Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 52 995
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
До 32г.с бях на Фраксипарин ,цялата бях в синини,буци и блънди.В корема повече синини ми ставаха,накрая слагах в паласките и беше по-добре положението.
След последният апликантор,1м ми трябваше за да ми се изчистят всички подутини по тялото.И от време на време като се почешех по корема ,ми излизах блънди като ухапано от комари.
Всичко минава и заминава,важното е -всичко да е наред до финала!

# 211
  • София
Здравейте, момичета. На мен ми изписаха Фраксипарин 0,4 поради завишени стойности на фибриноген - 6,5. Терапията беше за една седмица и после контрола. След контролата нямаше промяна и сега ми увеличиха дозата на 0,6 всеки ден до края на бременността (малко повече от месец). Чудя се дали не е прекалено това само за такова леко завишаване...
Вие с какви стойности сте? Какви дози фраксипарин вземате?

# 212
  • София
Кой е този лекар, който назначава фраксипарин на база на стойностите на фибриногена? Че и дози променя?
Тук повечето сме на НМХ поради риск от венозни тромбози вследствие на наследствена или придобита тромбофилия.
Фибриногена е най-ненадежния показател, освен това той физиологично се повишава по време на бременност и референтните стойности са други.
Има ли проблем с доплера? А наддаването на бебчето в норми ли е?

# 213
  • София
Доц. Тодорова ме следи. Бебчето е добре, голямо, върви дори седмица напред. Но съм с тромбофилия и на натаспин от началото на бременността, а и ми предстои секцио, та мисля, че тя се презастрахова за всеки случай. А вашите стойности на фибриноген какви са? Моля, някой да сподели!

# 214
  • София
Доц.Тодорова е ендокринолог.
Терапията за тромбофилия се назначава и следи от наблюдаващият бремеността АГ (евентуално в комбинация с хематолог).
Няма кой да ти сподели терапия на база на стойностите на фибриногена , а той се повишава към края на бремеността и стойности около 6-6.5 са нормални.
Аз моя последно го изследвах около 20та г.с.и беше 5 и нещо.

# 215
Здравейте,мисля че имам алергия към клексана и това много ме учудва, защото предната бременност поради алергия към фраксипарин минах на клексан и нямах никакви проблеми.От няколко дена по тялото ми излизат червени петна,сърбят,по врата също,а на дланта ми има едно тъмно вишнево петно,което не се маха и ме сърби страшно.С моите паранои си мисля да не е спукана вена,капилярче-незнам има ли въобще там .И чужденката ми е,ок,ще си пусна кръвни и ще се разбере,въпреки че съм на 1000 процента убедена,че е от инжекциите,аз други лекарства не взимам.И? Какво ще правя,то ми остава само зибор или няма да е проблем да изкарам докрай с клексан,въпреки алергията?

# 216
Здравейте, след ин витро съм бременна с близнаци в 16г.с. Още след пункцията ми изписаха Фраксипарин 0,6 всеки ден и Аспирин Протект през ден. След + тест за бременност пуснах изследвания за тромбофилии, всички са отрицателни. Мислих, че тогава ще ми спрат това лечение, но казаха поне до 20 седмица да го продължа, тогава да се види кръвотокът към бебетата и евентуално ще можем да говорим за спиране. Смених Фраксито с Клексан 0,6. Вчера говорих със следящата АГ (ин витрото беше в друг град), каза, че може да заменим Клексана и Аспирина с Натаспин. Знам, че е хапче, но нищо повече. Не смея на своя глава да правя нищо, но пък и ме дразни да се бода ей така за всеки случай, а и док не ми се стори много сигурна. Мога да питам и в клиниката, в която беше ин витрото, но така от разстояние не знам дали ще искат да дават акъли, а и ми бяха казали, че вече АГ тук ще взема тези решения след преглед. Какво мислите? Натаспин вместо Клексан и Аспирин?

# 217
  • София
Аз вземам и Натаспин, и Фраксипарин. Доколкото разбрах от обясненията на лекарите, първото служи да предотвратяване на тромби, второто за разбиването им, ако случайно някоя се е образувала. Така че, не са взаимозаменяеми.

# 218
Натокеназа-та (основната съставка в Натаспин) е все още в процес на изследване. Аналог е на аспирина като действие, но се извлича от ферментирала соя - т.е. е естествен продукт.

