Банята - 33 тема

• 95 223
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Ми Филипс и Ремингтън имат международна гаранция. Може да си проверявате преди покупка. Грьое нямат, трябва да връщате до Германия, ама ако е нещо скъпо си го поръчвате до БГ директно и при повреда Амазон поемат пощенските за връщането.

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 22:43 от drago_2008

# 571
  • Плевен
Здравейте, имам нужда от съвет. Почти към края съм на ремонт на банята. Но нещо не доизчислих нещата точно. Ще имам порцеланова мивка 111 см на цялата страна на банята, която стана 113 см. Оказа се че остава по 1 см празнина от двете страни на мивката до стените. Дайте идея как мога да ги скрия - дали с някакъв вид лайсни или? Ако оставя така, няма да може да се почиства, много ще е тясно. Помогнете с идеи. Мивката е правоъгълна 111 х 45.

# 572
Някакви набивки от технически камък? Може да ги направиш с височина 15 см над мивката (отстрани по-широки надолу до долния ръб) и с П-образна форма като борд около цялата мивка. Ще е нещо като предпазен борд.

# 573
  • София
Здравейте,
 предстои ми ремонт на баня, като е нужна  и смяна на тръбите.
Това е плана:
http://media.snimka.bg/s1/6357/038958403.jpg
С плътната линия са нещата както са в момента.
Оригиналното място на тоалетната е в дясно от нея (единия пунктир - изместена е преди нас).
Сега идеята е да я преместим на мястото на душа (другият пунктир, отдругата страна на сивия правоъгълник - вертикалните щрангове), а душът да отиде от както е показано. Реализирайки това, да използваме новото място на тоалетна, за да прекараме ВиК тръби на отдругата страна стената. За да преместим кухненския бокс, а на мястото на тоалетната да сложим пералня.
и да се получи това:
http://media.snimka.bg/s1/6357/038958405.jpg
Знам недостатъците на това местене, знам и как новото място на "кухненския бокс" може да се наводни  от кухята от горе без да е в хола, т.е. дали кухнята е в кухнята или в хола няма значение холът може да се наводни от горния.

Дейностите, които трябва да се извършат са:
1. да се изкърти цялата досегашна баня.
2. подмяна на тръбите - ето това не мога да пресметна като цена и ми е нужна помощ, както за нея така и за препоръка кой да го свърши.
3. ремонт на банята.
Целта е минимални разходи, без да е нещо луксозозно, но държа на изпълнението.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 19:11 от AnMary

# 574
  • София
А може ли снимка вътре при щранговете. Интересува ми тръбата ф 110 за мръсния канал и тръбата за вентилация.

# 575
  • София
Здравейте,
имам проблем и ще се надявам да помогнете със съвет и насоки как и къде мога да си търся правата. Купихме плочки за банята от Баня Стил, съответно по направен от тях проект. Миналата седмица майстора започна банята и в един момент се оказа, че количествата не са изчислени правилно. Не говорим за фира, а за сериозен недостиг от декорната плочка /- 40 %/. Признаха, че грешката е тяхна, но.... . И най-големия проблем е, че я нямат налична, а доставката се очаква към 30.04. /от другите два модела вече ходихме на два пъти да докупуваме/. Задействаха се да събират мостри от всичките им магазини, но не се знае кога ще ги съберат и дали ще са ок. Чакаме вече 5-ти ден и добре, че майстора има още работа по къщата, че иначе не знам.
Моля да ме извините за дългия пост, направо съм бясна и не знам какво да правя.

# 576
Щом са казали, че ще съберат мострите, ще ги съберат. Аз сама си събрах от техните магазини преди време подови плочки, които щяха да получат след 1 мес, а ми трябваха веднага. Вие защо не обиколите магазините сама (ако става въпрос за София има поне 4 магазина) и да си съберете веднага 4 декора...
Моите имаха някоя и друга чукната, ама ги намагерихме.

Няма ли как да промените проекта и да не сложите декор на някои места?

