Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 52 975
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Някой имал ли е много ситни, миниатюрни пъпчици по пръстите на ръцете, от горната страна, които сърбят? Това от вчера започна и се чудя има ли връзка с Фраксипарина или се дължи на нещо друго...

# 151
Здравейте и от мен Simple Smile
Накратко бременна съм в 28 г.с. (пета бременност, едно раждане) с хомозиготно носителство на PAI 4G/5G, и поднормен фактор 13. До сега бях на Фракси 0.4 на 24 ч., но при последния преглед доц. Русев каза да мина на Натаспин-Н през ден. Следя фактори на кръвосъсирване и Д-димер всичко е в норма. Чета за въпросната добавка и няма никакви клинични проучвания и доказателства, че е безопасна за бременни. От вчера започнах да я пия, но ми е много притеснено.
mis_marry_jane ти пиеш ли го? Имаш ли отзиви? Следящия ме по НЗОК не беше чувал за препарата, а д-р Янкова деликатно каза, че каквото е изписал имунолога - това е правилното... и не ми вдъхна много доверие

# 152
  • София
Не искам да те обърквам, но аз не бих се доверила на доц.Русев що се отнася до тромбофилия. За имунология-да, но за другото...обсъждали сме го доста.
Фраксипарина да се спира в 28ма е доста нелогично, предвид че рисковете от клинична проява са най-високи в напреднала бременност.
Потърси АГ,  което разбира от тромбофилии или направи консултация с проф.Паскалева.
пп. Натаспина не е със същия принцип на действие като НМХ

# 153
ladysunny аз спрях Фраксипарина в 34 г.с. и вече втора седмица съм на Натаспин Н, днес пуснах пкк и хемоглобина ми е 115. Напълно в норма, колкото беше и при предното ПКК при фраксипарин. Аз не съм с доказана тромбофилия, не съм правила генетични изследвания, но имам един спонтанен аборт в 6 г.с. и в началото на тази бременност имах доста висок хемоглобин (145) и хематокрит. Който даже първата АГ изобщо не беше отчела за проблем, след което смених доктора и той почна да ми изписва лекарства за разреждане на кръвта. Така, че не съм сигурна, че съм най-добрия пример. По принцип никой няма тромбофилия в семейството ми.

# 154
Здравейте,
Искам да Ви попитам когато сме на терапия с фраксипарин, дали може да се пие но шпа ? Някъде имам спомен, че съм чела, защото двете не може ?

# 155
Здравейте,
Искам да Ви попитам когато сме на терапия с фраксипарин, дали може да се пие но шпа ? Някъде имам спомен, че съм чела, защото двете не може ?
Не съм проучвала специално, но на мен и двете са ми изписани - всеки ден фракси 0,6 + 3х1 но шпа (един и същ лекар ги е изписал, репродуктивен), така че не вярвам да е проблем.

# 156
Здравейте,
Не съм проучвала специално, но на мен и двете са ми изписани - всеки ден фракси 0,6 + 3х1 но шпа (един и същ лекар ги е изписал, репродуктивен), така че не вярвам да е проблем.

А Вие болки ли сте имали, та са Ви изписали но шпа ? Аз имам от снощи леки менструални и пих 1 таблетка и премина,но тази вечер пак усещам леки болки. Утре съм на преглед.

# 157
Аз нямам болки, от трансфера, та до сега (почти 13г.с) пия 3х1 но шпа, но май скоро ще го спирам и вече само при нужда.

Днес говорих с репродуктивната АГ, казах, че сърбежът започва да става непоносим, тя предложи след като пусна ПКК да мина на Клексан 0,6 или Зибор 3500. Вие какво мислите? Аз второто не го бях чувала. Имате ли отзиви за него? Разликата между двете?

# 158
  • София
Здравейте, от коя г.с. започвате да следите кръвните изследвания при терапия с аспирин и фраксипарин? Аз ги започнах след трансфер, вече видяхме плоден сак.

# 159
  • гр. Варна
Здравейте, от коя г.с. започвате да следите кръвните изследвания при терапия с аспирин и фраксипарин? Аз ги започнах след трансфер, вече видяхме плоден сак.

Аз започнах да си пускам кръвни изследвания след две седмици прием, но АГ ми каза, че по-рано от месец нямало смисъл  Simple Smile

# 160
Бях при Паскалева няколко седмици след първата ФМ, после около втората и ме вика на контрола около третата. Така се ориентирам аз Laughing Но зависи от терапията и показателите, според мен. Тя ще ти каже на първия преглед кога да идеш пак Simple Smile (ако ходиш при нея де)

# 161
  • гр. Варна
Здравейте, не съм сигурна, че точно за тази тема ми е въпроса, но понеже съм на терапия с фракси 0, 4 и АП реших да питам все пак. В 28 г. с. съм и днес АГ ми каза, че трябва да се пазя много, защото плацентата ми е ниско разположена. Въпросът ми е: какво може да следва от това? 😦

# 162
Нищо. Попитай лекаря си какво е имал предвид.

# 163
  • София
Аз нямам болки, от трансфера, та до сега (почти 13г.с) пия 3х1 но шпа, но май скоро ще го спирам и вече само при нужда.

Днес говорих с репродуктивната АГ, казах, че сърбежът започва да става непоносим, тя предложи след като пусна ПКК да мина на Клексан 0,6 или Зибор 3500. Вие какво мислите? Аз второто не го бях чувала. Имате ли отзиви за него? Разликата между двете?

Аз също не съм чувала за някой, на който е изписан Зибор, но при мен смяната на фраксипарина с клексан даде положителен резултат. Фраксипарина с натрупването на инжекциите при мен ставаше все по-зле сърбежа слагах си го около 50 дни в началото нямах проблеми, но с врмето сърбежи, зачервявания и в крайна сметка доста завишени еузинофили в ПКК. Сега съм на клексан слагам си го около 70 дни и поне за момента нямам проблеми (да ме е засърбяло един два пъти, но нищо сериозно). Чела съм и за доста други случаи, в които смяната дава положителни резултати.

# 164
И аз мога да потвърдя, че за хората с чуствителна кожа смяната с Клексан решава проблема със сърбежа и алергията. Все още правя подутини и самото поставяне боли, но еозинофилите са в норма и се чеша сравнително рядко.

Общи условия

Активация на акаунт