Имаме си вече ний бебоци, сладки ЮНСКИ мушмуроци

• 14 316
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Добто утро и от нас моми4ета. Ние имаме малък прóблем, подсякли сме се между слабинките, мажем постоянно с крем4е но ефект никакъв. Даите съвет как по бърzо да ни мине, вие какво правите и с какво мажете. Полzвам два раzли4ни крема и двата уж добри.
На вси4кото отгоре имаме и zапек. ShockedГоркото дете само се пъне и пръцка, а ни6то не иzкарва, направо ни обгаzи.  Mr. Green

# 76
Здравейте мами,как сте днес ?
 Ние цяла нощ се носихме на ръце заради тия пусти колики  Cry милото така се гарчи....Но явно при всички ние положението е едно и също-дано само по бързо мине и не ни мъчи чак толкова  Praynig
 Аз днес имам др проблем-едната ми гърда е ужасно болезнена-дори и след изчеждаме.Направо не знам на какво се далжи това чудо.И най вече ме е страх да не стане някоя инфекция че лошо ми се пише!А и не знам с кого да се консултирам-вие как мислите???? на каква ли е причината?
благодаря предварително
сега изчезвам че пак плаче бебонка
лек ден

# 77
Bebence,както казах и преди за подсичането,първо пробвах крем на Мустела за подсичане,после на Себамед,но по-ефикасно от крем Здраве нямаше.Сега вече не е подсечена.И нас ни мъчат тия пусти колики.Вие какво мислите,ще водите ли бебоците си на ехография за да проверят за локсация,или чак на 4 месеца направо на рентгенЛек ден.  bouquet

# 78
  • София
Бебенце, за подсичане нашата докторка ни изписа КЛОТРИМАЗОЛ. Аз бях много изненадана, защото знам, че той е за гъбички в интимната област. Доверих се обаче на докторката и мазах бебка с него - ефектът е поразителен. Много бързо й се оправи подсеченото.
Тези дни четох и в книгата на Спок - там също пишеше, че при по-сериозно подсичане се препоръчва мазане с кортизонови кремове.

Муцунка, аз май не съм в час с ходенето на ехограф и рентген - за какво се ходи и кога, дай малко повече инфо моля!

# 79
Здравейте сладурки!!
 Ние сме много добре ( пу - пу ) колики почти нямаме ... давам инфакол поне 4 пъти в денонощието и детенце не се гърчи. Пълни папмерса поне 3 пъти на ден и спинка добре.... сега е на терасата под чадъра в количката нана здраво. Вече махнахме нощното хранене от снощи... баба й я взе да спи при нея и в 3 часа й е дала само чай и девойката е приела много добре неяденето през нощта... даже е спряла да грухти и пуфти.... явно й е ставало тежко от нощното хранене ... знам ли ...Simple Smile още няколко нощи ще си спинка с бабата зада затвърдят матеряла хем и мама и тати да си отспят малко:) днес сме спали до 11 часа:)
Дупето ни е ОК не сме имали никакви проблеми... аз ползвам на Мустела кремчето против подсичане и много добре ни понася.

На следващата консултация мисля да си поискам направление за ортопед ... знам че се ходи на 1 месец .... после на 6 .... и после на годинка .... може и да бъркам , но нека мамите с по- големи дечица да кажат.

adi_5 , опипай си добре гърдата и виж дали няма някъде топче( запушване), ако има такова вземи няколко кърпи и леген с вряла вода ... топи кърпите в легена , налижи на гърдата.. подръж малко , а след това цеди с помпата. и така повтаряй с нова по- топла кърпа ... колкото можеш да търпиш топло. И давай на бебока да я суче тая гърда по - често , ако можеш.... то ще я оправи. Аз имах запушване на едната гърда и с помощта на кърпите цеденето и бебка я оправих. Успех!!!

С раждането свалих 7 кила.... седмица след това още минус 7 ... общо 14 ... и миостават 10... мисля , че няма да имам проблем със свалянето. Но не се харесвам... имам си още коремче Sad а дъпето не мога да си го гледам. ЗНам , че ще отслабна , но искам да е по- бързо:)

Целувки от нас двечките  bouquet

Последна редакция: нд, 25 юни 2006, 14:57 от valkiria

# 80
Здравейте, мили мами и от мен! 
Аз нямам много време да ви пиша, но затова пък вече ви изчетох!  Hug
Сега Еми е при майка ми, та използвам да ви драсна някой ред. Моята Миа е голям гладник, толкова лакомо суче, че непременно се задавя в началото с кърма, но то това е и защото мама и има доста млекце. Иначе е добре, и аз като valkiria да кажа ПУ-ПУ! Дупето е Ок за сега, пълни памперса редовно, хапва добре, само дето са ни малко разбъркани още храненията, ту на 3, ту на 4 часа. Доста и е топло и определено предпочита да спи навън. Доста будува, но поне не плаче много още. Известно време след хранене започва да се гърчи и да плаче, което определено ме кара да мисля, че започват колики, макар и не още силни. Започвам с Инфакола от утре.
adi_5 , valkiria те е посъветвала много добре за гърдите.

