Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 15

• 53 020
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Знам само за  Анти Ха, преди време като бях ходила за консултация каква терапия да имам след трансфер ми е написала това на бележката, но може би има и други изследвания, сега за пръв път ще пускам.
А иначе въпросът ми по-скоро беше, дали в същия ден стават готови резултатите или се налага втори преглед за обсъждането им.

# 256
Процедурата е следната: влизаш в кабинета да види каква е ситуацията и да прецени какви изследвания да ти пусне. След това ти взимат кръв. Чакаш около 1ч (ако пуска  хормони или нещо по-специфично може и малко повече) резултатите като през това време можеш да хапнеш, пийнеш и си плащаш долу на регистратурата. След това пак влизаш в кабинета да обсъдите резултатите и терапията. Та общо взето цялата сутрин заминава, но се случва в един ден. Успех!

# 257
  • София
Много благодаря

# 258
Един може би глупав въпрос, това Анти-Ха не е ли добре да се следи и без терапия? За да може да се реагира при нужда?

# 259
Един може би глупав въпрос, това Анти-Ха не е ли добре да се следи и без терапия? За да може да се реагира при нужда?

Не.

# 260
Може ли коментар за тези изследвания, нищо не разбирам кое какво показва, само виждам, че едно върви нагоре друго надолу....

# 261
Може ли коментар за тези изследвания, нищо не разбирам кое какво показва, само виждам, че едно върви нагоре друго надолу....

Тези изследвания нищо полезно не показват, ако сте на Фракси или Клексан!!!
За мониторинг на НМХ са нужни ПКК, Анти-Ха, д-димер и фибриноген.

Аптт е за проследяване на директни хепарини, като Синтром. Вие не сте на такъв предполагам?! И вероятно сте на терапия през ден на НМХ и аспирин, което реално не е терапия.

# 262
Ами да на терапия през ден съм и само тези неща ми назначиха да изследвам... не знам каква информация носят...ама друго не са ми казали да пускам....
Пуснала съм ПКК , но по други причини и не съм си видяла все още резултатите...

# 263
Момичета да ви попитам, другата седмица имам час при Паскалева за контрола на фраксипарина, забравих да попитам след като ми вземат кръв трябва ли да изчакам да ми станат готови резултатите за да се види дали се налага корекция на дозата или това става на следващ преглед?
Реално консултацията е след като излязат резултатите - преди това само те пита на какво си, с какви мутации, евентуално коя бременност, имаш ли загуби и фамилна обремененост (някой с дълбоки венозни тромбози и подобни). След това, което трае 5 минути примерно, тя те води да ти изпишат лист с изследвания и даваш кръв. До около час са готови, вземаш ги и се връщаш в нейния кабинет вече да обсъдите какво и как да продължиш.
Аз днес бях при нея, каза да си продължавам терапията с Клексан до 1 ден преди секциото, а относно Аспирина - АГто когато каже да го спра - тогава. В 30г.с. съм вече, намалиха ми вече Аспирина от 150 на 75, ще видим другата седмица дали ще започна през ден да го пия или как ще го спирам по схема, но да ви кажа честно много се притеснявам Sad с влошен кръвоток съм и хич няма да съм спокойна да го спра...

# 264
Стискам ти палци. Говори да не ти намаляват дозата, ако ситуацията е толкова рискова. Или го направете 2 седмици и половина максимум преди секциото. С ап нещата са винаги много сложни.

# 265
Момичета, моля за инснрукции къде точно в краката поставяте фраксипарина/клексана?

# 266
Момичета, моля за инснрукции къде точно в краката поставяте фраксипарина/клексана?
И аз искам да питам същото. Някой слага ли в бедрата, за да каже точно къде?

# 267
Здравейте, аз слагах в предната горна половина на бедрата. Използвах картинката от този сайт: https://www.sterlingcare.com/resources/resources/diseases-and-co … ew/using-insulin/

# 268
Да, на мен док ми обясни така - от коляното нагоре мисловно разделяш крака на 4 части. Инжекцията се поставя в горната лява част на бедрото, т.е. там където има най-хубава гънка на външната част на бедрата, както е показано в горната картинка. Аз всеки път имам чувството, че улучвам мускул, а не мазнини, затова спрях са бия там.

# 269
Няма как, след хубавинята която си направих днес мисля да дам малко почивка на корема и да продължа с краката.

Имам чувство, че с всяка инжекция уцелвам кръвоносни съдове Sad

Общи условия

Активация на акаунт