Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 53 031
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Момичета здравейте!Преди седмица загубих бебчето си в 22 г.с и от МД София ми казаха че съм вдигала кръвно,от там лош доплер и липса на околоплодни води.Всичко мина и много ми тежи,но трябва да продължа.Също от Майчин Дом ми казаха че не е необходимо да правя изследвания,а директно като забременея пак да слагам фраксипарин 0.3 всеки ден.Аз обаче се притеснявам.Има ли други мами,които го слагат като предпазна мярка!Благодаря предварително и успех на всички

# 286
Толкова съжалявам, Павлета!!! Господ да ти даде сили и бързо да забременееш и да изкараш лека бременност до край!
Аз поставям Клексан 0,6 от декември до сега, като нямам тромбофилия, а просто по време на ин витрото ми го изписаха. С близнаци съм, може би и затова ми го продължават за всеки случай. Двама АГ споменаха, че след 20 седмица (сега съм в 18) мога да заменя Клексана и аспирина с Натаспин или да поставям Клексана през ден. Все още не сме решили нищо, но дори и малък риск да има, ще поставям инжекцията до край!

# 287
Толкова съжалявам, Павлета!!! Господ да ти даде сили и бързо да забременееш и да изкараш лека бременност до край!
Аз поставям Клексан 0,6 от декември до сега, като нямам тромбофилия, а просто по време на ин витрото ми го изписаха. С близнаци съм, може би и затова ми го продължават за всеки случай. Двама АГ споменаха, че след 20 седмица (сега съм в 18) мога да заменя Клексана и аспирина с Натаспин или да поставям Клексана през ден. Все още не сме решили нищо, но дори и малък риск да има, ще поставям инжекцията до край!
Благодаря ти много за подкрепата и ти пожелавам две пухкави бебчета на финала 🙂 Аз също без съмнение ще.слагам дай боже следващия път без проблем,но не трябва ли да се пуснат изследвания преди това?Виждам че повечето от тук говорят за доцент Конова и Паскалева..Може би трябва да се консултирам там не знам.Но явно има и други мами които го слагат профилактично

# 288
  • София
Много съжалявам, Павлета!  Знам че не си от София, но аз лично бих ти препоръчала да си пуснеш тромбофилиите поне да знаеш дали от тях е проблема. Няма проблем да си на фракси/клексан дори без нужда - те не се изписват само при тромбофилии, както е казала El-rOI честа практика е да се изписват след инвитро за всеки случай. Аз също имам приятелка която нямаше тромбофилии (не е и инвитро), но цялата бременност беше на 0.3 фракси - има си живо и здраво момченце - кръщелникът ми е вече на 3 годинки.
Отделно от тромбофилиите (особено ако излезе нещо там - чела съм, че някой се проявяват главно в първи триместър, други във втори, а за съжаление имам приятелка която изгуби детенце в 8-ми месец пак заради тях, направи и HELP та едва я спаисха) аз лично си следя и дозите при проф. Паскалева (пак е в София) - при мен след втория ми аборт (в 12 г.с, плода от началото вървеше назад с развитието, доколкото четох и при теб имаше изоставане)  ми казаха, че е възможно дозата ми от 0,4 да е била малко. Отделно от фраксито изписват и аспирин в зависимост от вида на тромбофилиите. Има и изследвния за следене на прееклампсия.
Моя съвет е за да се застраховаш да си пуснеш тромбофилиите и при следващата бременност да проследиш поне веднъж как са ти дозите. За преекламписята да следиш и кръвното и евентуално да пуснеш изследванията - четох че ги правят и в цибалаб, в Надежда почват от 6-та седмица в Цибалаб май след 20 или нещо такова ги правят. Доплер задължително при прегледите (то май ти бяха казали, че е ок на повечето прегледи, но трябва да се гледа често.)
Пожелавам ти бързо възстановяване и скоро нова и успешна бременност.

# 289
Аз бях с повишен риск от прееклампсия, правихме агресивно следене и родих. Бамболинка също може да ти бъде полезна.

