Електронни четци - тема 22

• 52 401
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
Barbarona, на мен ми стана интересно защо си изпробвала всички марки? Около мен хората са сменили максимум по един четец, повечето даже си карат още с първия.

# 361
Да си купиш книга на български език за Киндъл също е доста трудоемко. Повечето сайтове предлагат само epub с DRM защита. Доколкото ми е известно, само Сиела предлагат електронни книги в mobi формат.

# 362
  • Варна
Да, това вече може да се отчете като реален минус за читателите на непиратски книги. Аз тоя проблем го нямам, признавам си. Чета си безплатни книги без никакви угризения Mr. Green

# 363
Месечинке, вкусови различия им казват. Ако за теб е важно да е черен, а за мен - лилав ... теб ли трябва да слушам или себе си?
Иначе е забавно да видя колко още вода ще донесете в прохвала на великия Киндъл.
Да, има плюсове, но минусите преобладават или изобщо на затворен код какво ли толкова пък може да му харесаш?! Очаквах някой колега IT да се мерне, поне да разбере за какво говоря, но уви.

# 364
  • Варна
Месечинке, вкусови различия им казват. Ако за теб е важно да е черен, а за мен - лилав ... теб ли трябва да слушам или себе си?
Естествено, че себе си, но това е въпрос на вкус, а не на минуси и плюсове. Поне не на реални такива. Вече написах кое за мен е реален плюс/минус и кое не. Нямам намерение да се обяснявам повече. Горното го написах, защото бяхме обвинени, че поставяме нещо си на пиедестал и не търпим различно мнение, което е смешно и невярно.

# 365
Barbarona, на мен ми стана интересно защо си изпробвала всички марки? Около мен хората са сменили максимум по един четец, повечето даже си карат още с първия.

Защото обожавам техниката. Всякаква.Интересувам се от битова , електроника и тн.Това ми е и професията и голяма част от живота.Постоянно искам да пробвам нещо ново. ИТ съм.Ако имах възможност нямаше да ги продавам а да си ги трупам,но къде щеше да ми излезе сметката - незнам. Simple Smile И между другото чудно ми е как някой си мислят ,че нещо като се продава е развалено.Ами аз ги продавам защото искам нещо ново и различно...

# 366
Стана , като с децата. Моето гардже е най хубавото. Няма да кажа моят четец каква марка е. Само ще кажа какво четох във форумите. като реален + и - . Всички ползващи четци признават , че мемори ефекта при прелистване на страниците единствено в киндъла го няма на 100%. И много казват, че не искат да мажат дисплея си с прелистване единствено чрез него. Глупости от типа на конвертиране, корици и т.н. никой не обсъжда. Конвертирането е 2 клика, а корици си слагат всички , които харесват красивите корици, избирайки си любимата сред многото. Или дори си правят сами. Темата тук вече не е конструктивна и полезна, а надхващане кой е по най! Хубаво е да се споделят полезни неща за четците. Изброяването на предимства и недостатъци , особено измислени , не променят вида и функциите на самите устройства. Няма лошо, да споделиш опита си, но да се мъчиш чак да си налагаш опита , чрез смехотворни сравнения с айфон или с нелепи подигравки кое било на пиедестал..... Кому е нужно това?

# 367
Честита Нова Година, четящи другарчета!
Много глупав спор, предлагам да го оставим в миналата година и тази да започнем увити в меко одеалце на дивана, чаша димящо кафе и любимият четец в ръка / за който не е на работа днес/.
Трябва да е ясно едно - минусите за един са плюс за друг и обратното, така че няма верен отговор на въпроса- Кой е най-добрият четец? Пък и това не е апартамент все пак, ако не си удовлетворен от покупката продаваш/подаряваш и си вземаш нов. Важното  е да се чете GrinningWink

# 368
Здравейте Simple Smile Идвам с въпросче или по скоро за препоръка. Искаме да зарадваме възрастен роднина с четец. Изискванията са по възможност да НЕ е тъч....лесен за оправяне и на ниска цена. Търсим kindle 5 втора ръка, но предлагането е ограничено. Нямам наблюдения над други модели и се чудех дали няма нещо друго отговарящо на изискванията.