Оставям ви за сега, че бебка започна да се дере  Sad

# 81
Здравейте от нас. Тия гадни колики досега я мъчиха, но еспумизана я поотпусна малко. А да ви питам с инфакола как стоят нещата, бързо ли действа?
Да ви се похваля след рева вечерта Йоана заспа но аз я събудих , беше много сладка като не я боля нищо и нощес спа а около 5 часа непробудно. И тъй като за нея нощта обикновено е ден, реших да не и давам да спи много през деня, а да я будя на два часа сън, та да спи през нощта. Вчера се получи, да видим какво ще стане днес.
Айде лек ден и цунки по петичките на бебешорите Hug

# 82
  • Пловдив
Здравейте и от нас   bouquet
Тази седмица мойта госпожица ни даде як зор  Cry Хич не ще да спи през деня и само рееев Confused Не мисля, че са колики, въпреки че давам Инфакол за всеки случай... Направо в чудо се видяхме с татито, добре че той беше в отпуск та ми помагаше да не лудна по цял ден с ревящото човече  Crazy Вече и количката не помага, преди поне като я извеждахме навън спеше, но сега  #Crazy
Ох, дано е някакъв период, че направо не знам как ще я караме  Praynig
Ади 5 - освен чудесните съвети на Валкириа, масажирай гърдата внимателно по посока на зърното докато цедиш и особено ако имаш малки топченца - болят, но с масаж се разнасят постепенно  Peace

# 83
Tatatlina ,знам чеч е добре 30 40 ден бебока да се заведе на опитен ехографист да се види за локсация.Но е най-добре към 4 -5 месец да се отиде да се направи рентген(че е по-сигурен и дава на 100 процента отговор) и после е добре да посетите оротпед.Аз съм почнала да ходя на ортопед още от както се роди,поради факта че и беше криво краченцето и и слагахме гипсче.Сега той ми препоръча да и слагам ортопедично гащи  профилактично,че после ако се изпусне момента и не се отиде на време може да се наложи каиши,или по-лошо апарат.Препоръчвам ви за всеки слу7чай да си следите това,макар че педятърката би трябвало да проверява всеки път,но според мен ортопеда е по-компетентен.Също ми казаха че при седалищно предлежание+женски пол има по-голям шанс да получи локсация.

# 84
http://www.zadecata.com/forum/viewtopic.php?t=311&sid=84655b … aca150aee8e288a69

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=43662.msg857197

Ето малко инфо,неприятно е,но е добре човек да се информира от рано.

# 85
Хайде да се разпиша и аз вече като родила мама  Wink
Пепитка я кажи как да ти изпратя снимка, за да ни сложиш и нас там срещу името?
Иначе сме добре малко ме болят шевовете и май страдам от хемороиди, а малката послушанка само папка и спинка  Hug
Лека вечер и целувки за всички мами и бебоци Simple Smile

# 86
Здравейте майчици! Благодаря Ви за съветите. Аз все още цедя, топчетата са страшни, но вече не е  болезнена  гърдата. На върха на зърното имам нещо бяло като запушалка, което не излиза. Но смятам цяла нощ ако трябва да цедя.
Утре следобяд сме на контролен преглед в болницата заради бебенце. Надявам се всичко да е наред поне там.Целувки на бебоците и лека нощ на всички Ви!!

# 87
  • Пловдив
Пепитка я кажи как да ти изпратя снимка, за да ни сложиш и нас там срещу името?

Добре дошла миличка. За да ти сложа снимка в началото, може да създадеш в нашето албумче подалбум със снимки на малката, а аз вече ще го оправя.

Приятен ден от нас, после ще ви пусна снимки от първата ни разходка  Hug

# 88
  • в стаята
Здравейте и от нас Hug
Ние вече не се храним през ноща, още и е рано да спира нощното хранене, но тя като не се буди и аз я оставям. Спи като ангелче от 9 до 6 сутринта и сърце не ми дава да я буди, тя ако е гладна сама ще се събуди. Искам да ви питам колко често бебоците пълнят памперсите? защото Ая пропуска сама един два пъти на ден и се чудех дали е нормално толкова често ходене. Това е от нас. Лек ден на бебоците и мамите! Grinning

# 89
здравейте на всички и от нас
отдавна не съм писала,но пък за сметка на това ви чета най-редовно  Simple Smile ние вчера направихме 20 дена и педито днес дойде да ни види как сме. много съм учудена- доки ни каза да вземем плодово пюре на Ганчев, да го разреждам с вода 1:1 и да давам по 2 супени лъжици на ден  Shocked ама той е само на 21 дена  #Crazy вие чували ли сте нещо подобно  newsm78  а как давате Вигантола-по 1 ч.л. на ден,нали?!
ох и тия жеги направо ще ни уморят  #Cussing out вие как се справяте с горещините? доки ни каза да обтривам малкия с мокра кърпа по 3-4 пъти на ден.
спокоен ден от нас   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт