Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 13

• 36 627
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Ако мазето е влажно, може да се съсипе масата. Обсъдете го с наемодателите.

Друго ме изненада - на колко време сменяте матраци, дори в собствените си къщи? В моя апартамент дадохме матрак на година и нещо, първите наематели го ползваха още толкова, почвам да се притеснявам настоящите да не изреват след няколко месеца за нов матрак.

# 151
Ако мазето е влажно, може да се съсипе масата. Обсъдете го с наемодателите.

Друго ме изненада - на колко време сменяте матраци, дори в собствените си къщи? В моя апартамент дадохме матрак на година и нещо, първите наематели го ползваха още толкова, почвам да се притеснявам настоящите да не изреват след няколко месеца за нов матрак.
Ако матракът е здрав, няма проблем да остава. Но ако е някъде хлътнал/издънен/скъсана му е тапицерията/има петна (любимо ми е петна на мястото под задника) , е редно да се смени.

Нашите сменят матрак мисля през 5-6 години, но майка ми е с повечко водоизместимост, а татко има навика да се тръшка, та е леко издънен матракът.

# 152
  • София
Последното изречение ме уби, водоизмесетимост и тръшкане.... добро описание !

# 153
Simple Smile Не знам, за среден към висок клас матрак, ползван с протектор от слаботелесни, 4 години ми се виждат малко. Не съм се замисляла на колко се сменят, понеже при нас смяната се случваше по други обстоятелства - смяна на жилище, смяна на размера на леглото и т.н.

# 154
Последното изречение ме уби, водоизмесетимост и тръшкане.... добро описание !
Деликатно е описанието, какво? Simple Smile под 85-90 кг тегло по-евтините матраци се смачкват.

Матраците, при добра грижа, ги дават с период на експлоатация 10 години, ако правилно помня.

# 155
Не ме разбирайте погрешно , не смятам да подбивам наем или да хвърля да гние масата в мазето. ( то е празно , бтв.)  
Сама ще съм, няма да живея с друг, а жилището е на последен етаж.
Масата не че ми пречи, просто като видях че няма трапезна , а има място за такава се замислих дали да не взема.
Не казвам , че със сигурност ще го направя.
Не сме обсъждали нищо, просто дадох депозит , за да го запазя, защото много ми хареса, а в момента търся жилище близо до работа. С влизането ще дам наема и предполагам тогава ще уточним детайли.
А това беше съотношение цена:разстояние - приемливо .

Има пералня, климатик , тв , микров., фурна , котлони и няколко кухненски малки уреди.
Но пералнята и повечето от тях вероятно няма да ползвам поради лични съображения.
Така че от техниките, силно се надявам да няма такива които да се развалят.
Няма кабелна, аз ще си прекарам сама- за това така се разбрахме.

За леглото - не съм сядала/ лягала на него . Надявам се да е удобно, сега тепърва ще купувам одеала , завивки и комплекти.

За крушките на осветлението е ясно, че сама .
То за тях е близко до логиката, да не ги занимавам хората.
Една крушка е 5 лв, остава и да се разправяме за това.

Благодаря за мненията.

# 156
Ако матрака не ти е удобен може да си купиш твой топ-матрак.
Ние сме с такива у дома, става по-удобно.
А е и по-хигиенично.
Протектора отгоре се подразбира.
Пералнята може да я дезинфекцираш с препарат няколко пъти и да си я ползваш.
А за ненужната маса кажи на хазяина - може да си я приберат, да не мухлясва в мазето.

# 157

Но пералнята и повечето от тях вероятно няма да ползвам поради лични съображения.

Благодаря за мненията.
Хората са ти предоставили пералня, но няма да переш от лични съображения?

Чувала си за препарати за почистване, нали? Има и за перални и за фурни... ако те е гнус или нещо такова.
Интересно ми е, баня ще ползваш ли, бойлер?