# 577
Попитайте и в други магазини, все някъде трябва да ги има. Щом имате проект, няма значение от къде ще ги закупите.

# 578
  • София
За съжаление вече не може да се променя нищо, защото останалите са налепени и местата на декора са празни, а и имаме недостатъчното к-во, което пък не е малко парички. Освен Баня Стил никой друг не ги предлага, намерих ги в един ел.каталог, но още нямам отговор от тях. Иначе могат да ми ги изпратят от Испания, но и там се поръчват чрез дистрибутор и ще мога да ги получа в най-добрия случай към 25.04. Има подреден кът в Младост, първо щяха да го развалят, сега нещо не било сигурно, че колегите ще се съгласят и така.
Благодаря, момичета!

# 579
Няма какво да не се съгласят. Грешката е изцяло тяхна. Отиваш троснато и ги караш да ти ги свалят пред теб.
Ако трябва си вземи и масйтора. Те по принцип са по троснати и получават каквото искат.
И при мен сметката не излезе за всички плочки от голямата баня че докупувах от всичко. Но сметката бе на място без проект та не ги виня много.

# 580
  • София
Няма какво да не се съгласят. Грешката е изцяло тяхна. Отиваш троснато и ги караш да ти ги свалят пред теб.
Ако трябва си вземи и масйтора. Те по принцип са по троснати и получават каквото искат.
И при мен сметката не излезе за всички плочки от голямата баня че докупувах от всичко. Но сметката бе на място без проект та не ги виня много.

Ами опитвах се да спазвам добрия тон, но наистина след работа ще отидем директно и ще настояваме да ни ги свалят.  Иначе ако чакам те да се обадят, може доста да почакам.
Каква отстъпка ще е нормално да ни направят при положение, че ще са мостри и вероятно ще има някакви повреди при свалянето им?

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 14:26 от mamatania17

# 581
  • Русе
А вие защо не си сметнахте, колко декорни плочки ще са ви необходими? Да не достигнат 2-3 бр. разбирам, но да не стигнат 40% съвсем недогледана работа. Плащахте ли за проекта, имате ли договор с тях?

# 582
  • София
А вие защо не си сметнахте, колко декорни плочки ще са ви необходими? Да не достигнат 2-3 бр. разбирам, но да не стигнат 40% съвсем недогледана работа. Плащахте ли за проекта, имате ли договор с тях?
Аааа, да не искате да кажете, че сами сме си виновни? Не си сметнахме, защото се доверихме на "профисионалисти" и си платихме за проект. Как мога да предположа, че ще се получи така?
Всъщност писах тук за съвет, Вие с какво ми помагате???

# 583
Здравейте, отдавна е готова банята, но сега публикувам.

Банята е класическа панелка около 210 х 170 см., като зазиждането на тръбите доста зае място, но най-важното ВАНАТА се побра! Simple Smile Като бюджет ще ви излъжа колко излезна, но нещо такова:
Смяна ВИК + майстор плочкар: около 1600-2000 лв.(ВИК-то доста глътна)
Материали като хидроизилации, лепила и пр.-нямам идея, сигурно 500-800 лв.
Плочките не бяха скъпи, около 25-28 лв/кв.м, но търсих точно такъв груб ефект.
Вана 160х75 см.около 650 лв. с основата
Моноблока с казанче около 650 лв, мивката около 300 лв, стъклата около мивката + паравана 1000 лв, огледало 400, врата баня със стъклото 500-600 лв.
Аксесоари за баня + малката баня общо 400 лв.
Вградените душове неща около 800 лв и то на промоция от Тека, сега май ги няма. Много търсих триточково - горен и среден душ и чучур.
Опънат таван с коридора + лед лампите 1600 лв.(има димиращо), значи банята около половината.
Леле, направо шокиращо излизат тея цифри Flushed Astonished
Не напразно не ми се тегли чертата! Имали сме пари, дали сме ги. Важното е че ни харесва и не сме правили компромиси.
Ако мога да обобщя:  Следвайте интуицията си и не случайте какво е модерно, какво не Simple Smile Аз исках грубовати плочки и светещ таван - наистина съм много доволна от усещането.

# 584
  • София-в сърцата на моите деца

Ами опитвах се да спазвам добрия тон, но наистина след работа ще отидем директно и ще настояваме да ни ги свалят.  Иначе ако чакам те да се обадят, може доста да почакам.
Каква отстъпка ще е нормално да ни направят при положение, че ще са мостри и вероятно ще има някакви повреди при свалянето им?
Поискайте да Ви върнат парите за проекта/калпавия/, защото проектанта е виновен

Общи условия

Активация на акаунт