# 369
Един може би тъп въпрос... На крачка съм от поръчка от амазон на Kindle Paperwhite, но понеже не съм ползвала четец до сега (а реални книги), та въпроса ми е нали няма да имам проблем със свалянето на книги на български език от всеизвестните в БГ сайтове? Аз не държа да е водонепроницаем, но предния и по-евтин модел доколкото видях няма вградена светлина, а за мен е важно да го ползвам и при слабо осветление...  Иначе марки и екстри поне за сега като първи четец не ме интересуват, важно е да мога лесно да свалям книги и да ги чета... И все пак да е нещо което ще ми служи поне първите 1-2 години... Smile

# 370
  • София
Няма проблем със свалянето от сайтове като читанка. После се използва програма, която автоматично обръща файла в подходящия формат и я качва на четеца. Намален, четецът излиза около 160 лв., но трябва да се дебне моментът. Впечатлението ми е, че често има намаления.

# 371
Точно сега обаче няма промоция и е 139,99 евро без рекламите. Гледам в един друг сайт има KOBO CLARA за 129 евро...  Аз не живея в БГ и не всички сайтове имат доставка до тук...
А предния модел All-New Kindle E-reader 6″ Wi-Fi, освен по-малката памет от 4 ГБ и просветка ли нямаше?

# 372
  • Враца
Здравейте Simple Smile Идвам с въпросче или по скоро за препоръка. Искаме да зарадваме възрастен роднина с четец. Изискванията са по възможност да НЕ е тъч....лесен за оправяне и на ниска цена. Търсим kindle 5 втора ръка, но предлагането е ограничено. Нямам наблюдения над други модели и се чудех дали няма нещо друго отговарящо на изискванията.
Аз не бих рискувала с толкова стар киндъл. Не се знае как е използван, колко пъти може да е изпускан. Имах такъв, много пазен, появиха му се точици, които лично мен ме разсейваха. Физическите бутони също могат да се окажат проблем с времето. Пак зависи как е използван, но никой няма да каже, че има проблеми. И самият четец е на години вече.
А и за Киндъл трябва файловете да се конвертират, може би ще му представлява трудностна възрастния роднина?
Бих препоръчала да се насочите към друга марка, която чете всички типове.
В емаг има някакъв, но нямам лично мнение.

Точно сега обаче няма промоция и е 139,99 евро без рекламите. Гледам в един друг сайт има KOBO CLARA за 129 евро...  Аз не живея в БГ и не всички сайтове имат доставка до тук...
А предния модел All-New Kindle E-reader 6″ Wi-Fi, освен по-малката памет от 4 ГБ и просветка ли нямаше?
С подсветка на Киндъл са Paperwhite и Oasis моделите. Този е базовият модел.

# 373
  • Варна
Търсим kindle 5 втора ръка, но предлагането е ограничено. Нямам наблюдения над други модели и се чудех дали няма нещо друго отговарящо на изискванията.
Аз не бих рискувала с толкова стар киндъл.
Аз също. Това е техника все пак, вземете нещо ново.

# 374
wa_wa, благодаря ти...
Аз сега се замислям всъщност като първи четец дали искам точно Киндъл Paperwhite, макар че лесно от тук мога да го поръчам от амазон. Но щом чете само един формат, а и нямам намерение да купувам книги от амазон,  освен това няма бутони за прелистване дали това не е ограничение за мен. Все пак тук се предлагат и други модели, четящи всички формати и със същите характеристики като памет, подсветка и т.н. И същата гаранция... Кой модел ще ми препоръчате като алтернатива на Киндъл Paperwhite, но да чете и книги на кирилица? Kobo Clara HD или PocketBook Touch Lux 4? На подобна цена са и с подобни характеристики, а и ги има във физически магазин в града ни...

Общи условия

Активация на акаунт