти мерак да ги пресекат, че да се покажат кая е по- по- най, довежда до проблеми.

# 634
Изобщо не е достатъчно, как.
В спора гени спрямо възпитание смятам, че възпитанието играе по-голяма роля.
В моя случай е различно, защото ММ не е живял много/почти изобщо с майка си, че да прихване глупости от нея. Заживял е с нея след 20, когато не е имало какво да му се 'гледа', а и не е имало много какво да 'прихване'. Според мен прихваща от съжителството с някого в ранни детски години, гените имат по-малък дял.
С моята свекърва не се разбираме заради това какъв човек е тя. Пресичане на коридори няма, нищо не искам от нея и тя от мене, което не пречи да не я харесвам и да съм с резерви и не едно, две, а десет наум за нея, писах защо.
С бившата ми свекърва Се разбираме, не се разбирам със сина й, а и тя самата също. Как пък синът й ще ми е правил отношенията с нея, глупости на търкалета.

# 635
  • при късмета

И друг път съм писала- свекърва и снаха бягат в успоредни коридори, но пусти мерак да ги пресекат, че да се покажат кая е по- по- най, довежда до проблеми.
Само, че друг път пишеш, че само снахата е тази, която иска да прескочи в коридора на свеки.

Пълно луна, то детето може много работи да иска. И не е в състояние да определи кое е редно и кое не. Пак е работа на родителя. Иначе какво правите? Детето поиска при баба си и вие го пускате, въпреки притесненията ти ли?

# 636
Съгласна съм с Абсурд, няма да забравя като бяхме при майката на ММ, ми се обясни, че аз не съм много веща с пералнята и като реша да пера да я викам нея да ми казва. Е след като ми обясни, че и пълнени чушки се готвят с 200гр кайма и примерно 1 кило ориз, някак си не се получиха нещата. Съответно готвех само за нас и пак казвам такива изцепки има като е пияна. Тя ми кле и нероденото дете, съответно комуникацията ни е нулева, но това не означава, че мъжът ми трябва да я забрави, все пак каквато и да е , му е майка! Аз съм забелязала,че най-големия проблем на повечето снахи в темата е,че мъжът им не ги подкрепя спрямо майка му и ги оставя да си мерят "пишките" със свекървата.Евала му правя на моя, майка му като започна да ми прави сечено ни събра на едно място и обясни и на двете как ние няма нужда да имаме нищо общо и, че двете ни обича, но така няма да стане. Е ние и 2 седмици по-късно се изнесохме при сестра ми, та общото ми съжителство със свекървата е 2 месеца,е за 2 месеца ми стъжни живота,но и аз не съм била особено добра с нея (помнеше караниците ни даже и когато е била пияна). Наистина общото съжителство с родителите трябва да е строго забранено или поне да има уговорки кое как да се прави.Аз 2ри път не бих си причинила такова нещо, включително и съжителство със сестра ми Simple Smile

# 637

И аз да кажа,никога не съм живяла със свекърва или да съм била зависима от тях по някакъв начин но вече 13 години неспира да ми трови живота .Последното е върхът.Казала на дъщеря си цитирам,,кажете на онази да не си мисли че ще и гледам детето като се роди ако се роди,,Та дъщеря и се опита по заобиколен начин да ми го сервира но другата снаха ми казва всичко.И аз като се разтреперих..много се уплаших че няма да ми помага..явно точно това я тормози горката.

И след болднатото мъжа ти какви мерки взе?
Каза че, е луда и злобее че и той спря да общува с тях.

А защо изобщо те вълнува какво говори свекърва ти?
Просто заявяваш, че тя не те интересува, не искаш изобщо да знаеш какви ги говори, дори не те вълнува жива ли е, мъртва ли е.Това е.

Luna , това, което пиша, не е хвалба, а реален съвет как се процедира с ...дразнещи те хора.
Игнор е ключовата дума.
Като в примера, цитиран от мен.....ама това казала, ама на еди кого си казала...ами, да си дрънка, мен какво ме касае нечие чуждо дрънкане?!

Скрит текст:
Писала съм, че свекъра ми (лека му пръст) имаше манталитета да мрънка, да намила, да "съветва"...Не че мъжа ми е умирал от желание да ми споделя всяка негова "мисъл", но аз категорично си заявих, че техните разговори и препирни не ме вълнуват, та ако може, да не ме уведомява.
И до днес идея нямам дали/как/кога са ме коментирали.Такива коментари за 30 години 100% е имало, но аз не знам и не са ме интересували.
Когато се е пробвал в мое присъствие да ги прави (на гости/събирания по празници), просто с усмивка казвам "О.к., прав си!" и съм почвала разговор с някой друг.Не влизам в спорове, не налагам мое мнение, просто игнорирам.

