Прахосмукачка робот. Прочети преди да питаш! - 16-та тема

• 85 118
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • софия
Да доста по - евтино. Поръчах от Али и дойде за 3-4 дни от Германия.
После си поръчах допълнително моп, филтри, четки.
Не знам  как  съм живяла без нея.

# 616
Неводолна,
Респект! Направо си е за първа страница този пост.Hands Clap

# 617
Здравейте,
някой случайно да има излишна батерия за Roomba ?

# 618
Да споделя поредните впечатления от първата генерация китайче (Xiaomi).
У нас има котка, порода селска шопска подобрена Simple Smile
Все още няма признаци, че си сменя зимнята козина, но машинката напълни до дупка контейнерчето за боклук с котешко подкосмие...
Нещо, което нито една лъскава и скъпа много шумяща стандартна прахосмукачка не би направила без ефективна турбо четка.

# 619
Тук основно се коментират китайските роботи , някой с Ромба има ли впечатления да ми каже дали си заслужават парите ?

# 620
Има доста мнения в по-старите теми. В общи линии оплаквания от Румба няма и си заслужава, само гледайте да не е хаотичен, методичните са по-добри.

# 621
  • София
Тук основно се коментират китайските роботи , някой с Румба има ли впечатления да ми каже дали си заслужават парите ?
ММ успя да уцели някакво много яко намаление в emag, та я взехме с почти 30на процента по-евтина и от тази гледна точка си мисля, че си е струвала всяко левче. За 3 месеца вече си е избила парите -  2 заплати и половина на чистачката (с която се разделихме в края на октомври). Аз съм много доволна. Като ми прати съобщение на телефона, че се е задръстила (налапала някоя сламка на котарака ни), все едно ми се оплаква. Говорим си с робота, един вид.

# 622
  • Sofia
Аз също съм супер доволна от моят Роби 960,но не мога да го сравня с Xiaomi, защото не съм имала.Имах хаотичен китаец и тази е на светлинни години от предишната.Все по-често ме мързи да хващам стандартната прахосмукачка и  разчитам само на него.Имам куче и папагал в къщи и две дълги женски коси и се справя с всичко

# 623
  • София
Аз също съм доволна от моята Румба. От както е купена, вече повече от две години, не съм пускала стандартна прахосмукачка. Заслужава си всяка стотинка. Справя се с попадали дълги коси, косми от куче и котка и доволно количество прах, идващ постоянно с "чистия" софийски въздух през отворените прозорци.

# 624
Svetly, аз имам този модел! За сега съм доволна, но нямам тийн и предтийн, които да правият хартиени боклучки, нито котка! Но имам щерка с дълга коса, която ръси косми навред! Машинката ги обира безпроблемно, на килима се качва идеално, чисти и едрокосместо килимче, но го помъква след себе си! Изключително лесно се сваля и почиства косматата четка и силиконовата! Контейнерът също! Сканира стаята и не пропуска места! Има програма ъгли, петно,, отложен старт...и опция максимално всмукване!

А може ли съпоставка с този робот.https://www.gearbest.com/robot-vacuum/pp_009899798052.html?vip=3 … AYASAAEgJ3J_D_BwE . Оглеждам се и аз за покупка. Искам да е с четка+ вакуум. И да няма нужда да се инсталира приложение на телефон.
Не мога да направя сравнение, Шаомито като цяла са по харесвана марка май, но при мен беше важно да влиза под дивана, което единствено ставаше от iLife! Сега ще разгледам показателите, но по принцип по ниските роботи са с по малка батерия и контейнер, което много дами не ги устройва! Не съм имала преди робот и не мога да дам отзиви в сравнение с другите марки!Аз също не желая приожение по телефон по ред причини, а и не ми пречи да си го пускам аз от вкъщи с дистанционното! Има отложен старт, нагласяш в колко часа да тръгне и това ми е напълно достатъчно!
Шаомито чисти 2 часа без прекъсване , а моят може 160 минути след пълно зареждане! Не знам Шаомито хаотично ли чисти или навигирано?
Като собственичка на Шаоми 1ген. Мога да кажа, че чисти по 1кв на минута, чертае си карта , чисти систематично, не хаотично, т.е. първо минава периферията на стаята след това вътрешността. Моя е настроен от понеделник до петък за 11ч. Докато сме на работа, а за събота и неделя започва в 12ч. За да не пречи, ако някой си поспива.и ако чисти 120 мин, то е защото е 120 кв. Дома...

