Голям компромис заради партньора

• 8 386
  • 98
  •   1
Отговори
# 30
Цитат
Правили ли сте в живота голям компромис със себе си, заради партньора, в резултат на което живота ви се е променил? Съжалявате ли, че не сте отстояли себе си тогава?
   Много общо е казано и без никаква конкретна ситуация. Така с коментарите можем да направим 1000 страници, като изброяваме какви ли не ситуации и се драпаме за обстоятелствата около тях.
Съжалявам, но без въпрос от мен толкова. Когато се конкретизира всичко и се постави някаква рамка - бих отговорил, но в противен случай е загуба на време.

# 31
Според тълковният речник : Компромис е споразумение на основата на взаимни отстъпки.
Според синонимният речник : Компромис е отстъпка, взаимна отстъпка, разбирателство, помирение.

Общото и при двете определения е "взаимни отстъпки" , т.е. двупосочен процес.

Според мен ако само единият от партнъорите отстъпва , т.е. си мисли че прави компромис , това вече не е компромис , а опит на другата страна за налагане на доминация.

Според тълковния е така, но в реалността е иначе. Тръгне ли някой да иска от тебе компромис, не е взаимно и не е на хубаво.

# 32
Не съм правила голям компромис и не бих направила. Това би означавало да изневеря на себе си, да не съм Аз и ако направя това не бих могла да живея в хармония със себе си. Заради бившия ми мъж преди много години напуснах родния си град и добрата си работа, но това не е компромис, било е в реда на нещата, а и намерих по- добра работа.

# 33
Голям компромис е да надмогнеш себе си и да обслужваш егото на човека до себе си. Уж за добро. Но това е всъщност харакири.

# 34
Колко голям е твоя компромис за който говориш, обръщам се към автора на темата?За един изневяра , примерно е голям, за друг не, там ли ти е болката? Ако не, ще тикажа, че моят мъж направи компромис и си напусна работата и дойде в моя роден град.Ами и там успя, явно, който го може , го може.Добър компромис беше от негова страна, ако не беше го направил,нямаше дасме семейство и децата ни, нямаше да са така успешни, благодарна съм му.

# 35
Направих такъв компромис. Човекът не го заслужаваше, загубих ценни години от живота си. Но!!! Ако не го бях направила, нямаше да си тръгна от брака си с чиста съвест и изпълнен дълг, а чувството за вина вероятно щеше да съсипе всичко хубаво, което ми се случва. Та не съжалявам.

# 36
Не.
Наложи ли се някой от двамата да направи голям компромис, за мен връзката е приключила.

# 37
  • Sofia
Не мисля, че в живота си съм правила голям компромис за някого.
Но пък, виж, за мен се е случвало да правят. Не съм го търсила, не съм молила за това, но е факт, че всички мъже в живота ми на някакъв етап са правили големи отстъпки, в името на връзката ни.
Обяснявам си го с отличителната ми черта, че по природа съм леко по-егоистичен, доминантен и неотстъпващ от принципите си характер и трудно бих се спогодила с друг "остър камък".

# 38
Не мисля, че в живота си съм правила голям компромис за някого.
Но пък, виж, за мен се е случвало да правят. Не съм го търсила, не съм молила за това, но е факт, че всички мъже в живота ми на някакъв етап са правили големи отстъпки, в името на връзката ни.
Обяснявам си го с отличителната ми черта, че по природа съм леко по-егоистичен, доминантен и неотстъпващ от принципите си характер и трудно бих се спогодила с друг "остър камък".

Как се развиха тези връзки при толкова егоистичен и доминантен характер ?

# 39
  • Sofia
Чудесно. Последната (настоящата) продължава много години и процъфтява. Peace

Но аз доста пъти съм писала из темите във форума, че съм класически пример за "кофти порода" жена, с доста добър успех в любовен план. Laughing

# 40
За различните хора и ситуации големите компромиси също са различни. Едно е да си на 25, в малък град с ниска заплата и заради връзка да се преместиш в София.  Друго е да си например утвърден специалист в нишова сфера във Варна, да имаш собствен имот, среда, перспективи и да тръгнеш пак за София.
Но и това не е точно голям компромис. Такъв за мен е, ако си независима жена, държаща на равнопоставени отношения, но постепенно се окажеш в ролята на домашна прислужница на мъж пред телевизора. За друга такива отношения може да са ОК. Несъвместими характери са и екстроверт, държащ на личното си пространство и контакти, и интроверт, който иска да са си винаги сами с партньора вкъщи. Няма вярно и грешно, просто невинаги могат два характера да мелят заедно.

# 41
  • тук-там
Единствения компромис, който съм правила, беше по-скоро личен избор, не толкова изискване от другата страна. Не заминах да уча в чужбина, а бях приета. На времето, преди 27 г, това си беше шанс!  Laughing
Най-вероятно живота ми щеше да бъде съвсем различен, едва ли по-перфектен от сегашния, обаче! Heart Eyes

# 42
  • Sofia
Единствения компромис, който съм правила, беше по-скоро личен избор, не толкова изискване от другата страна.

За мен точно това е дефиницията на компромис във връзката – сам (доброволно) да се лишиш от дадена възможност, с цел да укрепиш любовните си взаимоотношения.
Иначе, ако става въпрос за притискане или изнудване от страна на партньора, то вече отиваме в една друга, не толкова лицеприятна крайност...

# 43
Правили ли сте в живота голям компромис със себе си, заради партньора, в резултат на което живота ви се е променил? Съжалявате ли, че не сте отстояли себе си тогава?

Два изключително големи компромиса съм правил, от полза на все един и същи човек, при сериозна вреда за мен.
1. Ожених се.
2. Разведох се.

Съжалението би ли променило отминало събитие?

# 44
  • Sofia
Два изключително големи компромиса съм правил, от полза на все един и същи човек, при сериозна вреда за мен.
1. Ожених се.
2. Разведох се.
Това ми звучи като: "Родих се." / "Умрях.". Crazy

Горката женица, дето ти е уйдисала на акъла, само това мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт