Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 584
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
На някой въпроси при интервю няма правилен или неправилен отговор. Задават се за се види как кандидата мисли , разсъждава. Един вид колко му е акъла.

# 331
да, и това питам, колко дълго и подробно е редно да си разсъждавам Simple Smile

# 332
От моя опит , кратко , точно , ясно и по същество. Без разтягане на локуми.

# 333
Herzen
2-3 изречения, включвай понятия, научно да звучи някак, като дефиниция в учебник, не приказки на пазара или да изпадаш в някакви примери. Няма вярно и грешно.

# 334
Чак научно не е нужно , особено ако нещо наизустено. Може да те контрират с подобен научен термин и ще мигаш на парцали.

# 335
  • София
А, моля ви се! Научни термини по време на интервю са напълно противопоказни. За тях си има научни конференции и реферирани издания, където всеки може да се изяви. Интервюерите ги интересува да разберат ясно и точно какви ДЕЙНОСТИ сте извършвали или ще извършвате (според вас) и какви УМЕНИЯТ може да предложите. Това обаче не означава едносрични отговори или едвам да се теглят думите от устата.

# 336
Какво НР смятат за правилен отговор на въпроса “Какво според вас е важно за работата в екип и какво е добра работа в екип?”
Не съм ЧР, но защо не кажеш какво мислиш?
Аз примерно смятам, че е важно всеки да си знае и върши работата и задълженията и да няма постоянно прехвърляне на отговорности, иначе просто не е работа в екип, а поединично спасяване. И реагирам остро, ако системно ме товари колега с негова работа.

# 337
Не е лошо да реагираш. Но колко остро и пред кого и кога ей това е от значение. Също и ефекта от реагирането. Понякога трябва да си замълчиш , понякога не. Няма формула.

# 338
Реагирам с градация - колегата, началника, баш шефа Simple Smile Ако пък е нещо наистина постоянно, най-добре е да напусна.
Отклоняваме св, идеята ми е, че е добре на интервюто да покажеш как работиш ти в екип. Според мен онези, които защитават неопределено работата в екип, има голям шанс да са скатавки.

# 339
Вече няма ли възможност в мобилното приложение на линкедин да се видят кои са служителите на дадена фирма или проблемът е при мен?

# 340
  • В един копнеж!
Здравейте!
Искам да попитам, има ли право работодател освен визуално наблюдение с камери, съответно и да "подслушва" персонала си? Имам предвид камерата да е две в едно.

# 341
Зависи. По принцип има, да. В нашия офис е така, но това се налага поради дейността ни.
Задължително е обаче всички да са уведомени за това. Ние име стикери, предупреждаващи за това.

# 342
Трябва да имаш подписана декларация, че си запозната, че ще те снимат и записват. Иначе, ако е тайно, е незаконно.

# 343
  • В един копнеж!
Благодаря ви. Разбирам, че устното "подхвърляне" на информацията за наличие на такава камера не е законосъобразно.

# 344
Знаете ли кога започва програмата за ваучери за безплатни курсове за работещи от Бюрото по труда

Общи условия

Активация на акаунт