Прахосмукачка робот. Прочети преди да питаш! - 16-та тема

• 85 193
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
А на колко време се сменя филтъра и освен на бензиностанция може ли и по друг начин да се чисти?

Аз, моят филтър още не съм го сменяла а скоро ще му празнувам първият РД  Mr. Green.
Пробвайте да го изперете (естествено на Ваша отговорност) или да го осмучете с обикновена прахосмукачка.

Туй за инсталирането наистина трябваше да го сложа в първият пост  Banghead

И аз съм писала на две, на три как става. Наистина е лесно.  Peace

Недоволна, пробвай с компресора и докладвай после  Hug

# 121
Благодаря за отговорите. Искам да я взема на изплащане и ме изкуши, това че е с 0% лихва. Ще пропусна Simple Smile
Китаэчето (Xiaomi-то) определено си заслужава. Същото в момента действа в хола. Но аз го взех от европейски склад и заедно с транспорта и застраховката за транспорта ми излезна 465 лв.
Да де, ама за стотина лв отгоре получаваш 2 години гаранция. Скоро някой питаше във фейса как да върне робот в гаранция до склада в Испания и му отговориха, че е около 50 лв. в едната посока. Като го върнеш веднъж и ти го пратят обратно ремонтиран или сменен и ти излиза, колкото от България.

# 122
  • Русе
Те пък бг сервизите едни..... окрадоха ми филтрите и четките на първият ми робот а бяха нови. Отделно дето ме мотаха два месеца, лъжеха и какво ли още не. По-добре 50 лв до Испания отколкото бг сервиз.

Лично мнение. Всеки си решава лично как да си харчи парите  Peace

# 123
Защо ли си мисля, че няма нашенски сервиз, който да успее да ремонтира един робот?Да не говорим, че са малко като брой у нас, а са от много производители и безкраен брой модели. Представяте ли си някой сервид да държи на склад всички необходими резервни части.
Малко офф-топик за това, какво представлява нашенски сервиз, официално одобрен от една добре известня фирма - Олимпус, която произвежда фотоапарати и още куп неща.
Имам повече от 10 години фотоапарат Олимпус, огледално-рефлексна камера с два обектива (обективите се сменяват). За "скромната'сума от 1500 лв.
По нещастно стечение на обстоятелствата счупих байонета на единия обектив (това е частта, с която обектива се закача за тялото на фотоапарата.)
Отивам аз в официалния сервиз на Олимпус и още с влизането щях да припадна. Огромен вехтошарски склад на електроника, която е трябвало да бъде преработена като отпадъци преди двуцифрено число години - черно-бели и дори зелени монитори, 8-битови правци и какви ли не още боклуци.
Все пак се нареждам на опашката и като идва моя ред, обяснянав какъв ми е проблема и питам дали случайно нямат байонет (един пластмасов чарк, който струва стотинки като производство).
Мацката ме поглежда с тъп поглед и казва да оставя апарата (който няма никакъв проблем). Щели да видят дали могат да го оправят...
Естествено, че никога не бих оставила нищо там, но невинно попитах колко би струвало. Отговорът ме остави с отворена уста и загубила дар слово - цената зависела от броя пиксели на фотоапарата!
А проблемният обектив може да работи не само с апарати с различен брой пиксели. Ако имя същото закрепване, дори и с апарат с лента може да работи.
Толкова за нашенските сервизи.
След втория опит се уцели добро лепило и до сега вече 10 години снимам с обектива, без да е ходил в сервиз.

# 124

Моля, дайте линк към проверен търговец на оригинални резервни филтри, четки и т.н. за Xiaomi от китайците.
Аз купих доста неща от този магазин:
https://ru.aliexpress.com/item/XIAOMI-MI-Robot-Vacuum-Part-Pack- … .0.274233edT9ySyY
Там частите са оригинални.
Има различни комбинации от части, разгледайте ги и изберете най-изгодните. Продават и самостоятелни, без комбинация.
За моповете - не е задължително да са оригинални. Аз ги купих от този магазин: https://ru.aliexpress.com/item/10-Xiaomi-Roborock-S50-S51-Xiaomi … 5.000000000000000
Няма разлика с оригиналните. Преди 1 година купих 10 мопа за 23,66 евра, а в момента са 12,63 Е. Сега видях, че остават 3 часа до края на намалението. Ако го изтървете, потърсете при друг търговец, или изчакайте. Все ще се намери нещо евтино.
Успех!