# 625
Здравейте, влизам за да дам мнение за ксайоми 2 генерация след четири месеца ползване. Надявам се, че ще бъде полезно за тези, които се чудят в момента между ксайоми и румба. Аз лично избирах три месеца, четох във форума денонощно, изрових нет-а и ... сгреших! След първия месец ползване почна да пропуска участъци. Не му обърнах внимание: за толкова пари - толкоз. На втория месец почна да пропуска твърде много и чак взе да ме дразни. Трети месец и две измивания на уж миещия се филтър - постоянно съобщения да се смени филтъра... Сензорите са почистени, филтъра е почистен и сух, но то си знае неговото. От горе на всичко работи като трактор. Булдозер да си бях взела, нямаше да вдига толкова шум. Преди седмица бях на гости на приятелка с роботчето от Лидл.. Еми то не се чува. Моето бучи като че ли е на война. В момента, в който попадна на изгодна Румба, ще я купя и повече няма да се занимавам с евтини китайски реплики. За пореден път се убеждавам, че евтиното излиза по-скъпо!  Ако имате бюджет, не правете компромиси и не рискувайте! Вземете си изпитана и проверена през годините технология.

# 626
Това е много неприятно. Да не би да има някакъв проблем, предявихте ли гаранция?

# 627
Ivalinna, то няма как да прочетете друго по темите, когато аз избирах едва взех мнение за модел на румба..
Съжалявам за неприятния Ви опит..

# 628
Не мога да предявя гаранция, само защото е шумна и не чисти така както аз искам.. Тя на практика си работи. Нямах, когато я купих база за сравнение, защото ми е първия робот (след два дни ползване на лидълския робот, който умираше като тръгнеше да се качва на килима ми в хола и го върнах). Но след като видях лидълския как работи на площ без килими, и румба 960 в действие в апартамент с килими, вече мога да направя сравнение, да видя разликата и да оценя ксайоми-то.
Затова и реших да пиша тук. За ниско бюджетен робот предполагам е ок. Но, ако някой се колебае между Румба и Ксайоми, има бюджет за Румба, но е впечатлен от отзивите за Ксайоми - изберете Румбата...

Това е много неприятно. Да не би да има някакъв проблем, предявихте ли гаранция?

# 629
Не мога да предявя гаранция, само защото е шумна и не чисти така както аз искам.. Тя на практика си работи. Нямах, когато я купих база за сравнение, защото ми е първия робот (след два дни ползване на лидълския робот, който умираше като тръгнеше да се качва на килима ми в хола и го върнах). Но след като видях лидълския как работи на площ без килими, и румба 960 в действие в апартамент с килими, вече мога да направя сравнение, да видя разликата и да оценя ксайоми-то.
Затова и реших да пиша тук. За ниско бюджетен робот предполагам е ок. Но, ако някой се колебае между Румба и Ксайоми, има бюджет за Румба, но е впечатлен от отзивите за Ксайоми - изберете Румбата...

Със същия модел сме от около 9 месеца вече. Не пропуска и не бих казала, че е шумна, освен ако не е включена на най-силното засмукване, което е нужно единствено при килими. Ние ползваме Balanced. Сложили сме опция да се засилва смученето, когато засече килим (Carpet mode).

Споделям тези неща не за да омаловажа негативния ви опит, а за да кажа, че не ми се струва нормално и наистина бих проверила гаранцията във вашата ситуация. Бих ви препоръчала да запишете клипчета на проблемното поведение (пропускане, шум) и се свържете с продавача.

Общи условия

Активация на акаунт