# 158
Пералнята я дезинфекцирам с прах за пране (не течен, а прах точно) и на програмата с най-високи градуси (обичайно е памук, 95 градуса), като изключвам центрофугата.
Някои перални имат програма за самопочистване, моята лична пералня имаше и програмата беше точно това - максимална Т, без центрофуга, задължително прах.
За премахване на мухъл илоша миризма - чаша ябълков оцет директно в барабана и половин чаша сода за хляб с малко вода (да стане като каша) горе в основното отделение за препарат - и пак на максимална Т без центрофуга.

# 159

Благодаря за мненията.
Хората са ти предоставили пералня, но няма да переш от лични съображения?

Чувала си за препарати за почистване, нали? Има и за перални и за фурни... ако те е гнус или нещо такова.
Интересно ми е, баня ще ползваш ли, бойлер?

Не, не че ме  е гнус.

Grinning

Просто нямам време кога да се занимавам.
Дрехите ми ги перат , сушат и гладят.
Чакат ме опаковани след работа.
Защо да я ползвам в такъв случай??

За фурната - сама съм , нямам за кого да готвя, а след работа със сигурност предпочитам да се изкъпя и да си легна, отколкото да залегна да кулинарствам.

В почивните дни през седмицата няма да съм в апартамента .

Не знам защо си помисли , че е от погнусяване?
Не ми е проблем да изсипя  сума пари и да взема качествени препарати, да изчистя всичко , за моя комфорт - да, ще го направя.
Но просто няма да ги ползвам .

# 160

Нацапан латекс и пребоядисване ако дълго живеят за мен и наемателите може да го направят. Даден е пребоядисан апартамента, колко време ще е чист зависи от хората колко пазят. Ако е с някакъв висок наем, вече и наемодателят може да го поеме това. Нормално е все пак до някаква степен и живеещите да си го поддържат.

Чистите стени са задължение на Наемодателят, според мен, при влизането на всеки наемател, трябва да му направи един хигиеничен ремонт. Въпрос на култура също.  Стоката, която предлагаш трябва да е на ниво.
 Аз лично не бих искала наемателите да слагат латекс. Имала съм такъв инициативен наемател, ми какво да ви кажа, като е на чужда стена си е хей така, набързо и некачествено.  По-добре да не беше боядисвал.

Че къде съм писала, че се дава с мръсни стени?! Писах, че се получава пребоядисано и че ако живеят дълго или не пазят могат и за своя сметка да пребоядисат. Изрично ми е писано в договора, че не могат сами да ги правят тези неща, а само с мое съгласие!

# 161
Е, в моя случай уредите са чисто нови и няма нужда от дезинфекция, но в другия ми имот една кандидат-наемателка преди време изискваше всички ел.уреди да са чисто нови, а там не бяха, да речем на около 5-6 години. Не се разбрахме тогава и не мога да разбера този страх да ползваш нещо такова, което преди е ползвал друг. Ами има си специални препарати /не оцет и сода/, с които се почиства.

# 162

Просто нямам време кога да се занимавам.
Дрехите ми ги перат , сушат и гладят.
Чакат ме опаковани след работа.
Защо да я ползвам в такъв случай??

Ами принципно много неща се перат не само дрехи, (чаршафи, хавлии, покривки, пердета). Освен ако не работиш управител на обществена пералня. Laughing

За готвенето, ясно.

Е, в моя случай уредите са чисто нови и няма нужда от дезинфекция, но в другия ми имот една кандидат-наемателка преди време изискваше всички ел.уреди да са чисто нови, а там не бяха, да речем на около 5-6 години. Не се разбрахме тогава и не мога да разбера този страх да ползваш нещо такова, което преди е ползвал друг. Ами има си специални препарати /не оцет и сода/, с които се почиства.
Именно. Ако са им лични уредите няма ли да ги дезинфекцират.

# 163
Лъки,

Измествам темата, ама и чаршафи , и гащи , и чорапи и калъфки , абе всичко перат.
В случая като визирам дрехи, мислех че се подразбира и за останалите.

# 164
Лъки,

Измествам темата, ама и чаршафи , и гащи , и чорапи и калъфки , абе всичко перат.
В случая като визирам дрехи, мислех че се подразбира и за останалите.

Ти си някакво изключение, защото може би 90% от дългосрочните наематели предпочитат да има пералня.

Общи условия

Активация на акаунт