Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 53 053
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Слънце, няма как да смениш спринцовката - тези инжекции, които се поставят по време на стимулация са коренно различни. Едните са подкожни с химикалка, а другите в обикновените спринцовки са мускулни. Фраксипарин/Клексан се поставя подкожно, т.е. не можеш просто да си сложиш лекарството в друга спринцовка. Ако имаш проблем с Фраксипарин, говори с лекар, ако прецени може да го смени с Клексан.

# 316
Аз точно за това я попитах , да не е това някаква алергична реакция , но каза да си продължавам, показах и ПКК актуална, защото аз не знам от нея какво как се тълкува, но ако трябва да гледам тези  Езоинофили при мен са 4% (реф.0-7)

# 317
El-Roi, моята стимулация беше с Мериоферт, те не са писалки, а са на прах и с разтворител, отделно си купувах игли и спринцовки. И преди съм слагала Фраксипарин. Не всеки път става подуто и синьо, но се получава. Просто от аптеката като ми даваха Фраксито ми казаха, че мога да го премества в друга спринцовка и да слагам игла за подкожно инжекции, както по време на стимулацията. За това реших да попитам някой правил ли го е.

# 318
Аз не прехвърлям, смених Фракси с Клексан, вече три дни съм с него и се чувствам по-добре. От Фраксито имах буци и много ме сърбеше мястото на обиждането и то три дни след инжекцията.

Момичета а на някоя падали ли са много тромбоцитите и дали е възможно да е от инжекциите?
И на мен по същия начин ми се получава от фраксипарина...три дни буци и сърбеж, казах на АГ ... каза ще търпиш и ще редуваш с ръцете.....
Дали мога да пробвам с клексан, ти сама ли си го смени...?
Това е алергична реакция. Аз питах още преди да ми се появи и докотра каза, цитирам: “ щом ти се дават пари за клексан и ще го търсиш, го смени, за мен са еднакви и няма смисъл.”
За мен обаче не са еднакви и го смених, ще видя и при мен показателя ЕО е висок, надявам се да падне сега с клексана и да не се появи реакция от него.

# 319
Здравейте момичета, записвам се в темата и аз, след като ми бе установена вродена тромбофилия. Имам една биохимична бременност и един мисед през Март 2019. Ходя в клиника Малинов.

Това са ми резултатите.
Доц. Русев назначи допълнителни изследвания, но още не съм ходила на допълнителна среща за повече разяснения. Гинеколозите са на мнение, че е излишно да чакам няколко месеца, мижем да подновим опитите след заключение от Русев. Прикачвам резултатите с молба  към тези от вас, които забелязвам, че са доста запознати с терапиите, които се зазначават.
Според вас достатъчно ли ще бъде аспирин и фраксирарин през ден? 🤔 четох доста мнения по този въпрос😱

Не бих искала да рискува отново да преживявам този ужас. Моля ви за съвети 😊

# 320
За НК клетките знам, че трябва вливания по схима да се направят, а иначе аз не бих рискувала с поставяне на фраксипарин през ден.

# 321
Леле, много съм смотана.Бях писала,ама не помня дали тук или в темата за тромбофилия,че в лаборатория Здраве правят анти-Ха изследването,само че го носят в Германия.И тогава в еуфорията си пуснах веднага изследванието,без да се замисля,че трябва да съм поставяла инжекциите сутрин поне няколко дена.Е,да,ама аз ги слагам вечер в седем.Общо взето хвърлени 50 лв на вятъра.Днес е готов резултата,ама какво да го гледам...пише <0,10.Успокоява ме мисълта,че на 7.05 съм при Паскалева.С предната Б не съм следила дозата, биех 0,4 и съм нямала проблем.И кръвоток само два пъти проследявах.

# 322
  • София
Здравейте, искам да попитам момичетата които са имали тромб в крака, какви са били симптомите.
Накратко моята история, имам тромбофилия - хетерозигот фактор V лайден, 4g/5g и за фолиевата. Забременях и бях на терапия с фраксипарин 0.4 , за съжаление се наложи да направя аборт по медицински причини в 14 г.с, който протече като предизвикано раждане с епидурална и доизчистване с абразио в неделя, но цялата седмица бях в болница на легло, като съответно ми бяха казали да спра фраксипарина, попитах дали е необходимо да слагам след аборта, но ми казаха не защото не било операция.
Вчера ме изписаха и следобед, след като бях спала , като станах долната част на прасеца на десния крак много ме заболя, помислих, че е схващане, но така и не ми мина , като легнех не ме болеше. Днес, като лежа имам тъпа болка, като стана отново започва да ме боли, не забелязвам зачервяване и подуване, но се притеснявам да не стане беля. Чудя се дали да не си бия фраксипарин.
Незнам и къде да отида да ме прегледат, май в НКБ много се чака, поне за Паскалева ми дадоха час чак за след 3 седмици, не че го използвах.

# 323
Момичета, някоя от вас която слага клексан има ли и да я боли в момента на вкарването на разтвора и после след като се приключи всичко е ОК и нищо не се усеща?

# 324
  • Варна
Момичета, някоя от вас която слага клексан има ли и да я боли в момента на вкарването на разтвора и после след като се приключи всичко е ОК и нищо не се усеща?

Аз бях така - пробвай по-бавно да вкарваш разтвора, също боли повече, ако инжекцията е студена.

# 325

Да, почти винаги ме боли докато вкарвам лекарството. Вкарвам го бавно, но дали защото си поставям инжекцията от декември и вече нямам здраво място по корема или просто Клексана ми е малко по-болезнен от Фраксипарина... Но когато поставя инжекцията, болката минава веднага. Само ако много съм сбъркала мястото, може да понаболява още малко време.

# 326
  • София
Аз започнах с Фраксипарин, но в последствие минах на Клексан. Първото, което и на мен ми направи впечатление с Клексана е, че боли докато се вкарва разтвора, колкото и бавно да го вкарвам. Сега не знам дали свикнах или вече не го усещам така осезаемо. Като изключим това обаче с Клексана съм по-добре. Иглите са по-остри и влиза лесно, нямам буци по корема. Някой път правя синина някой път не, не мога да разбера още как се случват нещата, но е само синина без буци.

# 327
Да ви попитам набързо, не е за тук въпроса ми, но понеже повечето сте с мутации и който пие метилирана фолиева киселина, знае ли дали Топ фолат е метилирана? Благодаря!!!

# 328
Да ви попитам набързо, не е за тук въпроса ми, но понеже повечето сте с мутации и който пие метилирана фолиева киселина, знае ли дали Топ фолат е метилирана? Благодаря!!!

Да, аз това пиех в първите месеци Simple Smile

# 329
А до кой месец на бременността се пие метилираната фолиева к-на...?

Общи условия

Активация на акаунт