Банята - 33 тема

• 95 078
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Като се сгъва паравана не се ре удря в душа и няма ли опастност от счупване.

# 241
Като се сгъва паравана не се ре удря в душа и няма ли опастност от счупване.

Предполагам, че не. Като гледам, много хитро са направили неподвижната част да е с такава ширина, че при затваряне под прав ъгъл подвижното крило да застава успоредно на стената с душа и на няколко см преди самия душ. Прав ъгъл се уцелва лесно, а и да прекалят първата точка на контакт е телефончето, а то няма да счупи стъклото. А може и ограничаване някакво да си направят.  Като цяло е много хитро решение и ми хареса много.

# 242
Веднага обяснявам:
1. Паравана е залепен точно до тоалетната и ако беше статичен щеше да пречи на ползването и
2. С две части дължината, която постигнах е 1 метър, а ако беше статичен трябваше да е по-къс. При майка ми е 70 см и се мокри банята.
3. Не се удря в душа заради неподвижната част. Те пантите да специални и си застават на 90 градуса без усилие. В смисъл не го гласим специално градуса.
4. Когато не ползваме душа банята е по-просторна
5. Когато мия парцала за под в мивката няма опасност да счупя паравана с дръжката.

# 243
  • Варна
Веднага обяснявам:
1. Паравана е залепен точно до тоалетната и ако беше статичен щеше да пречи на ползването и
2. С две части дължината, която постигнах е 1 метър, а ако беше статичен трябваше да е по-къс. При майка ми е 70 см и се мокри банята.
3. Не се удря в душа заради неподвижната част. Те пантите да специални и си застават на 90 градуса без усилие. В смисъл не го гласим специално градуса.
5. Когато мия парцала за под в мивката няма опасност да счупя паравана с дръжката.

Всичко е много добре измислено и практично, действително, едва ли ще се ползват едновременно душ и тоалетна!
Признавам, копнала съм идеята и ще я открадна Simple Smile

# 244
Здравейте, според вас доколко е необходимо да се слага отоплителен уред в банята при положение, че е вътрешна и ще се къпе бебе в нея? Вие топлите ли баните допълнително зимата?

# 245
Аз лично не си топля банята зимата, но я държа постоянно открехната и е някъде към 19гр вътре зимно време. Бебе до сега не съм имал, че да знам дали е студено за него... на мен не ми е.

# 246
Здравейте, според вас доколко е необходимо да се слага отоплителен уред в банята при положение, че е вътрешна и ще се къпе бебе в нея? Вие топлите ли баните допълнително зимата?
Зависи колко е голямо бебето. Дъщеря ми я къпем в банята от около 4-месечна. Банята е вътрешна, вратата е почти непрекъснато открехната. Но и досега гледам топлата вода от душа да я облива постоянно.

# 247
Веднага обяснявам:

Сега ми стана ясно, но от всичко написано аз бих скипнала паравана, освен ако не се ползват едновременно душ и тоалетна от втори човек, както Дорис е споменала по-надолу. Защото от всичко написано излиза, че паравана е сложен, за да не "се мокри банята". Simple Smile
Сигурно има основателна причина да го сложите, де. Не се заяждам в никакъв случай, разсъждавам си.
У нас е същата теснотия в банята, но на мястото на вашата тоалетна е нашата мивка и шкаф. Нямаше как да минем без параван.

Относно отоплението в банята - ние имахме от онези най-старите лири /две дебели тръби/, подменихме я с нова и сега съжалявам, защото ми заема ценно място, а пък не я ползваме. Банята си е досаттъчно топла и без нея. Подът ни е топличък, защото тръбите минават под плочките. Остава да ме топли само това, че ако бяхме оставили онези две дебели недомислени тръби, щяхме да плащаме отоплението на банята на някаква база, а сега си има топломер, който си сочи -  0  Smile

# 248
  • Варна
Скрит текст:
Веднага обяснявам:
Сега ми стана ясно, но от всичко написано аз бих скипнала паравана, освен ако не се ползват едновременно душ и тоалетна от втори човек, както Дорис е споменала по-надолу. Защото от всичко написано излиза, че паравана е сложен, за да не "се мокри банята". Simple Smile
Сигурно има основателна причина да го сложите, де. Не се заяждам в никакъв случай, разсъждавам си.
У нас е същата теснотия в банята, но на мястото на вашата тоалетна е нашата мивка и шкаф. Нямаше как да минем без параван.

...
Идеята е не, да не се мокри банята, а тоалетната. Много е неприятно, след всеки душ, мокра тоалетна и под пред нея. Представям си сутрин при ползване на банята от най-малко двама, ако нямаше някаква преграда какво щеше да е!

# 249
Бе не знам... често ли се къпете в банята, докато другия е яхнал белия кон да "разтовари" напрежението... че на мен не ми се е случвало Simple Smile

# 250
  • Варна
Бе не знам... често ли се къпете в банята, докато другия е яхнал белия кон да "разтовари" напрежението... че на мен не ми се е случвало Simple Smile

Оооо сега пак да се обясняваме, нали това досега дъвкахме, ползва се душа и след това се сгъва паравана та на ползващият след това тоалетната да му е сухо и широко.
Или след единия взел душ, другия като влезе да ползва тоалетна, цялата мокра и пода? Или за всеки случай се влиза с парцала и мопа та не се знае дали няма да се наложи първо да подсушава. А ако е дете, нали разбирате, че ще си шляпа с намокрените чехли и извън банята.

Сори, но една добра идея, и се почна, ама няма ли да се счупи, ама що трябва да има....

# 251
Много си е хубава паравана!

# 252
Защото от всичко написано излиза, че паравана е сложен, за да не "се мокри банята". Simple Smile

Е за теб това малко ли е? Shocked
За мен да ми се мокри кенефът, да ми се мокри тоалетната хартия и да ми е в локви пода пред тоалетната чиния е абсолютно неприемливо. Точно затова се слагат паравани - за да стои водата в мократа част, а сухата да си остава суха.

# 253
Здравейте! Писах в темата за вратите, но и тук да попитам.
Понеже съм на тема врати, бих помолила да препоръчате фирма, предлагаща интериорни врати за баня с две лица - отвън да е МДФ плоскост, отвътре алуминиева.
Попаднах на Хит дизайн доор, ако някой има мнение за тях, бих се радвала да прочета.

# 254
Ние сложихме печка духалка именно заради децата на 8 и 3 год. Пускам я 5 мин. преди да влязат. Много са доволни. Сметката за тока не забелязвам да е по-висока. Мъжът ми се къпе без да я пуска.

Общи условия

Активация на акаунт