Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 578
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ви. Разбирам, че устното "подхвърляне" на информацията за наличие на такава камера не е законосъобразно.
Не е, но ако не реагираш изрично, означава че си съгласна.
Друг въпрос е, че  вече почти няма фирми, в които да не се прилага.

# 346
Здравейте. По обява за технически сътрудник в държавна институция има кандидатствали 60 човека с пълен набор от документи. След подбора по документи всички 60 души са поканени на интервю, единия ден 30, др ден останалите 30.
Според вас нормално ли е да не селектират предварително и да не намалят бройката? 30 човека ще отидат в уречения час, ако по 15мин интервюират кандидат, интервюто 7 часа ли ще продължи?
Чудя се дали да ходя..

# 347
На мен ми звучи като да е някакво групово интервю, не знам, не мога да си го предстаавя, понеже никога не съм била в държавната администрация.

# 348
Да не би да ви дават тест?

# 349
И аз веднага за тест се сетих. Наскоро имаше обявена позиция в ДА в Стара Загора и изрично си пишеше, че първият етап е тест.
След това имаше още един писмен и накрая беше интервюто.
Не помня за каква длъжност беше, но имаше 3 етапа. Simple Smile

# 350
  • София
Здравейте. По обява за технически сътрудник в държавна институция има кандидатствали 60 човека с пълен набор от документи. След подбора по документи всички 60 души са поканени на интервю, единия ден 30, др ден останалите 30.
Според вас нормално ли е да не селектират предварително и да не намалят бройката? 30 човека ще отидат в уречения час, ако по 15мин интервюират кандидат, интервюто 7 часа ли ще продължи?
Чудя се дали да ходя..

Ако няма проблем с документите и всички по документи отговарят на изискванията, би трябвало да допуснат всички. Няма как да селектират - има много точни критерии. И ако някой не е допуснат, а документите му отговарят на изискванията, кандидатът има право да обжалва. Най-вероятно от тези 60 човека някои ще се откажат от интервю.

# 351
За позиции в държавната администрация се провежда тест на всички кандидати, отговарящи на условията, т.е. подаваш си документите и нямат право да ти откажат да се явиш на теста, след който повечето отпадат.

# 352
Няма тест, защото не е конкурс, просто интервю.

Чудя се дали да ходя..

Ако няма проблем с документите и всички по документи отговарят на изискванията, би трябвало да допуснат всички. Няма как да селектират - има много точни критерии. И ако някой не е допуснат, а документите му отговарят на изискванията, кандидатът има право да обжалва. Най-вероятно от тези 60 човека някои ще се откажат от интервю.

Да, явно са длъжни да допуснат тези, които отговарят на изискванията, демек всички .. 😄

В 10ч сутринта ще се изсипем 30 човека и ще чакаме като "пискюли". Да ни викат един по един..

Благодаря за включванията! ⚘

# 353
  • Другата България
Именно, ако всички отговарят на условията по документи са длъжни да поканят всички.
Аз така съм ходила на интервю за деловодител в съда.
56 човека бяха кандидатствали, всички бяха допуснати по документи, на датата 5 човека не се явиха, останалите си отвисяхме. Но там беше на етапи, та целия ден отиде.
Късмет ти желая, Сиси.

# 354
  • София
Изключително неприятно е това със струпването на много хора де. Би било добре да се разделят в повече дни, за да не се изнервят хората, а и самите интервюиращи.

# 355
И накрая да вземат техния си човек..

# 356
  • Другата България
И накрая да вземат техния си човек..
hahaha smile3521 newsm10
Именно, на моя конкурс точно така се получи.
Съвсем "случайно" спечелилата го се оказа от града на председателката на съда.
Но важното е да сме живи и здрави.

# 357
  • София
Според вас какво ще рече : срок на договора - неопределено време; с изпитателен срок от 6 месеца?
Доколкото чух след първата година става постоянен, а не след 6тия месец. Т.е. ако искам да тегля голям кредит - 6 или 12 месеца трябва да чакам.  Rolling Eyes
Ще проверя със сигурност кога се минава на постоянен. Споменава се само чл. 326 от КТ за предизвестието...

# 358
Срокът си е постоянен от самото начало. Просто през първите 6 месеца могат да те изгонят когато си решат, ако изпитателния срок е само в тяхна ползва. След като ти изтече изпитателния срок, можеш да теглиш кредит.

Последна редакция: пт, 18 яну 2019, 11:39 от celika

# 359
Провери в договора колко време ти е изпитателния срок. Аз съм имала 1 година изпитателен срок, а не 6 месеца

Общи условия

Активация на акаунт