Банята - 33 тема

• 95 212
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
Тоя опънат таван не го разбирам аз в тази концепция.....

# 586
В Банястил проектите се плащат 50 лв и после като се вземат плочките приспадат сумата, така че няма какво да им върнат. Мострените плочки нищо не струват!

Може ли да споделети кои са тези плочки, че чак ми стана интересно? Ако не се разберете предварително с някого от офиса наяма просто така да свалят плочките според мен обаче Sad

# 587
  • над кукувичето гнездо
Lady_fade, таванът е страхотен. Може ли подробности от къде е, какво представлява?

# 588
Таванът е “опънат таван” с фотопечат, контраст на плочките в нашия случай Simple Smile А коридорът също - кафяво-някаква мазилка и пак такова небе. Светлината може да се димира по-ярко, по-спа.
Както се казва - важното е нас да ни харесва! Знам, че във форума още миналата година се пишеше кофти за таваните, но все пак е до вкус.
Фирмата е К екстрийм, много бързо изпълнение и монтаж, засега без дефекти. Като цяло е скъпичко, с оглед на кв.м

# 589
Тъй като аз се изказах лошо за окачения таван искам да уточня, че нямам нищо против този вид тавани, но някак дърветата не ми се връзват с каменния ефект на плочките в банята. И да, важното е да се хареса на собствениците. Ние просто си чешем езиците, когато не помагаме...

# 590
A аз съм любопитна миришат ли опънатиоте тавани и ако да за колко време се измирисва?

# 591
lady_fade, много е красива банята. Със здраве да си релаксирате в нея. Честно казано за вкъщи не бих избрала такъв интериор, но така ми допада. То затова има толкова различни стилове, защото си има хора за всеки.
didiela, бях почти в твоята ситуация, защото се оказа че след като изкъртихме банята, сложихме картон и т. н. банята ни се оказа по-висока и реално ни трябваше още един ред от всички плочки. Направо бях изтръпнала, защото ги чакахме месец. За наше щастие се оказа, че има още останали от тази доставка. В твоя случай може би бих говорила с управителя веднага да направят всичко което е по силите им да съберат те плочките. Любезно, но малко по-твърдо и задължително с мъжа ми или майстора. Някак си все още българите си мислят, че повече могат да разиграват сама жена, отколкото мъж. Гадно, но факт.

# 592
За опънатите тавани - аз не съм им супер фен, но много ми се искаше подсетка и димиране(вкъщи децата обичат по-ярка светлина, а аз приглушена, особено за спалня и баня). За 4-5 месеца нашите не са миришели, но са в коридор и баня без слънчева светлина. Чела съм кофти отзиви при спалня и слънчева светлина. И на мен не ми се вижда добре да дишаш, докато спиш, каквито и да е изкуственяци, макар че не е имало миризма при нас. И като бюджет за спалня/детска би било 2-3 000 лв, което си е бая. А за детската стая ние сложихме бюджетен вариант (400-500 лв.) с фототапет от печатница, но не от готовите. И тук детето си каза думата,  шаренко Simple Smile

# 593
  • София
След нова оценка на нещата реших (rumen_iankov, благодаря,че поиска снимка. Друго е реалността, не като да седнеш о да го нарисуваш), че ще е трудно да се премести тоалетната чиния на място на душа и достигнах до това:
http://media.snimka.bg/s1/6358/038960317.jpg
на схемата се вижда как е досега тръбата на канала на тоалетната. Поставяйки моноблокът на "новото" място ще избегнем тези чупки. Тук вариант е моноблок за ъглов монтаж или "обикновен" поставен под ъгъл - "гоня" цена  (за да е достъпен отвора към водомерите).
Може би след подмяната смяната тръбите за чистата вода и каналите, по-сложно ни се струва е изграждането на ъгловата стена, за да се осигури нишата за пералня.
Видях цени около 30-35лв./м2 за изграждане на стена от гипсокартон, целата е дебелина до 10 см като предпочитам 7,5 см (нормално ли е да е 100 лв. за 1,1 м дължина?). Стената трябва да има товароносене, тъй като мястото над пералнята ще е шкаф/гардероб/складче/сушилня на второ ниво, затова отпадна идеята изграждането с блокчета итонг. С итонга може да се справим, с гипсокартона - нямам идея (не сме пипали, вярно че може да се научим от Тубата, но време много няма Simple Smile, а и аз съм само по идеите, друг ми е реализатора). Банята не е с добра вентилация, въпреки наличието на 2 бр. и пералня в нея няма да издържи дълго, а и мястото би позволило само такава с вертикално зареждане.
Благодаря предварително, ако можете да ме ориентирате за цени.

Скрит текст:
http://media.snimka.bg/s1/6358/038960309.jpg - тук се вижда как отклонението на тръбата за мръсния канал отива право напред.
http://media.snimka.bg/s1/6358/038960340.jpg - тук това "стъпало" крие чупките, които прави мръсния канал за да заобиколи въздуховода
http://media.snimka.bg/s1/6358/038960307.jpg - ревизионния отвор , кото ще се разшири задължително и място на канала за умивалника, долу в ляво леко се вижда ръбчето на "стъпалото".

# 594
  • Варна
Аз ги харесвам опънатите тавани, даже много, но белички.

# 595
  • София
В Банястил проектите се плащат 50 лв и после като се вземат плочките приспадат сумата, така че няма какво да им върнат. Мострените плочки нищо не струват!

Може ли да споделети кои са тези плочки, че чак ми стана интересно? Ако не се разберете предварително с някого от офиса наяма просто така да свалят плочките според мен обаче Sad
Най-после има развитие по нашия казус,  ще свалят мостри и до вечерта трябва да ги получим.
Дано да има достатъчно читави да завършим банята. Иначе това са те: "Mosaik Rhin Gris" производител STN Ceramica - Испания.  Wink

# 596
На Банястил проектите не ви ли се различават многоооо от реалните плочки? За разпределение е Ок.
Иначе съм фен на фирмата, евтинки, но по-интересни плочки.
Ето някои бруталии, аз затова и не поисках безплатен проект, въпреки че купувахме за няколко бани/тоалетни:

И разликата с добър проект(без значение цветове и пр):

# 597
  • София
Според мен стеничката е изградете с газебетон 5см и после отлейте плоча над пералнята.

# 598
  • София
Благодаря за отговора.
Това с плочата ми се струва сложно. Но щом с 5 см итонг тухлички ще е Ок, е супер. Притесняваше ме дали ще може да носят лавици/тръба.

# 599
  • София
С плочата не е сложно .Зидате итонга на 90см височина.Правите кофраж.Малко железа и дебелина на плочата 5см.Отгоре можете да сложите после и сушилня.

Общи условия

Активация на акаунт