# 638
Пълно луна, то детето може много работи да иска. И не е в състояние да определи кое е редно и кое не. Пак е работа на родителя. Иначе какво правите? Детето поиска при баба си и вие го пускате, въпреки притесненията ти ли?
Така е, ама защо се връзвам аз на детски глупости, да ме пита човек! Чак ме доядя на мене си, като се замислих.
Пак казвам, това за приспивателните е само моя догадка и страх, не е доказано! Не ми се занимава, да ровя, да търся, да се чудя, за най-лесно няма да я пускам и готово.
Ми да, иска детето отвреме навреме да ходи при баба си, пускаме я. Т.е. досега я пусках, Сама, без мене, баща й я кара, защото аз там не ходя. Сега просто ще й кажа, че баба й е болна, и сгънах цирка!!! Окото ми няма да мигне, и без това вече 6 години ще станат, откак търпя това.
Редингтън, и моя така, каза, че не е необходимо снаха и свекърва да се разбират и събират! Знае си я що за стока е.

# 639
  • София

Като "никоя", прекалено гръмко се опитваш да се представиш за "някоя".
А, на "снахичката" ти съчувствам- такива мазни умалителни обръщения, издават истинското отношение- като към дебил, който във всичко трябва да бъде ръководен от вездесъщата "свекървичка" Mr. Green.

Защо си толкова злонамерена?
Стана ми обидно ...
"Мазното" ми умалително обръщение си е съвсем искрено!
Няма какво да ръководя като "свекървичка" хора с 18-годишен брак, просто снахИЧКАТА ми е много готина, фина, дребничка и умалителното ми идва отвътре!
А е човек, на когото можеш в труден момент да се опреш като на скала!!!

Просто според мен, повечето неприятности между снахи и свекърви идват от съвместното живеене, и от липсата на възпитание у едната или другата ...

# 640
Може да ходиш с нея да се виждат, но като човек със свекърва със зависимост не препоръчвам да е сама. Няма да забравя с ММ бяхме някъде навън и майка му звъни мъртва направо от алкохол била паднала, а детето на 2 годинки там. Ходи да я дигне, че не можеше да стане и детето беше супер стресирано, сестра му знае за случая, но продължава да я оставя там  и явно не осъзнава,че в рискова ситуация бабата не може да реагира щото е пияна

# 641
Аз, абсурд, ще пращам ММ, аз не мога да я издържа, нервите ми не са за три дни.
Жал ми е за детето, жал ми е и за нея, другият й син няма деца, няма други внуци. Ама, това е.

# 642
  • при късмета
Пълна луна, и мъжа ти трябва да е наясно със съмненията ти и с мотивите по които си ръководиш действията. И последно ще продължаваш да пращаш детето или ще му казваш като поиска, че сега не може заради еди какво си

Ганели, така поне си сигурна, че свекървата няма изобщо да ти се меси. Според това, което описа за порядките там и за това колко е важно мнението на хората, ще я поставиш на място при раждането на бебето, рождени дни, кръщене и т.н. Най-вероятно ще претендира, че е много загрижена, обаче мъжа ти ако успее да прекрати контактите до степен изобщо да не са сред гостите, а всички други роднини поканени, то ще я изложиш страшно много. Ако трябва в прав текст ще оябсяняваш сама, без да разчиташ на мъжа си, защо се случва всичко

# 643
Е да де, просто не знаех в какви отношения сте иначе и аз бих пращала ММ при майка му Grinning

# 644
Скрит текст:

Като "никоя", прекалено гръмко се опитваш да се представиш за "някоя".
А, на "снахичката" ти съчувствам- такива мазни умалителни обръщения, издават истинското отношение- като към дебил, който във всичко трябва да бъде ръководен от вездесъщата "свекървичка" Mr. Green.

Защо си толкова злонамерена?
Стана ми обидно ...
"Мазното" ми умалително обръщение си е съвсем искрено!
Няма какво да ръководя като "свекървичка" хора с 18-годишен брак, просто снахИЧКАТА ми е много готина, фина, дребничка и умалителното ми идва отвътре!
А е човек, на когото можеш в труден момент да се опреш като на скала!!!

Просто според мен, повечето неприятности между снахи и свекърви идват от съвместното живеене, и от липсата на възпитание у едната или другата ...

Това, че е искрено не променя факта, че е "мазно". А, че ти идва отвътре - не се и съмнявам. И все пак е израз на снизхождение, умаловажаване на човека, за когото се отнася и пасивен израз на превъзходство. Освен това, хората използващи твърде често умалителни думи са манипулатори и измамници, според всички проучвания по въпроса. Това и в учебниците го пише.

Общи условия

Активация на акаунт