Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 52 995
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Моля насочете ме къде да пиша, ако постът ми не е за тук. ПОДАРЯВАМ 7 броя инжекции Фраксипарин 0,4.

Ще помоля за инжекциите,трябва да слагам до термин.

Пиша Ви на лични !

# 196
Някой има ли представа къде може да се намери Фраксипарин от 0.8мл? По повечето аптеки, дори не са чували, че има такава разфасовка, а към Клексан имам алергия... обратно на повечето хора. И вече не зная къде да търся...

# 197
Някой запознат ли е какво означава резултат от  APPT  със занижена стойност. Четох и стигнах до извода, че кръвта се съсирва по-бързо и евентуално трудно пропуска по кръвоносната система. Предполагам, че това е застрашаващо състояние по време на бременност, което го прави спешно. Само, че не мога да се свържа с доктора си. Според вас, налага ли се увеличаване на дозата Клексан/Аспирин?

# 198
Ние не можем да кажем.Лекар си трябва.
Дозата се променя на базата на анти Ха.

# 199
Наясно съм, Герда, просто се безпокоя. В Надежда работят по този начин, Русев процедира така. Аз лично се разочаровах от Пенкова, много алабализми и пълни глупости...

# 200
аптт то е  индикатор на чистият хепарин. Но ниската стойност това означава.

# 201
Пиши мейл на Паскалева и в панеделник иди при нея.Не смея да кажа нищо.
Още повече артт се влияеше от нещо.
Колко кг. си, в кой триместър?
С какви мутации?
Тромбоцитите как са?
Време на кървене и съсирване как са?
Може да си писала, но нямам възможност да се върна.
Аз ако съм в подобна ситуация и не мога да се консултирам, а много ме е страх, ще спра всичко за два дни, докато намеря читав доктор.

# 202
Едва преди два дни разбрах, че съм забременяла спонтанно, докато се подготвях за инвитро. Беше голяма изненада за мен, т.к. съм със запушени маточни тръби, Хашимото, ИР както установих преди 6 мес., а на всичкото отгоре и спермограмата на мъжа ми се оказа доста зле. До преди месец кърмех и бях буквално на косъм да си изгубя заповедта по фонда, т.к. клиниката, в която ходя едва преди дни сключи договор с него. За Адела говоря. Чакахме само цикъл, за да ме таймират с противозачатъчни и евентуално да стискам палци да не изпусна срока на валидност на заповедта, докато сменям клиниката. На шега ми пуснаха кръвен тест и се оказах с ЧХГ 511, което вчера се беше удвоило. Имах назначена терапия от Русев преди две години, преди да забременея с настоящия тодлър, обичайното аспирин протект и Клексан 0.4, през ден, интралипид вливки, витамин Д, Б12 на по-късен етап. Бременността ми я проследиха освен в Надежда и Сигридов. Кръвотокът към бебето беше проблемен и се налагаше често следене.
Добре, че вчера (упс, вече е онзи ден), пуснах и ТСХ. Отново изненада, 36! Да се чуди човек как въобще съм успяла да забременея при тези обстоятелства. Преди около два месеца беше под 1. После си правих лазерна аблация на вена, последвана от склеротерапия, започнах някакви спорни хапчета за отслабване, от които предполагам ми беше супер зле. Все още съм така между впрочем. Комбинирах ги с кето диета, почти без никакви въглехидрати и едва не умрях буквално. Сърцето ми хлопаше. Кръвното ту беше ниско, ту границите се доближаваха, с две думи почти не съм излизала от къщи, за да не припадна някъде. Струваше си, свалих 15 кг. за месец. И докато си мислех, че неразположенията ми се дължат на хапчетата, които пиех, само защото застрашавах единствено себе си, се оказах в тази ситуация. Ако знаех, че ще се случва това едва ли бих си и помислила...
Изследванията от преди две години включваха ТЛА - завишени и НК също завишени. Недостиг на Д3.
Питах за час при Русев, имаха чак за след месец, затова отидох в Надежда. Пенкова каза, че е твърде рано в 5 седмица за изследвания, да се върна отново когато има плацента (доста неадекватно!). Как така бил изведен този резултат, тя не можело да разбере, защо ми е била назначена тази терапия, нямало никаква нужда, здрава съм си била... Включи се и с тъпо подмятане, дали знам, че в това състояние не трябвало да кърмя, защото кърмата ми била вредна?!? Въобще не разбрах и в каква връзка го казва, но само по себе си, изказването е освен меко казано архаично, неадекватно и глупаво.
Избягах с 300 км/ч. от там.
Отидох в Малинов, влях си интралипида и се обесих пред кабинета на Русев с часове. Успях да говоря с него, назначи да изследвам АППТ, д димер, витамините и фолата и резултатите са такива - АППТ под нормата, всичко друго по средата. Беше казал да продължа същата терапия и да следя АППТ и брой тромбоцити на всеки три седмици. Отказа да ми пуска пакет тромбофилии, след като се поинтересува за фамилна обремененост от инфаркти, инсулти в рода. Когато потвърдих за разширени вени, беше сигурен, че със сигурност имам форма на придобита тромбофилия, и няма нужда да изследваме. Разбрахме се да се чуем, да звъня настоятелно, в краен случай в понеделник да се видим по същия начин.
Струва ми се твърде далеч... С това ТСХ, въпреки че увеличих ел тироксина, и тази бързо съсирваща се кръв ми се струва, че обричам това бебе, и нямам право. На всичкото отгоре вените особено днес, а и от няколко дни зверски ме болят, а си мислех, че съм се погрижила за тях. Чудя се как да реагирам. Вече е събота, единствено в Надежда мога да отида, но се съмнявам, че жената въобще е адекватна. Да потърся който и да е хематолог някъде? В Токуда? Или къде? Паскалева и тя сигурно е тежка гемия. Вероятно графика й е запълнен с месеци. Освен да си карам с клексана и аспирина всеки ден и евентуално да го слагам два пъти дневно(клексана), поне до понеделник, докато се консултирам.
Забравих да спомена килограмите - 81 кг.

