Електронни четци - тема 22

• 52 321
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia, Bulgaria
От Замунда не можеш, защото ти трябва програма за сваляне на торенти. От читанката  можеш на всички модели четци, които поддържат .epub, .fb2 и т.н. На Kindle можеш пак от читанката директно в моби формат от този сайт https://pechkov.chitanka.info/mobi/
За Kindle аз лично предпочитам да си ги сваля и сама да си ги конвертирам, на PocketBook свалям директно.

# 601
За Покета ме интересува. На него съм се спряла като електронен четец. Благодаря ви.

# 602
  • Sofia, Bulgaria
Имам PocketBook touch lux 4 и съм много доволна от него. Имам и стар Kindle PW (не мога да кажа точно кое поколение) от него също съм много доволна. Kindle-то по-лесно си синхронизира книгите и позицията, до която си прочел, на различни устройства (таблет и телефон), но пък си иска конвертиране (което изобщо не е проблем). Общо взето това мога да посоча като разлики. Иначе съм много доволна и от двата.
Да го кажа така, ако трябва да се лиша от някой от двата, не знам кой бих избрала.

# 603
Имам PocketBook touch lux 4 и съм много доволна от него. Имам и стар Kindle PW (не мога да кажа точно кое поколение) от него също съм много доволна. Kindle-то по-лесно си синхронизира книгите и позицията, до която си прочел, на различни устройства (таблет и телефон), но пък си иска конвертиране (което изобщо не е проблем). Общо взето това мога да посоча като разлики. Иначе съм много доволна и от двата.
Да го кажа така, ако трябва да се лиша от някой от двата, не знам кой бих избрала.
Точно към този покет съм се загледала и аз! Благодаря за мнението.

# 604
# 605
За мен най-голямото предимство на Покетбука е начинът по който се виждат книгите, част от поредица. Ако в метаданните на Калибре отбележа, че книга Х е номер N от поредица У, то след това в библиотеката на Покетбук заглавието на книгата излиза така
Х ( N Y)
и това без да се налага да правя нищо дипълнително.
Много ми липсва тази възможност при Киндъл. Той изобщо не отразява, че в метаданните освен заглавие и автор, са отбелязани и поредност, име на пиредицата. Ако искам да видя всичко това на четеца, трябва да се занимавам да правя колекции или да добавям номер към заглавието. С колекции не ми се занимава, така или иначе трия книгата в момента в който я прочета. Ако слагам разни номера, ми се загрозява библиотеката на Калибре, където реално си пазя всички книги, прочетени и непрочетени.
И така всеки път, когато чета поредица, трябва да търся или в компмютъра или през нета коя точно е следващата книга. Не мога да видя това директно на Киндъла. Ей това е единственото нещо, което много ме дразни. Тази възможност, ако се появи с накой ъпдейт, ще е супер.

# 606
  • Sofia, Bulgaria
Моят е поръчван от Amazon.de преди около година години и не помня цената каква е била.

При мен в Pocketbook-a дори и без да ги минавам през calibre, повечето ми се подреждат в поредици, свалените от Читанката. Може би там като ги качват отбелязват поредица и номер в поредицата. Не се бях замисляла над тези неща.

# 607
Здравейте. Сравнително нов ползвател на Киндъл съм. Имам Paperwhite 2018. Искам да попитам, могат ли да се свалят директно книги на четеца и как точно става?
Могат, но идеята е да четете дълго време без да зареждате. Влизането в читанка и свалянето на книги от там освен, че става бавно(процесора е слаб, понеже е проигоден да изобразява текст и да прелиства страници предимно) хаби и доста батерия, понеже ползва трафик на данни. Най добре си заредете книги през компютъра. Иначе как точно става е описано подробно в началото на темата.

# 608
Аз използвам Kindle от две години и съм страшно доволна.
Книгите си ги свалям аз и си ги конвертирам на лаптопа, по - бързо и по - удобно е, лично за мен.
Books

# 609
  • София
Киндъл Пейпъруайт 2018 на 79,99 Евро в немския Амазон Simple Smile :
https://www.amazon.de/dp/B07747FR44/ref=cm_sw_em_r_mt_dp_U_qNYQCbVSB4DK2

# 610
  • Варна
Ихааааа, великденската промоция започна Simple Smile

# 611
Благодаря ви. С доставка ли е до БГ?

# 612
  • София
Благодаря ви. С доставка ли е до БГ?
Мисля, че не. Може да използвате фирма превозвач - ще Ви го достави за 3 лв до БГ.

# 613
  • София
Благодаря на всички за отговорите. Работя с Калибре и качването на книги чрез кабел е като детска игра. Погледнах на първа страница, но не видях да пише за директното сваляне на Киндъл, а се чудех как би се получило. Но в крайна сметка  anabel ме убеди, че няма особен смисъл Simple Smile

# 614
Здравейте, за първи път пазарувам Киндъл от Амазон и да попитам, за да не греша някъде. Поръчката ми мина Dispatched и е пред Out for Delivery, но пари от картата не са ми дръпнати - нормално ли е?

Общи условия

Активация на акаунт