Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 53 006
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Авоняви, наполовина вкарана игла не е посочено в указанията за поставяне на лекарството и не е. правилно.

# 226
Gerda1, в указанията не пише, че се използва при бременност и за периоди по-дълги от 3 месеца, но ние го правим, нали Simple Smile
Всеки има глава на раменете си и никой не агитирам да маха въздуха, да бие с наполовина вкарана игла или да сменя Фракси с Клексан. Но също така болшинството от нас взимат НМХ без доказана тромбофилия и превантивно. И ако мога да не вия от болка при поставяне на инжекциите и да се чудя къде да набода, защо не.
Освен това всички сме различни. Дали моята подкожна мазнина и дебелина на кожата е колкото твоята? Не мисля. Ама иглите ни са еднакви и без значение дали биеш в палазки, корем, крак или ръка. Wink

# 227
Avonavi, мойте уважиния, не мога да се съглася, че болшинството тук се "самолекува" Simple Smile На тази терапия сме след като е била назначена от лекар.

# 228
Не съм употребила "самолекува", а без доказана тромбофилия, т.е. превантивно. Масово се изписва от АГ тата след трансфер НМХ и/или аспирин, без да са направени изследвания.

# 229
Сори, не мога да повярвам, че без направени генетични изследвания и съответните резултати от тях на която и да е е бил назначен фраксипарин/ клексан.

# 230
  • София
Сори, не мога да повярвам, че без направени генетични изследвания и съответните резултати от тях на която и да е е бил назначен фраксипарин/ клексан.

Доста от клиниките след инвитро го назначават с цел по-добро кръвоснабдяване на матката независимо от това дали има или няма изследване за тромбофилия. Аз правих изследването преди процедурата, но когато го показах ми беше казано, че така или иначе след трансфер се назначава фраксипарин.

# 231
Извинявай, ако мога да попитам коя е кливиката?

# 232
  • София
Извинявай, ако мога да попитам коя е кливиката?
Щерев

# 233

[/quote]
Щерев
[/quote]

И аз съм там Simple Smile ... В крайна сметка важен е крайният резултат Simple Smile)))

# 234
Не само там. В Турция също масово изписват Клексан след ин витро

# 235
И аз съм на Фракси, без доказано нищо. Дадоха ми го заради усложение след стимулация и после настъпи бременност и ми ги оставиха, защото притока на кръв към матката им изглеждал добре. Сега намерих друг по адекватен лекар и той ми пусна изследвания, за да види как се отразяват и има ли смисъл да се взимат. Дотогава продължавам да слагам. Болницата също е Щерев.

# 236
Моето ин витро беше в Плевен, назначиха ми Фраксипарин след пункцията, а изследванията за тромбофилия правих след + тест. До сега още поставям НМХ, от клиниката казаха поне до 20г.с., за да се види тогава дали е добър кръвотокът към бебетата и тогава да се прецени дали да се спре или да се продължи.

# 237
Amerikkas, кой е лекарят? Може и на лични Simple Smile

# 238
Amerikkas, кой е лекарят? Може и на лични Simple Smile
A, аз нямам какво да спестявам на никого Simple Smile При Росен Билчев съм, доволна съм от него в повечето моменти е взимал правилни решения за казусите ми.
А ако питаш за другият, който иска да види изследванията е Сигридов. За него все още съм със смесени чувства.

# 239
Да, питам за този, който иска да си пуснеш изследвания, защото се впечатлих. Скоро и аз имам час при Сигридов и имам големи очаквания, та дано не се разочаровам

Общи условия

Активация на акаунт