Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 52 988
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Фраксито е по-евтино.

# 166
Аз от базар бг си намерих клексан на 3,70лв.От три седмици слагам фраксипарин и съм с ужасни зачервявания и сърбежи.И предната бременност бях така и пак си бях намерила евтин клексан.Но явно не всички имат проблем от фраксито.

# 167
Здравейте Simple Smile бих искала да попитам дали сутрешно поставяне на клексан би повлияло на резултатите от кръвни изследвания, които трабва да се направят "на гладно и жадно"?

# 168
Влияят на специфични изследвания за кръвосъсирване (напр. d dimier, anti Xa, и прочие), но на обикновена кръвна картина или друг вид подобни изследвания - доколкото знам - не. Аз иначе винаги казвам в лабораториите, че съм на терапия, за да имат предвид при съхранение или транспортиране.

# 169
Дъ дорс, благодаря за отговора Simple Smile Именно заради изседванията при Паскалева минах на сутрешно поставяне и така и си останах, но скоро ще е БХС и се зачудих дали би повлияло

# 170
Питай си лекарят по фетална, ако знае.
Оказват влияние ,примерно ,на кръвта за неинвазивен тест.Търси се определени часове отстояние

# 171
Здравейте момичета, неочаквано за мен днес ми спряха клексана и минавам на Аспирин, но в еуфорията не се сетих да питам доктора има ли значение по кое време на денонощието да го приемам? Благодаря ви предварително!

# 172
  • София
Здравейте момичета, неочаквано за мен днес ми спряха клексана и минавам на Аспирин, но в еуфорията не се сетих да питам доктора има ли значение по кое време на денонощието да го приемам? Благодаря ви предварително!

Вечер!

# 173
  • София
Здравейте, момичетата които ходят на преглед при проф. Паскалева, моля кажете ми с какви готови изследвания е добре да ида, на Фраксипарин 0,6 съм , в момента 16 г.с, слагам го от доста време , бременна съм след ЗЕТ, а съм на Фракси от август месец, правя реални тромби, по време на стимулацията дори и на фона на терапия.

# 174
  • София
Здравейте, момичетата които ходят на преглед при проф. Паскалева, моля кажете ми с какви готови изследвания е добре да ида, на Фраксипарин 0,6 съм , в момента 16 г.с, слагам го от доста време , бременна съм след ЗЕТ, а съм на Фракси от август месец, правя реални тромби, по време на стимулацията дори и на фона на терапия.

Изследванията се правят на място там, трябва да ти вземат кръв 4 часа след поставяне на инжекцията. Това е важно да се съобрази.

# 175
Носи си това, което вече имаш, но недей да пускаш нещо предварително на своя глава. Тя там на място ще ти пусне каквото я интересува. Ако имаш генетични - тях задължително ги вземи. Успех!

# 176
  • София
Момичетата вече са ти отговорили, но и аз да се включа - най-важното е да си си поставила инжекцията 4-ри часа преди да ти вземат кръв там на място (аз си я измествам да я поставя към 6 сутринта и там ми взимат кръв в 10 (преди това трябва да си влязла при професорката да каже какви точно излседвания ще ти пуснат там), изчаквам 1 час и изследвнанията ми са готови и пак влизам при професорката да ги разчете и да ми обясни как продължаваме). Ако имаш тромбофилии открити си носи изследванията (аз лично си мъкна цялата торба с изследвания, тъй като имам и проблем с тромбоцитите та нося и стари ПКК).

# 177
И аз да попитам,със сигурност е коментирано,но незнам къде да търся-записвам си час за Паскалева за сутринта и като отида там,тя ме праща да ми вземат кръв,така ли?И там на регистратура ли звъня за час?И става ли до обяд всичко или се чака много при нея, защото искам да съчетая ходенето ида си направя ФМ.

# 178
Часове за Паскалева се записват на номер 02 92 11 364. Кабинетът й е на 3 етаж в НКБ, като входа за нейното отделение е до кабината на охраната - срещу главния вход. Като се качите има затворени алуминиеви врати, ако не може да си отворите - има звънец. Втората или третата врата в дясно е нейният кабинет, ако няма никой чакащ да питате - почукайте, тя ще отговори. След прегледа, тя ще ви заведе до отсрещната врата, където ще ви запишат терапията, данните и изследванията, които тя иска. От там с листовете в съседната врата, където е лабораторията. Давате кръв и имате около час да слезете да платите на касата (в тази сграда касата е на 1ви етаж и няма пос терминал, ако ще плащате с карта трябва да идете до касите на централния вход - не препоръчвам, пълно е с хора, чака се, болни и т.н.). След като платите пиете кафе около час и чакате. Връщате се, вземате резултатите от същото място, където са ви записали данните (не от лабораторията) и отивате в кабинета й за коментар. Общо взето около час и половина - 2 си пригответе за там. Кръв се взема на 4-тия час от поставен Фракси или Клексан, като поне последните няколко дни преди това трябва също да сте го поставяли по това време.

# 179
Сърдечни благодарности за изчерпателният отговор!Дори ще си го препиша,че чак края на април ще ходим.Но предполагам трябва по-рано да звънна,за да си запазя час.И само още един въпрос (извинявам се ,ако спамя темата):колко струва прегледа при нея и изследването анти-Ха,да се подготвя все пак психически.

Общи условия

Активация на акаунт