Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 13

• 36 648
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • В планината / На морето
Ричи, опиши поне за наша употреба в темата... ние едва ли ще дойдем на оглед.
Аз понеже също ще отдавам жилище , същата квадратура, ЕПК  е, изцяло саниран блок, и се чудя какъв наем да искам . Моето е в Слатина. Сегашните наематели напускат от януари.
Та опиши поне , дограми, настилки, кухня каква, уреди на колко години са... мебели какви и на колко години
Да си сверим часовника, нали за това е темата , дето има една дума... като снимки не щеш да имаш...твой избор си е ... разбира се..
ами в обявата пише - паркет и теракот, балкона и баня-теракот фаянс, вана, биде, всички ел.уреди си има без миялна, стая 1 - холна гарнитура разтегателна -тройка, двойка, секция, масичка, бюро ,  стая 2 ,  комплект секция с 2 легла ,могат да се сложат и като спалня , още един голям гардероб в нишата, коридор-вграден гардероб, шкафове за обувки , закачалки, кухня - кухненско ъгълче става на единично легло, кух. шкафове, маса, няма климатици

# 166
Текст написан изцяло с главни букви подминавам. Обява без снимки също бих подминала, освен ако не съм търсила 2-3 месеца безуспешно. Някои съфорумки пишат с удебелен или наклонен текст, тях също не ги чета. Затормозяват ми зрението.

Обърни внимание и на въпроса на Гал, аз го зададох същия в другата тема преди време. Това може да е още една причина хората още на ниво обява, преди да са видяли апартамента, да се откажат.

И последно, бих редактирала последната част да звучи малко по-деликатно, защото в момента е леко грубо и рязко. Бих подминала такава обява, нищо че нито пуша, нито имам деца и домашни любимци. Ще си направя извода, че с такъв човек и такова отношение няма да се разберем.
[/quote
деца са добре дошли , останалите - не

# 167

Нацапан латекс и пребоядисване ако дълго живеят за мен и наемателите може да го направят. Даден е пребоядисан апартамента, колко време ще е чист зависи от хората колко пазят. Ако е с някакъв висок наем, вече и наемодателят може да го поеме това. Нормално е все пак до някаква степен и живеещите да си го поддържат.

Чистите стени са задължение на Наемодателят, според мен, при влизането на всеки наемател, трябва да му направи един хигиеничен ремонт. Въпрос на култура също.  Стоката, която предлагаш трябва да е на ниво.
 Аз лично не бих искала наемателите да слагат латекс. Имала съм такъв инициативен наемател, ми какво да ви кажа, като е на чужда стена си е хей така, набързо и некачествено.  По-добре да не беше боядисвал.
В Австрия всеки наемател при напускане на жилището е длъжен сам да пребоядиса всички стени , съответно в новия ти отиваш на пребоядисано

# 168

Нацапан латекс и пребоядисване ако дълго живеят за мен и наемателите може да го направят. Даден е пребоядисан апартамента, колко време ще е чист зависи от хората колко пазят. Ако е с някакъв висок наем, вече и наемодателят може да го поеме това. Нормално е все пак до някаква степен и живеещите да си го поддържат.

Чистите стени са задължение на Наемодателят, според мен, при влизането на всеки наемател, трябва да му направи един хигиеничен ремонт. Въпрос на култура също.  Стоката, която предлагаш трябва да е на ниво.
 Аз лично не бих искала наемателите да слагат латекс. Имала съм такъв инициативен наемател, ми какво да ви кажа, като е на чужда стена си е хей така, набързо и некачествено.  По-добре да не беше боядисвал.
В Австрия всеки наемател при напускане на жилището е длъжен сам да пребоядиса всички стени , съответно в новия ти отиваш на пребоядисано
Австрия има да я сънуваме.
Там как е, ако наемател изпочупи мебелите, открадне техниката и дим да го няма? Защото тук, пиеш една студена ватер. За регистрацията няма да подхващам, че изписахме света и пак има неясноти.

# 169
Ако мазето е влажно, може да се съсипе масата. Обсъдете го с наемодателите.

Друго ме изненада - на колко време сменяте матраци, дори в собствените си къщи? В моя апартамент дадохме матрак на година и нещо, първите наематели го ползваха още толкова, почвам да се притеснявам настоящите да не изреват след няколко месеца за нов матрак.
като изреват, ги упъти към близкия магазин.

На много години, не на месеци сменям матеака

# 170
Ако мазето е влажно, може да се съсипе масата. Обсъдете го с наемодателите.

Друго ме изненада - на колко време сменяте матраци, дори в собствените си къщи? В моя апартамент дадохме матрак на година и нещо, първите наематели го ползваха още толкова, почвам да се притеснявам настоящите да не изреват след няколко месеца за нов матрак.
Минавам матраците с парочистачката. Много съм доволна.

# 171

Чистите стени са задължение на Наемодателят, според мен, при влизането на всеки наемател, трябва да му направи един хигиеничен ремонт. Въпрос на култура също.  Стоката, която предлагаш трябва да е на ниво.
 Аз лично не бих искала наемателите да слагат латекс. Имала съм такъв инициативен наемател, ми какво да ви кажа, като е на чужда стена си е хей така, набързо и некачествено.  По-добре да не беше боядисвал.
Австрия има да я сънуваме.
Там как е, ако наемател изпочупи мебелите, открадне техниката и дим да го няма? Защото тук, пиеш една студена ватер. За регистрацията няма да подхващам, че изписахме света и пак има неясноти.