# 219
Здравейте,мисля че имам алергия към клексана и това много ме учудва, защото предната бременност поради алергия към фраксипарин минах на клексан и нямах никакви проблеми.От няколко дена по тялото ми излизат червени петна,сърбят,по врата също,а на дланта ми има едно тъмно вишнево петно,което не се маха и ме сърби страшно.С моите паранои си мисля да не е спукана вена,капилярче-незнам има ли въобще там .И чужденката ми е,ок,ще си пусна кръвни и ще се разбере,въпреки че съм на 1000 процента убедена,че е от инжекциите,аз други лекарства не взимам.И? Какво ще правя,то ми остава само зибор или няма да е проблем да изкарам докрай с клексан,въпреки алергията?

И аз смених в 9 г.с. фраксипарина с клексан тъй като целият ми корем беше зачервен, в подутини и сърбеше. Това което ми каза тогава доц. Паскалева беше да следя определен показател в пълната кръвна картина, който индикира за алергична реакция.

Мойте резултати според нея бяха гранични, но все пак предпочетох да сменя препарата. В момента пак имам леки буци и мъниичко сърби, но определено положението е много по-добро и мога да намирам "здраво място" Simple Smile

# 220
Да,еузинофилите следя.В групата тромбофилия и бременност във фб ми казаха и IgE да проверя,не го знам какво е

# 221
Не се слагат трудно, но за човек с ужас от игли си е мъка повече психическа. Аз вече слагам месец и не мога да започна сама, всеки ден опитвам и имам праг, който не мога да преодолея. Иначе на кучето ми участвах в операцията и му шихме крака разпорен до кост.......Обачеееее няма сила която да ме накара да си пробия кожата сама с игла Grinning.

Аз пък искам някой с повече опит да ми каже в паласките къде точно се поставят. Корема ми вече не прилича на нищо. Пробвах в ръката там засегнах нещо / не знам как/ и два дни ми седеше изтръпнало. Трябва ми друго място което да слагам малко докато корема малко забрави. На паласките ми изглежда, че има доста капиляри. От 30 инжекции сложени в корема ми, едно 15 са ми пуснали кръв. Просто не е за всеки това и изисква опит.

# 222
  • София
Слагат се подкожно. На мен ми ги слага майка ми (акушерка с дългогодишен опит) в ръката и не усещам почти нищо. Синина никаква не остава. Според мен, не е добре човек да експериментира сам. Трябва си медицинска сестра да ги слага. Те имат опит и знаят как. Особено за подкожните инжекции, които са по-сложни.

# 223
На мен от клиниката ми казаха, че няма нужда от медицинско лице за подкожните инжекции. Мускулните са по-сложни, там се аспирира, пък и иглите са ми по-страшни. Първите инжекции ми бяха тегави психически, ама като няма кой, справям се! Мъжът ми два пъти ми постави в ръцете, справи се добре, но предпочитам в корема, колкото и надупчен да е вече той. Надявам се само до края на март да ги ползвам и после да им кажа довиждане. Както съм писала тук, на мен в Плевен ми казаха да не поставям в паласките, защото мазнините там са по-различни и явно има значение. Та, крака, ръце и корем, това са местата. Слагам ги от началото на декември.

# 224
Момичета, минавам да споделя моя начин, пък може и да помогне на някой - последните 12 дена сама си слагам инжекциите в корема, около пъпа на 5 см разстояние (радиус), като завъртам всеки ден с около 2 см в една и съща посока. Хващам кожата (колкото мога от нея) между палеца и показалеца и много бавно забивам иглата перпендикулярно. Също толкова бавно вкарвам иглата до половината (не цялата) и бавно вкарвам съдържимото. После пак така бавничко изкарвам иглата и придържам памучето със спирт леко на мястото за 1-2 минути.
Забравих за всички болки и стискане на зъби по време на вкарването на разтвора и след това, както и ММ вече е освободен от отговорност. До сега правихме подутини и синки и за 5 месеца нямах нито едно място, на което може да се забие иглата - ревеше ми се като дойдеше момента за слагане на инжекцията.
При мен алергията от Фракси изчезна за 40 дена - визирам непоносимите сърбежи по цялото тяло и отклонение в кръвната картина. Клексана все така си правеше подутини и синини и беше болезнен, докато не намерих моят начин за поставяне след опитване на всичко - под ъгъл, с въздух, в палазки и крака..

Общи условия

Активация на акаунт