Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 53 023
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Кофти е особенно като знаеш,че до края на бременноста ще трябва да се бодеш,особенно в корема 😉.Аз също редувам и в гоната част на краката.

# 271
И моят корем целият е в синини. От както леко напреднах, сякаш леко се опъна кожата и отдолу винаги тече кръв, където и да бодна. В ръката уцелих нещо и сега две седмици ме боли. Ще пробвам в бедрата. Simple Smile

# 272

Аз се бях докарала ето така,но започвам да се оправям.Явни и към клексана направих някаква алергична реакция,но отминава.В началото на Б съм,просто си имам голям стомах 😁

# 273
  • София
Момичета, няма ли кой да ви ги прави в ръката? На мен майка ми ги прави там, досега нито една синина не съм имала.

# 274
renidimova, милата Cry

# 275
Пробвай с компреси риванол и по-бързо да минава

# 276

Аз се бях докарала ето така,но започвам да се оправям.Явни и към клексана направих някаква алергична реакция,но отминава.В началото на Б съм,просто си имам голям стомах 😁
Ако ме питаш редувай краката и корема,ако няма кой да ти ги бие на ръцете,аз се жалвам  ама ти направо 😥😥😥

# 277
Аз под пъпа никога не успях да си хвана гънка. Все отстрани слагам, по към паласките. Смених Фраксипарина с Клексан, но пак си правя буци и синини, понякога като извадя иглата тръгва кръв, друг път не... Въобще не разбирам, и мисля да питам док на следващия преглед може ли и аз да започна в краката или евентуално в самите паласки. Вече в 30та г.с. така ми се е опънал корема, че гънки просто няма... Веднъж в болницата ми сложиха инжекцията по мое желание в ръката - имах огромна синина, явно уцелиха съд, буцата стоя седмици..

# 278
Аз вече почти се изчистих.То тази снимка е от преди две седмици.Сърбежите изчезнаха и вече не си правя такива синки.Аз имам толкова мазнина в корема,че до края не ми е трудно да бия инжекциите🙁.Просто не разбрах защо тази бременност така се посинявам с клексана.

# 279
О, твоят корем е много добре.Ти да видиш моят как беше..

# 280
Момичета, здравейте! Аз съм на терапия Клексан през ден, 16г.с съм и го бия от положителен тест. Обаче.. от десетина дни получавам някакви обриви на глезените, вечер със силен сърбеж. Снощи след клексана беше по-силен обрива и сърбежа. Пусках ПКК с ДКК, еозинофилите не са повишени. Възможно ли е да е реакция към клексана и дали ще е добре, ако го сменя с фраксипарин или може да стане по-зле? Звъня на доктора, но не ми вдига. Алерголожката ми изписа хомеопатични..

# 281
Момичета, здравейте! Аз съм на терапия Клексан през ден, 16г.с съм и го бия от положителен тест. Обаче.. от десетина дни получавам някакви обриви на глезените, вечер със силен сърбеж. Снощи след клексана беше по-силен обрива и сърбежа. Пусках ПКК с ДКК, еозинофилите не са повишени. Възможно ли е да е реакция към клексана и дали ще е добре, ако го сменя с фраксипарин или може да стане по-зле? Звъня на доктора, но не ми вдига. Алерголожката ми изписа хомеопатични..

Не сменяй клексан с с фракси и да знаеш, че реално такава терапия през ден няма.

# 282
Аз съм с хашимото и никога не съм имала токова оплакване, но някой беше писал, че е възможно подобни обриви да са от щитовидната жлеза..

# 283
Да, знам, че няма такава терапия, но пък пациентките на Сигридов сме повечето на такава, и има много момичета с успешни бременности. Няма да влизам в спор, мисля да отида и при Паскалева за консултация.
Пусках щитовидни хормони, чернодробни ензими, захар, пкк с дкк, утайка, crp - всичко е добре. Ако е алергия не би ли трябвало еозинофилите да се покачат или не е задължително?
Ако е от Клексана, какво ще правя, като трябва да съм на тази терапия през цялата бременност? 😔

# 284
Според мен това не е алергична реакция. Трябва да са ти повишени еозинофилите, както сама казваш.
Търси другаде проблема.
Относно терапията. Успелите момичета на Сигридов с тази терапия се дължи на ниско рискови фактори и дали са с терапия или без - няма значение.  Също толкова момичета има които заради подобна терапия са загубили бебетата си в късни седмици и с риск за собствения си живот. Не ти налагам мнение, но в целия свят само Русев и Сигридов практикуват това безумие. Рискът е огромен. Сама решаваш. Аз съм длъжна да си кажа.

Общи условия

Активация на акаунт