Прахосмукачка робот. Прочети преди да питаш! - 16-та тема

• 85 125
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте ,
ще съм благодарна за мнение коя прахосмукачка робот да си купя . Имаме килими и пътеки в жилището , не са с ресни , имаме един малък праг между хола и спалнята , ако може да е такава която минава прагове .
Аз основно гледах Ромба , склонна съм да дам и 1800-2000 лв стуга да съм доволна и да чисти хубаво килимите .

# 601
  • София
Нашият робот си чисти перфектно върху черни плочки.

# 602
Здравейте ,
ще съм благодарна за мнение коя прахосмукачка робот да си купя . Имаме килими и пътеки в жилището , не са с ресни , имаме един малък праг между хола и спалнята , ако може да е такава която минава прагове .
Аз основно гледах Ромба , склонна съм да дам и 1800-2000 лв стуга да съм доволна и да чисти хубаво килимите .
Аз съм с XIAOMI ROBOROCK 50s - незаменима помощник! Изключително качество! Препоръчвам горещо. Закупена от Алиекспрес, но с доставка от немски склад!

# 603
Моята я купих от Брос. Ето линк:
https://brosbg.com/xiaomi-mi-robot-2-vacuum-cleaner-2-mijia-robo … ock-product-13451
От 1 г. и 3 месеца я ползвам, много съм доволна. Но не съм имала проблеми и не съм наясно как на практика стои въпросът с евентуален ремонт.
Сега цената е по-ниска, аз я купих за почти 1000 лв.
Пожелавам ви да нямате проблеми и за в бъдеще. Аз съм със същия модел, поръчан от чужд сайт и също съм доволна и не съм имала проблеми.

Специално brosbg обаче имат много лоши отзиви за сервизирането на страницата си във фейсбук. Аз имам неприятен опит с тях, опитвайки да закупя нещо от тяхната страница, при което първо ми казаха, че е изчерпано и ще получат скоро нова доставка, обещавайки, че ще е на цената, на която е поръчано. След като ме мотаха 10 дни, ми казаха, че са получили нова доставка и ще ми доставят поръчката, но на цена почти 100лв по-висока. Напомних им, че са обещали да е на предишната цена, след което ми направиха "отстъпка" от 20лв и ми обясниха, че съм неблагодарна, защото другите им клиенти се били съгласили на завишената цена. За мен това е некоректно поведение и не бих препоръчала фирмата.
Дааа, това е твърде неприятно!  Дано не ми се налага скоро да ползвам техен сервиз! 

# 604
Аз съм с XIAOMI ROBOROCK 50s - незаменима помощник! Изключително качество! Препоръчвам горещо. Закупена от Алиекспрес, но с доставка от немски склад!
[/quote]

А тя тази е с моп , килими чисти ли ? Аз не държа на мопа толкова .

# 605

[/quote]
Да, разбира се, че чисти килими. Много съм доволна и от мопа.
Във ФБ има група за роботите. Аз от групата се ориентирах какво да купя.
https://www.facebook.com/groups/795791053941687/

# 606

[/quote]
Мопът се сваля и си прахосмуче нормално. Аз имам персийски килими и се справя прекрасно.

# 607
Моята Xiaomi е взета от Брос. Не знам за сервизирането, но още в началото имах проблем със свързването. В групата във фейса не можаха да ми помогнат и се обадих на сервиза. Два дни говорихме с тях по доста време, бяха доста отзивчиви, искаха клипчета и ми звъняха после да кажат какво смятат. Накрая се разбрахме да им я върна за диагностика, но в деня на изпращането се сетих сама за евентуалния проблем, консултирах се със сервиза и се разреши. Оттогава не ми е давала проблеми машината цяла година, но е факт, че ми обърнаха доста внимание хората, предвид че си имат и друга работа.

Относно чуденката за Румба - ако имате възможност, вземете си такава. Румба си е Румба, а и сега, край Великден, ще има промоции в испанския амазон и можете да вземете висок клас Румба или LG на сносни цена и най-вече с гаранция от Амазон.

