Голям компромис заради партньора

• 8 411
  • 98
  •   1
Отговори
# 75
Компромиса е свързан с нарушени пркнципи, не с вкусове, кой какво обича да яде...

# 76
Компромиса е свързан с нарушени пркнципи, не с вкусове, кой какво обича да яде...
Компромисът е свързан с това да се съгласиш да направиш нещо или да се промениш не по свое вътрешно убеждение и избор, а заради друг. Това с козето сирене си е точно компромис.
Нямаше да бъде, ако всеки си яде каквото сирене иска. Може да има такъв и с принципи, тогава наистина е голям. А теб кой те принуди да не казваш на майка ти и баща ти, че ги обичаш? Това е твоя грешка, не компромис.

# 77
Не знам защо реших, че може да се надскочи определено интелектуално ниво. Simple Smile Ок, ясно, нищо не вдяваш, карай както знаеш, theopenminded. Компромис си е твоето.
TafTaf е обяснила, но се съмнявам, че ще разбереш и нея.

# 78
За мен е компромис да чета и да се опитвам да намеря смисъл в темите и постовете на Широкоскроения, не е за мен тая работа.

# 79
Когато става въпрос за любов , няма как да говорим за компромис .
Всичко , което съм правила е било продиктувано от по-горното описано чувство .
Non , je ne regrette rien иначе нямаше да съм това , което съм днес .

# 80
КомпромисЪт, наистина е свързан със своите принципи, възгледи и предпочитания
И дори това, да промениш вкусовите си предпочитания, само и само да зарадваш половинката си❤️ си е компромис с предпочитания. 😉

# 81
Много го разбирате пълния член...
Не мога да си представя, кое ще накара някой да си сменя вкуса или да почне да яде нещо, което не му харесва, много е инфантилно.
Виж, ако имам принцип  да съм винаги до приятелите си, а партньора иска да не е така, това си е заявка за компромис.

# 82
Много го разбирате пълния член...
Не мога да си представя, кое ще накара някой да си сменя вкуса или да почне да яде нещо, което не му харесва, много е инфантилно.
Виж, ако имам принцип  да съм винаги до приятелите си, а партньора иска да не е така, това си е заявка за компромис.

Щеше да ми извади очите🙄..... Като жената не може да готви, а си свикнал  на прекрасно сготвена храна, но пък си обичаш жената, ще направиш компромис и ще ядеш 😂, независимо от факта, че не става за ядене.
Ако го имаш този принцип, а партньорът ти не е съгласен, трябва да спреш да го наричаш партньор 😁

# 83
Като не може да готви жената, започваш да готвиш ти, защо да правиш компромис и да ядеш храна, която не ти харесва?

# 84
Като не може да готви жената, започваш да готвиш ти, защо да правиш компромис и да ядеш храна, която не ти харесва?
Жената се опитва. Влага усилия, старае се, ама не и се получава, как би разочаровал такава жена 😂😂😂😂
Не всички жени са родени готвачки.... Моята майка е истински пример за това😂

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 11:16 от Danndel

# 85
Ами то още в началото на съжителството се разбира кой как готви, и ще ми е странно, ако мъжът готви супер, жената да настоява да се мъчат с нейните ястия. Точно, защото не на всички жени им се отдава, но пък има много мъже с талант в готвенето.

# 86
Гледайте сега, говорим за по сериозни компромиси.
Задълбайте и опишете, ще видите, че зад тях прозират интересни неща за всеки един...

# 87
Гледайте сега, говорим за по сериозни компромиси.
Задълбайте и опишете, ще видите, че зад тях прозират интересни неща за всеки един...

Ако е от любов как ще е компромис ?
И кои са по сериозните " компромиси " ?

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 18:01 от Miss_Rebel

# 88
Да, правила съм голям компромис, спрямо бившия ми съпруг, и то компромис с нещо, което си бях обещала, че никога няма да допусна да ми се случи (и явно  поради това живота ми изпрати точно такова предизвикателство). Та, въпреки компромиса не произлезе нищо добро - разведохме се. След това, вече в друга връзка, отново ми се постави ситуация аз да направя компромис - и не, не го направих, защото пораснах (и не възрастово имам предвид). Мисля, че когато човек направи съществен/огромен, според разбиранията си, компромис след това се променя, променя се и отношението му към партньора.

# 89
  • Sofia
Непрекъснато правя компромиси, и малки, и големи съм правила. Не съжалявам за нито един от тях. Не виждам как може да има читав съвместен живот, ако и двамата са безкомпромисни.
Има обаче все пак неща, с които никога не бих направила компромис - моето и на децата здраве и сигурност, закона и работата ми.

Общи условия

Активация на акаунт