Петя, ти си голям човек; живееш във време, в което можеш и да се превърнеш в протовополжния пол - демек, свободна си да правиш каквото и както си поискаш.

Що се отнася до подмятанията и подканянията - не им обръщай внимание. Вечно ще има недоволни - че детето не е кръстено я на дядо/баба; че го възпитаваш по "грешен" начин; че не прилича на внучето на баба Пена от съседната къща дето ходи на 100-на извънкласни занимания и щяло да стане велик програмист и да кърти пачки.. Животът не е само правене и отглеждане на деца. Животът е съзряване и еволюция на живеещия го. Понякога се чудя защо в БГ бебеправенето е едва ли не култ и те отритват ако нямаш деца, но имаш партньор. (личен опит вмъквам - нямаш деца, значи нещо ти има; имаш 3 деца - пак нещо ти има; раждаш късно - изкарват те долна егоистична кариеристка; нямате брак, но имате деца - все някоя че се изцепи, че децата са копелета с извинение). Бях ученичка, когато съседската дъщеря под нас ревеше с часове вечерта, че приятелките й били женени, а тя не. И то не какъв да е рев, а рев в 2 сутринта, на фона на Стари рани на Софи Маринова - питай ме защо помня.
До това лято имахме една неженена в блока - бабите й бяха лепнали "стара мома", а жената е на 35! Смятай до къде я бяха докарали женицата, че излизаше и се прибираше на бегом от работа, за да не ги срещне. Не знам дали заради тях, но забременя на 1-я месец от поредната връзка и доколкото разбрах, не е било нито случайно, нито по желание на бъдещия татко. След 2 месеца се ожени и изчезна. Хората се жестоки, гадни, защото винаги се сравняват с отрещния и търсят с кое са по-добре в живота от него.
На теб да не ти пука. Живей си живота. Ако някога срещнеш човек, от който ще искаш деца (не просто да се разпишеш в световната бройка за населението на Земята, а такъв с който ще отгледате и възпитате отговрни личности), то само ще си дойде
. Тогава, повярвай ми, няма да съжаляваш че не си имала деца до този момент. А приятелят ти - каквото е писано, такова ще стане. Има мъже, дето искат да си пуснат семето (тц, малко вулгарно прозвуча) без значение от жената. Аз бях гадже с един такъв преди години. За него беше важно просто да има деца, ей така - да има кой да го гледа на старини.
какви деца на 22 бе алооооу, че това си е още пубертет