# 608
Здравейте, следя темичката от няколко месеца, спряла съм се на марка и модел, само ако някой е наясно със Xiaomi - тата, би ли споделил дали Xiaomi Mi Robot 2 Vacuum Cleaner 2 MiJia Roborock е всъщност втора генерация, модел s50? 😀

# 609
Здравейте, следя темичката от няколко месеца, спряла съм се на марка и модел, само ако някой е наясно със Xiaomi - тата, би ли споделил дали Xiaomi Mi Robot 2 Vacuum Cleaner 2 MiJia Roborock е всъщност втора генерация, модел s50? 😀
Да, аз съм с такъв - невероятен е!

# 610
Няколко страници по-назад питах са MiJia и някой ми отговори "това недоразумение MiJia изобщо не го поглеждай" и аз останах с впечатлението, че е някакъв междинен модел.
Последно някой може ли да осветли колко модела Xiaomi-та има?
Аз досега съм разбрала за т.н. първа генерация, която обаче не знам точно с какво име върви, и за т.н. втора генерация, която е Roborock S50.
Отделно си мислех че MiJia-та е нещо междинно (недоразумение).
Отделно виждам, че има и едно Xiaowa E20, което вече тотално ме обърка.
Ще съм много благодарна, ако някой ги знае да ги систематизира тук накратко.

# 611
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моля, някой с LG закупени от myrobotcenter.eu да сподели дали е имал проблем със сервиза в България.
Моето ЛГ вече 3 години ми служи вярно, но нещо се повреди.От българския сервиз отказват да го ремонтират по гаранция след 24 месеца, макар че имам 5 години международна гаранция.
Сега писах на myrobotcenter, но някой връщал ли е при тях за ремонт и каква е процедурата?

# 612
Няколко страници по-назад питах са MiJia и някой ми отговори "това недоразумение MiJia изобщо не го поглеждай" и аз останах с впечатлението, че е някакъв междинен модел.
Последно някой може ли да осветли колко модела Xiaomi-та има?
Аз досега съм разбрала за т.н. първа генерация, която обаче не знам точно с какво име върви, и за т.н. втора генерация, която е Roborock S50.
Отделно си мислех че MiJia-та е нещо междинно (недоразумение).
Отделно виждам, че има и едно Xiaowa E20, което вече тотално ме обърка.
Ще съм много благодарна, ако някой ги знае да ги систематизира тук накратко.
Недоразумението е с името Maya. MiJia май е друго означение на първата версия.
Ето накратко информация за роботите на XIAOMI. Всичките работят с приложение, може да се пускат и ръчно, но по този начин не могат да се ползват повечето им функции. Всички имат 4 различни мощности, които могат да се избират само от приложението.
Xiaomi Mi robot vacuum cleaner - първата генерация, без моп, бял. Смукателна мощност 1800Ра. Систематичен, прави си картата с лазер. Батерия 5200 mAh. Режими за чистене - всичко, зададена зона, спот (петно около метър на метър).
Xiaomi Roborock - втората генерация, с моп. Има две разновидности, разликата е само в цветовете. S50 - бяла, S55 - черна, Смукателна мощност 2000Ра. Систематичен, прави си картата с лазер. Батерия 5200 mAh.  Режими за чистене - всичко, зададена зона, спот (петно около метър на метър). Може от приложението да се забрани зона, която да не се чисти (например килим, ако се ползва мопа - само този модел го има).
Xiaowa са нови, по-евтини роботи отново на Xiaomi. Отново са систематични, но не ползват лазерен датчик за ориентация, а жироскоп, което ги поевтинява. Няма режим чистене на зона, не може да се ползва виртуална стена. Имат моп. Имат две разновидности:
Xiaowa е20. Смукателна мощност 1800Ра. Батерия 2600 mAh.  
Xiaowa e 35. Смукателна мощност 2000Ра. Батерия 5200 mAh.

За тези, които търсят да купят Xiaomi от България - попаднах на онлайн магазин, който предлага множество неща на фирмата, както и прахосмукачките - първа генерация 559 лв, втора генерация бял - 849 лв.
Не пускам линк към магазина, че ще се изтълкува като реклама.

# 613
  • Русе
Недоволна, страхотен пост  bouquet

# 614
Да, Недоволна, благодаря ти. Мисля да заложа на 2ра генерация, само че закупен от алиекспреса, за по евтино. Бях чела, че и други момичета са взимали така и не са имали проблеми..

Общи условия

Активация на акаунт