Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 420
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • при него
Благодаря ти, Нищо лично! Няма Анекс и няма уведомление в НАП. Всъщност, през годините, й е сменяна длъжността няколко пъти, не е много сигурна за предишни анекси, но казва, че на фиша й за заплата си стои длъжност от преди 7 години. Правилно ли разбирам, че това означава, че си се води още на тази старата длъжност, официално? Ако все пак е подписала длъжностна характеристика, това не води ли до задължение да изпълнява новата длъжност?

# 631
Аз май не разбирам съвсем въпроса. И да е официално и да е неофициално на новата длъжност, няма как нещо да се промени без да говори с шефовете. Дори и да е неофициаално как по друг начин ще постъпи - зарязва задачите утре и чак някой като я пита какво става и тя да каже, ами това не е моята длъжност всъщност. При официално също. Просто да не се притеснява и да говори, че според нея не се справя/не й харесва новата длъжност и би искала да се върне на старата.
За другия случай с предизвестието по време на изпитателен срок, също - според мен ако говориш с тях може и веднага да те пуснат. Ти си отскоро там, каква изгода имат да те държат, не виждам. Освен ако не карат на дребно - имам предвид високо текучество и карат ден да мине, друг да дойде с който е наличен. Аз работих 10 дни наа място, на което колегите бяха ужасни. На 10-я ден говорих с шефката, че уж съм опитала, но работата не ми допада и й казах, че искам да напусна. Питах я как ще се разберем - може ли веднага или трябва да си отработя предизвестието, а тя отговори, че не задържала хората насила, ами чудесно.

# 632
Случвало ли Ви се е при интервю с работодател по обява от агенция да се окаже, че има разминаване в обявената заплата от агенцията и това, което предлага работодателят?

# 633
Случвало ли Ви се е при интервю с работодател по обява от агенция да се окаже, че има разминаване в обявената заплата от агенцията и това, което предлага работодателят?
не ми се е случвало. От моя опит агенциите винаги са наясно със заплатата на работодателя, за когото работят.  Даже, човек, ако не знае заплатата, е по -добре да кандидатства с агенция, отколкото да стреля напосоки.

# 634
на мен ми се случи и оставя леко неприятно впечатление

# 635
Агенцията взима процент - понякога само от работодателя, понякога от работодателя и работника. Затова МОЖЕ заплатата на нает от агенция работник да е по - ниска от такъв на същата длъжност, но започнал директно към фирмата.
Затова избягвам да кандидатствам през агенции.

# 636
Някой има ли скорошна представа за %, който агенциите вземат от работодател и от кандидат?

# 637
Категорично посредниците не вземат такса от кандидатите.
Ако си назначен към агенция, която предлага стаф лизинг към друга компания, тогава заплатата ти е възможно да е по-ниска, от тази на служителя на същата позиция, който работи директно към същата компания. Но в първия случай трудовият ти договор е с агенцията, а във втория - директно с компанията.

# 638
Ако като кандидат ти поискат комисиона, бягай от тази фирма.

# 639
На мен от агенцията не ми искат комисионна, но много държат на обратната връзка и ако започна работа да занеса копия на документи за постъпване на работа

# 640
На мен от агенцията не ми искат комисионна, но много държат на обратната връзка и ако започна работа да занеса копия на документи за постъпване на работа

Не мисля, че имат право да искат копия от документи. Може да ти звъннат или да ти пишат мейл за обратна връзка, но нищо повече... Peace

# 641
  • софия
Здравейте, бихте ли ми помогнали искам да разбера кои са по големите HR надеждни фирми за подбор на персонал,
Моля да ме извините, ако е коментирано преди.

# 642
Явно са се променили нещата с агенциите. Преди много години / в зората на 200... И нещо, вземаха половин че и нагоре около заплата от кандидата, при наемането му и от работодателя също.

# 643
  • София
По принцип агенциите взимат процент от заплатата,така че обявяват по висока, която можеби могат да договорят в последствие.

# 644
Беше ми много интересно, тъй като много рикрутъри има вече, линкед ин е залят

Общи условия

Активация на акаунт