Жилищата се дават само с кухня, останалото си обзавеждаш сам при напускане си длъжен да изнесеш всичко, освен ако следващият не реши да ти ги купи- И да боядисаш трябва.

# 172
Какво точно се разбира под кухня, защото ако ми капне ап. с печка, хладилник, пералня и бойлер и никакви мебели няма да му се чудя много.

# 173
  • Варна
Еми то това си е напълно достатъчен набор от уреди. Ти какво искаш - да има и кафемашина, тостер, пасатор, миксер и сокоизстиквачка? Мен даже би ме подразнило наличието на такива уреди, защото ще трябва да се чудя къде да ги складирам, за да си наредя моите или обратно.

# 174
Гал, ако питаш за чужбинските кухни - горен и долен ред шкафове, готварска печка и мивка.
Хладилник не винаги има. Пералнята обичайно е в отделно помещение извън апартамента, но не винаги.
Поне из Германия е така.
Много често предишните наематели продават на символична сума останалите мебели на следващите.
Има много местни групи за продажба на ниски цени на мебели и техника, може да се изнесат до кофите в определен ден. Който иска - отнася нужното му.
Мои познати в зората на демокрацията така завъртяха търговия с мебели. Вече внасят нови стоки.

# 175
Какво точно се разбира под кухня, защото ако ми капне ап. с печка, хладилник, пералня и бойлер и никакви мебели няма да му се чудя много.
Ричу за Австрия говори. По принцип на запад по често се отдават необзаведени.

Бойлера не мисля, че се коментира. Остана да го дават и без бойлер... Joy

# 176
Отдавна следя темата и е доста интересна и затова реших и аз да споделя моят проблем с хазайката. В началото на 2015 г.наех апартамент необзаведен само в три шкафа на стената и стар шкаф с мивка под тях. Преди да го наема мъжът на хазайката му правеше леко освежаване и както той се изрази " купи си каквото искаш аз ще ти го сложа " , е купих си абсорбатор ,обзавеждане за баня и т.н. В последствие всичко ,което съм поставяла допълнително съм го викала да го монтира за да съм коректна и да не мрънка тя. Обзаведох си с мой мебели апартамента и заживяхме в него . Като местоположение е в пряка между  Опълченска и Христо Ботев ,без парно и отоплителни уреди сложени от тях. Всичко в последствие си е мое . На първи етаж над магазини и гледката е гаражи и насрещни кооперации  . Наемната цена за тогава и за това ,което се даваше е 400,00 лв. До момента от тях нищо не е подобрено или сложено ,всичко си е мое . Редовно си плащам сметките за ток ,вода и т.н както и наема досега тя проблем с мен не е имала .Преди три месеца ми се обади да ме уведоми не писменно разбира се ,че иска увеличение на наема от 01.01.2019 г. на 600 лв., даваше ми време да помисля дали ми е изгодно да остана или да си ходя . Днес ме притесни отново за отговор поспорихме и аз и дадох време да помисли какъв е реалният наем за това ,както и да разгледа офертите хората  какво дават за тези пари. Виждам ,че тук има доста както наемодатели така и наематели вие как бихте постъпили ще се радвам на всяко ваше мнение .

# 177
Бих сменила квартирата ако наистина както казвате има голямо предлагане за сумата, която Вие плащате. Иначе ще се опитам да се разбера с хазаите, но уредите, които сте купили трябва да си вземете или да Ви се платят от тях ако напускате. То отдавна е трябвало да си ги включите в наема и да не плащате до изравняване на направените от Вас разходи.

# 178
  • София
Колко е голямо жилището? Ако е наето преди 4 години, може би актуализиране на наема може да се говори вече,
Три месеца са ви дадени да си помислите, така ли? Ако да. смятам че е доста добър период.
Ясно е , че ако напуснете ще си вземете всичко. Те и на това разчитат, че няма да тръгнете, понеже ще е яко изнасяне, но преценете си според вашите възможности, къде работите и т.н., колко ви е важен района за деца, училища и т.н. Можете да идете и на 2-3 огледа наоколо(т.е досега е трябвало да идете) и ще знаете отговора.
Ако пък е кофти жилище с кофти гледка, потърсете друго. Те като минимум ще трянва да правят ремонт + обзавеждане, за да искат 600 лева на нови наематели ( и това им го кажете, и леко с любезност опитайте да договорите 500-530 лева да речем)  Щото и вие ще имате нови разходи по местене, брокери и един депозит

# 179
Преди да го наема мъжът на хазайката му правеше леко освежаване и както той се изрази
"купи си каквото искаш аз ще ти го сложа "
Явно жилището е наследствено, на жената (хазайка).
И това, което е казал мъжът ѝ няма стойност.
Бих сменила квартирата
но уредите, които сте купили трябва да си вземете
Peace

Общи условия

Активация на акаунт