Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 53 057
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
А до кой месец на бременността се пие метилираната фолиева к-на...?
Единият лекар каза, че до 8г.с. , после нямало смисъл. Другият не ми я е спрял, а съм в 5 месец. Така, че нищо не мога да кажа точно до кога. Всеки различно, най-добре следящият АГ да каже.

# 331
Моята АГ ми беше споменала,че първия триместър се пие (аз сега съм 11г.с.), но понеже няма да ми води тя ЖК и ще търся нов лекар и не знам на какъв ще попадна и се зачудих....

# 332
  • София
Много зависи от лекаря ти. Аз съм 22 г.с и продължавам да си пия неофолик мета - следя се при двама лекари и двамата казват да си я продължавам. Дет се вика витамин е ако няма нужда поне се надявам да не пречи Simple Smile

# 333
  • Варна
Аз пих фолиева до края.

# 334
Аз също пих Неофилик мета до към 38 седмица. Родих в 39+5

# 335
По принцип АГ-тата казват фолиева да се пие до края на 3тия месец, а след това се пият комбинирани витамини, които съдържат фолиева в същите количества. Това поне е моето наблюдение. Но комбинирани витамини, на които изрично пише "за бременни" и които са само с метилирана фолиева аз не знам. Само фемибион 2, който е 50/50 нормална и метилирана.

# 336
  • София
Аз пия и други витамини - по предписание Ортомол Натал, но си приемам и допълнително неофолик мета, защото както е казала Zaya Baya, метилирана фолиева рядко има в комбинираните витамини за бременни. Повечето лекари изписват и метилираните форми на другите Б витамини, като Б12 или направо комплекса.

# 337
Днес ми излязоха резултатите, може ли мнение, тъй като поддържам връзка само по телефона с лекарите от клиниката, където правихме ин витрото. Според тях трябва до края на бременността да поставям Клексан 0,6 или 0,4 + Аспирин Протект през ден. Нямам никаква тромбофилия, терапията е превантивна, защото съм бременна с близнаци.

# 338
Здравейте. Искам да попитам има ли някой назначен с фраксипарин 0 4 на 12 ч ( т.е. по два пъти на ден). Ако има как се спрвяте със синините и бучки те. Преди бях всеки ден с 0 6 и беше поносимо, но сега по 2 пъти корема ми е на решето, адски чувствителен и ми става все по трудно с намирането на място за обождане, а съм едва 16г. с...

# 339
Аз съм била на 12 часа по 0,4.

# 340
Вкарвайте бавно разтвора! Аз така правя и синините не се появяват Simple Smile

# 341
Здравейте! След загуба в 30г.с. направихме изследвания за тромбофилия и излезе, че съм носител на генотип 4G/5G. Исках да ви попитам, тези които нямат други мутации, всеки ден или през ден са на фраксипарин/клаксан?

# 342
Здравейте! След загуба в 30г.с. направихме изследвания за тромбофилия и излезе, че съм носител на генотип 4G/5G. Исках да ви попитам, тези които нямат други мутации, всеки ден или през ден са на фраксипарин/клаксан?

Няма такова нещо като терапия през ден. Ако си на терапия слагай всеки ден и иначе все едно не правиш нищо!!! Пусни фактор 13 и Асе.

# 343
Аз съм била на 12 часа по 0,4.
А до кога бяхте на 12 часа? Докрая на бременността ли?

# 344
Каквото покажат изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт