Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 53 033
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
DundyS хубаво е, че искаш да помогнеш и споделяш, но и на мен АГ и Паскалева (мисля, вече забравям...) са ми казвали без паласките заради абсорбцията. Също така не толкова отзад на ръцете, където на мен ми е най-лесно да захвана поради същата причина. В продължение на седмици питах на всеки преглед всякакъв тип лекари къде точно да я бия тая игла, за да не объркам нещо, гледах много картинки и клипчета. Та слушайте си лекарите, не знам какво друго да кажа. Щом за теб са били ок за паласките и нямаш проблем с абсорбирането - супер, но аз не бих Simple Smile Успех на всички!

# 301
Ами явно няма една истина по въпроса. Както и по спорната терапия "през ден". Има много момичета, които са износили и родили живи и здрави бебета благодарение на нея Simple Smile Но всеки защитава пламенно своя избор Wink

# 302
Точно Паскалева съм питала. Каза, че няма проблем за слагане в паласките. Споделих, но всеки сам за себе си решава.

# 303
  • София
Лекарите не разбират нищо от поставяне на инжекции. Знаят го на теория, н не могат да го прилагат на практика. Това е работа на мед.сестри и на акушерките. На мен ми ги слага майка ми - акушерка, и за месеци нямам нито една синина, нито ме е боляло.

# 304
Щом лекарството е под кожата - ще се усвои. Разликата е за колко време ще се усвои и при биене в паласките просто става по-бавно.
ktara, радвай се, че нямаш алергия към Фракси, че иначе няма значение кой, как и къде ти бие инжекцията Simple Smile

# 305

Много съжалявам, Павлета!  Знам че не си от София, но аз лично бих ти препоръчала да си пуснеш тромбофилиите поне да знаеш дали от тях е проблема. Няма проблем да си на фракси/клексан дори без нужда - те не се изписват само при тромбофилии, както е казала El-rOI честа практика е да се изписват след инвитро за всеки случай. Аз също имам приятелка която нямаше тромбофилии (не е и инвитро), но цялата бременност беше на 0.3 фракси - има си живо и здраво момченце - кръщелникът ми е вече на 3 годинки.
Отделно от тромбофилиите (особено ако излезе нещо там - чела съм, че някой се проявяват главно в първи триместър, други във втори, а за съжаление имам приятелка която изгуби детенце в 8-ми месец пак заради тях, направи и HELP та едва я спаисха) аз лично си следя и дозите при проф. Паскалева (пак е в София) - при мен след втория ми аборт (в 12 г.с, плода от началото вървеше назад с развитието, доколкото четох и при теб имаше изоставане)  ми казаха, че е възможно дозата ми от 0,4 да е била малко. Отделно от фраксито изписват и аспирин в зависимост от вида на тромбофилиите. Има и изследвния за следене на прееклампсия.
Моя съвет е за да се застраховаш да си пуснеш тромбофилиите и при следващата бременност да проследиш поне веднъж как са ти дозите. За преекламписята да следиш и кръвното и евентуално да пуснеш изследванията - четох че ги правят и в цибалаб, в Надежда почват от 6-та седмица в Цибалаб май след 20 или нещо такова ги правят. Доплер задължително при прегледите (то май ти бяха казали, че е ок на повечето прегледи, но трябва да се гледа често.)
Пожелавам ти бързо възстановяване и скоро нова и успешна бременност.
Много ти благодаря за окуражителните думи миличка!Аз задължително щр си пусна тромбофилии,просто е много трудно като трябва сам да търсиш какво да пуснеш,къде да идеш,тъй като да не съм от София и отговора след случилото се на моя лекар беше "Шанс"...Другия път ще пия аспирин и фраксипарин!Ама по колко,защо нищо не знам.,Свързах се с доцент Конова и се надявам май да съм при нея и тя да каже своето мнение какво още да пусна за да не се повтаря този ужас!!Ето аз от теб разбрах,че има изследвания за прееклампсия..Много ти благодаря за изчерпателната информация и задължително ще те послушам за теомбофилиите.

# 306
Момичета, пусках сега кръвни. Доста са ми паднали тромбоцитите, също така  EO % се е покачил над горна граница. Мислите ли, че това може да е от Фраксипарина или Акарда?

# 307
По кои показатели в ПКК може да се правят изводи за терапията с фраксипарин ?

# 308
Здравейте! Искам да ви попитам дали си прехвърлят разтвора на Фраксипарин в друга спринцовка, защото от аптеката казаха че може. Не знам от разтвора ли е или от иглата, но тези инжекции са ми по-болезнени и ми остават сини и. А при тези по време на стимулация не ми беше така. И ако прехвърля разтвора няма ли да се загуби от количеството?

# 309
Къде ще намериш същите спринцовки?

# 310
Аз не прехвърлям, смених Фракси с Клексан, вече три дни съм с него и се чувствам по-добре. От Фраксито имах буци и много ме сърбеше мястото на обиждането и то три дни след инжекцията.

Момичета а на някоя падали ли са много тромбоцитите и дали е възможно да е от инжекциите?

# 311
Не същите, а от тези стандартните, които се продават. Според някои иглите на фраксито били причината за синините и буците. Толкова инжекции имах преди това и нито една синина, сега с първата фраксипарин и веднага се показа, освен това е и подуто. А имам още да бия, за това се чудех това с прехвърлянето на разтвора дали ще ми е от полза.

# 312
Амирикас, свържи се с лекаря назначил лечението и му кажи за тромбоцитите, не трябва да падат под долна граница. Моите много се вдигаха и по този повод знам, че ппи бременни се следят!
Гледат се заедно с Асат и Алат.
Пиши какво ти е казал лекаря.

# 313
Аз не прехвърлям, смених Фракси с Клексан, вече три дни съм с него и се чувствам по-добре. От Фраксито имах буци и много ме сърбеше мястото на обиждането и то три дни след инжекцията.

Момичета а на някоя падали ли са много тромбоцитите и дали е възможно да е от инжекциите?
И на мен по същия начин ми се получава от фраксипарина...три дни буци и сърбеж, казах на АГ ... каза ще търпиш и ще редуваш с ръцете.....
Дали мога да пробвам с клексан, ти сама ли си го смени...?

# 314
Такава реакция говори и за алергия, може да пуснете едно ПКК (струва 5-6лв) и да видите дали се качват еозинофилите. При мен Паскалева го смени с Клексан, като по принцип не знам дали 100% е задължително да се коментира тази смяна и с АГ-то, понеже реално двете лекарства са едно и също, просто Клексанът е по-пречистен (така съм чела). Проблемът ми на мен с него е, че трудно го намирам по аптеките и е двойно по-скъп... Като смених аз, буците и сърбежа изчезнаха за 2 месеца и сега отново ги имам... може би нещо не ги слагам правилно инжекциите не знам, но в началото имах много голямо подобрение. Поне нямам сърбежи. Еозинофилите спаднаха за 2 седмици напълно в норма.

Общи условия

Активация на акаунт