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 07:07 от Детка-петка

# 125
По повод на чистене на хепа филтри. Нямам наблизо бинзиностанция, пък и на пренаселените столични ще ме избият, ако го направя. Дали ще стане с компресорчето за гуми, което е в колата? Въпреки че не е мощно, може би ще свърши някаква работа.
А наистина ли филтрите на двете генерации Xiaomi са взаимно заменими? Ако е така, дано да намеря оригинални филтри на втората генерация, че да мога да ги пера.
А мене ме чака рязане на ресни на килима и лепене с двустранно тиксо, че килимът е лек и понякога роботчето го събира и се побърква.
Моя филтър го смуча с нормалната прахосмукачка. Като усетя, че е доста замърсен го мия на течаща вода без четка. Все още съм с първия филтър - 1 година ползване.
Ресните на килимите не съм рязала - напъхах ги под килима и ги залепих с хартиено тиксо (само такова имах в момента). Даже след пране на килима на тепавица, тиксото си стои.
Филтрите на двете генерации са взаимно заменяеми. В предходния пост дадох информация за търговците от Али.
Успех!

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 13:10 от Детка-петка

# 126
Мили дами, от къде мога да се сдобия с последния модел на румбата .. от всичко изчетено останах с впечатление че недоволни от ироботите почти няма. Но на irobot.com последният модел е и7+ а по нашите ширини намирам оферти само за 980
Изобщо в от европа може ли да се поръча това нещо ?

# 127
Детка-петка, благодаря! Моповете не ме касаят, защото моята е първа генерация, без мокро почистване, но първият линк ще ми е полезен.

Мили дами, от къде мога да се сдобия с последния модел на румбата .. от всичко изчетено останах с впечатление че недоволни от ироботите почти няма. Но на irobot.com последният модел е и7+ а по нашите ширини намирам оферти само за 980
Изобщо в от европа може ли да се поръча това нещо ?
В Амазон, по-конкретно испанския често изпадат добри оферти. Последно някой спомена за оферна за 980 за 400 евро. Поръчва се с превозвач.

# 128
да но аз питам за и7
за съжаление май в момента се продава само в us ?

# 129
да но аз питам за и7
за съжаление май в момента се продава само в us ?
ами защо за съжаление, даже се радвай, там цените са по-ниски от европейските сайтове, поръчваш го от амазон.ком до превозвач и той ти го кара до БГ Simple Smile

# 130
С кой превозвач поръчате от Щатите?

# 131
Ами аз отскоро ползвам ГГБГ, че Габко нямат от Испания, и в сайта им видях, че превозват и от Щатите

# 132
aз си купих новата румба и си я харесвам много. предните две , които съм имала през годините, не съм ремонтирала. Много голяма занимавка. Взех и една Брава. Наследника на Скубата, която по ми харсва, но ми се развали. Бравата е много тиха. Върши работа.

Някой засичал ли е потреблението на ток? В смисъл ако всеки ден пускаш бърза прахосмукачка еднакво ли е да пускаш всеки ден румбата да се взрти из стаята ?

# 133
  • София
bella_ciao, новата Румба Roomba i7 ли си взе? Ако е тя сподели отзиви, моля.

Относно въпроса за потреблението...съмнявам се някой, който е дал 2000 лв. за робот прахосмукачка да е засичал потреблението на ток дали му се е променило Simple Smile

# 134
Аз живея в Германия и тук може да имат неща и за стотици хиляди и пак си засичат всичко. Засичам си и аз тока на всичко.
Ще следя потреблението и на румбата. НЕ е и Roomba i7. Ще погледна на кутията и ще пиша.
Имате ли идея къде да дам на поправка Субата? в София е .

Общи условия

Активация на акаунт