# 203
  • София
Здравей и честито!
Първо се опитай да се успокоиш, на този етап наистина не са много нещата, които можеш да направиш,  а ти си направила вливка, коригирала си дозата на ел.тироксина, остава ти да уточниш дозата на НМХ.
Аз бих поставяла 0.4 всеки ден до уточняване на терапията. 0.4 се води профилактична доза и доста често по болници я предписват без никакви изследвания-например следоперативно или при залежаване. Но повече от това на своя глава недей! Знаеш, че кръвотока към бебчето се следи чак след 10-12г.с., затова и в Надежда са ти казали да се върнеш като има плацента. На теб ти звучи далечно, но има логика. Пусни си все пак основен пакет тромбофилии, докато чакаш за час при Паскалева!
А , и аптт хич не го гледай, мойто изпадаше редовно под долна граница, пък не съм сменяла доза, доплерите си бяха добри.
Лека бременност!

# 204
Здравейте, искам да попитам дали на някоя от вас, която е била на аспирин протект и се е налагало да ходи на зъболекар.
Трябва да ходя утре на преглед, а забравих да попитам доктора си.
Благодаря предварително

# 205
  • София
Аз съм ходила и дори не ми е хрумвало да уведомя зъболекаря си - бях на аспирин протект в продължение на 3 години. За всеки случай за да си спокойна кажи на зъболекаря и той да си прецени.

# 206
Взех си няколко Клексана 0,6 от Турция, но изглеждат доста по-различно - по-голяма и тумбеста е спринцовката, буталото е доста голямо също. Не виждам някакви разлики в състава, но пък е на турски и не разбирам много. Няма нужда да се притеснявам, нали?

# 207
С предната бременност бях на клексан безпроблемно,а сега след всяка инжекция става бучка и посинява,не мога да си обясня защо.И понякога има болка докато вкарвам лекарството,а друг път след като изкарам инжекцията
Моментен сърбеж също.Но определено не е както с фраксито.Може и към клексан да развивам алергия,знам ли...

# 208
От няколко дни и аз съм на фраксипарин и ходих първата инжекция да ми я постави докторката и ми каза, след поставяне на инжекцията мястото да не се търка и натиска с памука..просто се допира отгоре без натиск, защото при разтъркването ставали такива бучки ....
При първото самостоятелно слагане и на мен ми посиня, незнайно защо и започна да ме боли и то не веднага, ами след 2-3часа....при следващата инжекция пък нямаше и следа от убождане.....не знам каква е тайната...

# 209
  • София
Взех си няколко Клексана 0,6 от Турция, но изглеждат доста по-различно - по-голяма и тумбеста е спринцовката, буталото е доста голямо също. Не виждам някакви разлики в състава, но пък е на турски и не разбирам много. Няма нужда да се притеснявам, нали?
Не се притеснявай едни и същи са, даже твърдят, че турския е по-добър и по-лесно се поставял. Аз още не съм го пробвала, а ми се иска да видя дали има разлика в поставянето, понякога имам чувството, че всяка следваща инжекция ми е по-болезнена и вместо да става по-добре и лесно, то е обратното.

Общи условия

Активация на акаунт