# 290
Мале, как си поставяте инжекцията до края на бременността? Моите дребосъци започнаха яко да ритат и направо ми е болно да забия иглата на милиметри от там, където ритат. На теория знам, че иглата не може да стигне до тях, ама направо ми се свива сърцето. Cry

# 291
Мале, как си поставяте инжекцията до края на бременността? Моите дребосъци започнаха яко да ритат и направо ми е болно да забия иглата на милиметри от там, където ритат. На теория знам, че иглата не може да стигне до тях, ама направо ми се свива сърцето. Cry

Трудно, ама с мерак Simple Smile почти 38ма седмица съм и продължавам с инжекциите. Редувам ляво корем, дясно корем, лява ръка, дясна ръка. На корема отдавна не мога да бия както е по инструкции на 5см от пъпа или подобно, а съм си намерила едно прекрасно местенце което е ниско долу отстрани, но не чак на паласките. На корема винаги бия на едно и същи място, защото само там мога да захвана кожа и да не улуча вена (отне много опити) и явно 4те дена буфер са достатъчни, защото не ми се образуват бучки, а имах преди. Всеки си намира свой начин за справяне, ще си намериш и ти Wink

# 292
  • Варна
Бих ги встрани на корема и към паласките Simple Smile от 5-6 месец до 37+4 😊

# 293
Да, предполагам и аз ще намеря местенце когато тумбакът съвсем порасне. Краката не са опция - ужасно много ме боли там и стават гадни буци. В ръцете също е гадно, ММ сложи 2 пъти там и ми е много неприятно.

# 294
  • Варна
Да, предполагам и аз ще намеря местенце когато тумбакът съвсем порасне. Краката не са опция - ужасно много ме боли там и стават гадни буци. В ръцете също е гадно, ММ сложи 2 пъти там и ми е много неприятно.

Аз така и не можах да се пречупя и да си бия в краката - струваше ми се по-страшно, отколкото в корема 😁

# 295
Момичета, поставяйте инжекциите в паласките, не е нужно да хващате дори гънка. Аз така изкарах цялата бременност и нямах нито една синина. Слагала съм инжекции дори без да гледам къде на тъмно. Така че спрете да се тормозите коремите.

# 296
Как разбирате,че правите алергия към фраксипарина.....аз получавам леко зачервяване и лек сърбеж на мястото на убождането, но за ден-два преминава...
Иначе посиняването от време на време предполагам, че е от ненацелване на подходящо място...?!

# 297
Момичета, поставяйте инжекциите в паласките, не е нужно да хващате дори гънка. Аз така изкарах цялата бременност и нямах нито една синина. Слагала съм инжекции дори без да гледам къде на тъмно. Така че спрете да се тормозите коремите.
Изрично ми казаха не в паласките защото не се абсорбирало лекарството по същият начин като в корема/ ръцете или краката.
Моята хитринка е добрата хидратация на кожата на корема. Реално спирта, преди инжикцията изсушава много кожата, опъва я и според мен и от там идват част от проблемите...

# 298
Изрично ми казаха не в паласките защото не се абсорбирало лекарството по същият начин като в корема/ ръцете или краката.
Моята хитринка е добрата хидратация на кожата на корема. Реално спирта, преди инжикцията изсушава много кожата, опъва я и според мен и от там идват част от проблемите...

Не знам кой ти е казал това, но мога само да споделя - че са пълни глупости. Извини ме за което.
Мед. сестрите в болниците са ми ги слагали дори в ръцете отзад, но винаги със синини като екстра. Моля те влез и погледни малко клипчета има направени от мед. работници как се слагат подкожни инжекции. Не искам да споря, просто се опитвам да ви помогна. Не съм имала проблем с абсорбацията! Това е същото като със слагането на инсулин и той се слага на меките места по тялото, ръце, крака, паласки, корем и т.н.  Спирт не съм използвала.

# 299
И на мен ми казаха изрично без паласки. Как така без спирт? Трябва да се дезинфекцира мястото!

Общи условия

Активация на акаунт