Голям компромис заради партньора

• 8 402
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
Два изключително големи компромиса съм правил, от полза на все един и същи човек, при сериозна вреда за мен.
1. Ожених се.
2. Разведох се.
Това ми звучи като: "Родих се." / "Умрях.". Crazy

Горката женица, дето ти е уйдисала на акъла, само това мога да кажа.

На толкова оскъдна информация е трудно да се каже кой крив кой прав.

# 46
  • Sofia
Демек, на теб не ти звучи най-малкото странно някой да заяви, че това, да се ожени, е било компромис от негова страна, т.е. излиза, че изначално е подходил с предубеденост и негативизъм, като е надянал венчалната халка? И не смяташ ли, че това е вид подлост и предателство, спрямо партньора?

# 47
Демек, на теб не ти звучи най-малкото странно някой да заяви, че това, да се ожени, е било компромис от негова страна, т.е. излиза, че изначално е подходил с предубеденост и негативизъм, като е надянал венчалната халка? И не смяташ ли, че това е вид подлост и предателство, спрямо партньора?

На мен ми звучи странен целият пост. Компромис е че се е оженил , че се е развел или брака и развода са следствие от два големи компромиса. Азлично не успях да го разбера по представената информация. За мен е непълна а много вероятно и неточна.

# 48
Оу, дано не ми се наляга да правя, чак толкова голям, компромис! Егоистче съм си, а и хич не обичам да не ми е удобно!
Едит:
Много неща направихме заедно с ММ, на много места живяхме в градове и села, куп щуротии свършихме, работите и прифесиите сменихме, но двамата без някой за се чувства ощетен.

# 49
Т.е. не искаше да се развеждаш?

# 50
Не съм правила голям компромис, но той отказа да направи голям компромис заради мен по един въпрос. Това, все пак, може би означава, че и аз съм направила голям компромис, заради него, щом съм приела, че той не желае да направи голям компромис заради мен.

# 51
Голям компромис за мен би бил ако единия от партньорите иска нещо нестандартно в секса, другия да направи компромис и да се съгласи, въпреки нежеланието си.

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 00:49 от Manekena

# 52
Голям компромис за мен би бил ако единия от партньорите иска нещо нестандартно в секса, другия да направи компромис и да се съгласи, въпреки нежеланието си.

Тук тематиката е много деликатна , не мисля че ако нямате общи интереси и желания компромиса е вариант.Примерно BDSM ? А ако иска да ти го сложи със strap on ? Компромис ли е ? И за кого ?

# 53
Преди си мислех, че съм направила компромис - напуснала съм родния град, за да се омъжа, оставила съм приятелите си, родителите си, дошла съм в град, където никой не познавам и т.н. и все обвинявах половинката как съм направила тези неща за него, а той не ги оценява и си мислех дали той би ги направил за мен. А всъщност - това няма никакво значение. Просто ако обичаш някого правиш някакви неща, които смяташ, че са важни за връзката ви. Но ако ги смяташ за компромис, тогава би означавало, че някога би поискал реванш за това и това натоварва връзката. След време съм правила много повече "компромиси" равностойни на горните, но не съм искала реванш и в главата ми тези неща не са стояли като компромиси, а като нещо, което правиш, защото така мислиш за правилно и за важно. Сега не бих правила компромиси с моите убеждения и принципи или поне бих дала шанс, бих поставила на разглеждане въпросите, с които съм непримирима. Някога като млада обаче, тези компромиси ме накараха да намеря себе си и не съжалявам, че ги направих.

# 54
Сега не бих правила компромиси с моите убеждения и принципи или поне бих дала шанс, бих поставила на разглеждане въпросите, с които съм непримирима. Някога като млада обаче, тези компромиси ме накараха да намеря себе си и не съжалявам, че ги направих.

Преди няколко поста писах че компромисите са двустранен процес. Браво за твоето мислене. Поздрави и успехи.

# 55
За всеки човек голям компромис е разлино нещо, затова моля ви, по възможност споделете какъв е бил той.
Аз съм правил компромис, да не бъда себе си, само и само да правим секс, и после се мразех за това. Правел съм и компромис с работата си за да изкарвам повече пари, досадна за мен, но високо платена раблта. Засега мога да кажа, че съжалявам, но пък така се учи в живота

# 56
Не беше компромис от моя страна, но може би ще се разтълкува като такъв от различни хора. Направих това, което беше необходимо за нас и най- вече за мен (местене не само в друг град, но и в друга държава, но аз попринцип и без него бих се преместила). Много пъти съм се питала дали е компромис от моя страна, но разбрах, че не е! Понякога е трудно, в повечето случаи изключително хубаво и за нищо не съжалявам, защото си е изцяло мой избор Simple Smile
Важното е хората да се учат от собствения си опит и да обмислят ситуациите заедно, за да няма ощетени и съжаляващи в бъдеще!

# 57
Като знам theopenminded какви ги мъти в главата си, явно големият компромис е да не спи с други и да не търси извращения. И сега го стяга шапката заради ванила секса, а той си е представял нещо уау.

# 58
Понятието компромис е строго субективно. За мен  може да е компромис, а за теб  може да не е. Правила съм много компромиси, особено за семейството ми и приятели и на моменти  се питам каква овца съм и как ме правят на идиот, но... За мъж не ми се е налагало,... И се надявам да  не ми се налага

# 59
  • София
Правили ли сте в живота голям компромис със себе си, заради партньора, в резултат на което живота ви се е променил? Съжалявате ли, че не сте отстояли себе си тогава?

Направих, да. Не един и не два. И много, много съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт