Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 13

• 36 722
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
So Lucky* Става въпрос за гр.София квартал Дружба. Сега търсим където изпадне нещо подходящо дори и в Люлин бихме отишли. А доходите за момента са около 850..900лв на мажът ми и моите все още не ги знам защото очаквам до края на януари първа вноска по майчинство. Simple Smile

# 511
Сега да ви видя хазайките!?

# 512
Emi Daniel.   В момента изплащаме кредит за кола на стойност 150лв който скоро изтича. И сметката за телефонният оператор не ни е малка. Но винаги вноските са платени на време и бебето си гледаме от нищо не е лишено! А ако за теб не е проблем всяка вечер да се налива човек с алкохол и след това да изяви желание да гушка бебето и да се сърди че не му го даваме ОК. Никак не е властен по скоро е глуповат човек и да винаги е пиел. Но винаги съм мислела че нещата ще се променят затова съм заживяла тук. Не търся гарсониера а двустаен апартамент. На профилната снимка това е малката ми сестричка която не живее с нас! Търсили сме ИЗ всички сайтове и цените са ужасяващи има тук там по ниски но съм звъняла и преди време и явно попадам на некоректни агенции. Затова реших да пиша тук защото съм отчаяна и мислех че както So Lucky* ме разбра че всички ще се отзоват приятелски но явно съм се лъгала. Благодаря все пак.

# 513
  • София
В Дружба има и по-ниски наеми, зависи до колко можете да си позволите. Но според мен се насочете към гарсониера, за двустаен не мисля, че ще ви стигнат парите.
Вижте по фейсбук групите - Квартири в София, Имоти без посредник и т.н. може да излезе нещо подходящо. Успех!

# 514
Няма начин да не знаеш колко майчинство ще вземаш. Нали се изплаща 45 дни преди раждането - би трябвало да имаш преведена вноска и яснота по въпроса.
Гарсониера в Дружба може да намериш и за 400 лв, но няма да е луксозно обзаведена.
Може да разгледаш и безплатните обяви в Кауфланд, виждала съм там.
И запомни от мене - алкохолик не се променя и не спира да пие.
Синът му да поговори с него - първо да погушка бебето, после да си налива кротко в неговата стая.

# 515
Meredith_Grey.  Ами да мисля че като за начало и гарсониера би свършила работа но ни се иска двустаен защото искаме да се настаним за дългосрочно. Търсим на вдякъде Фейсбук, Олх дано нещо изкочи. Благодаря ти за куража. Simple Smile

# 516
Няма начин да не знаеш колко майчинство ще вземаш. Нали се изплаща 45 дни преди раждането - би трябвало да имаш преведена вноска и яснота по въпроса.
Гарсониера в Дружба може да намериш и за 400 лв, но няма да е луксозно обзаведена.
Може да разгледаш и безплатните обяви в Кауфланд, виждала съм там.
И запомни от мене - алкохолик не се променя и не спира да пие.
Синът му да поговори с него - първо да погушка бебето, после да си налива кротко в неговата стая.

.      Ами 45 дни преди раждането се води болничен по майчинство което няма общо с самото майчинство самата сума е различна. Да така е въпреки че лежа в болница точно поради тази причина пак продължи да пие. Иначе до преди да спрем да си говорим винаги се е опитвал да говори с него но той не дава възможност не иска да изслушва и аз съм се опитвала да му обесня кое е правилно и кое не но той си знае неговото за него е нормално да дондуркаш едно бебе под влияние на алкохола и не само има още куп глупости които за него са правилно но е дълга и широка. Благодаря ти че промени тона 😆 Simple Smile

# 517
So Lucky* Става въпрос за гр.София квартал Дружба. Сега търсим където изпадне нещо подходящо дори и в Люлин бихме отишли. А доходите за момента са около 850..900лв на мажът ми и моите все още не ги знам защото очаквам до края на януари първа вноска по майчинство. Simple Smile

Ще се повторя, но е рисковано с тези доходи и новородено да излизате зимата на квартира. Дори и да намерите за 400лв двустаен (силно ме съмнява предвид ситуацията с наемите в София към днешна дата) помисли, че трябва да се топлите и сами да плащате всичко. За справка едни сопили на детето са около 100лв.
Януари няма да има превод на майчинство, изчистиха ги декември, НОИ си приключва финансовата година, не знам кога си родила, но го имай в предвид.

пп.
45 дневния ти е 90% от заплатата, така че горе-долу толкова очаквай и майчинство, не много отгоре.

# 518
Цитат на: So Lucky*  link=topic=1077283.msg37986067#msg37986067 date=1546605972

Ще се повторя, но е рисковано с тези доходи и новородено да излизате зимата на квартира. Дори и да намерите за 400лв двустаен (силно ме съмнява предвид ситуацията с наемите в София към днешна дата) помисли, че трябва да се топлите и сами да плащате всичко. За справка едни сопили на детето са около 100лв.
Януари няма да има превод на майчинство, изчистиха ги декември, НОИ си приключва финансовата година, не знам кога си родила, но го имай в предвид.

пп.
45 дневния ти е 90% от заплатата, така че горе-долу толкова очаквай и майчинство, не много отгоре.

.  22септември родих. Всички нужни документи са при счетоводителката но Нз до коя дата се подават тя само каза че януари ще ги подава до НОЙ. Следователно може би началото на февруари ще има превод а сега януари чакам още една част от последният болничен. А щом е 90% значи общо с дохода на таткото ще ни бъде около 1400лв

# 519
  • София
Ами значи до 400-450 лв с повече желание ще успеете да отделите. В Дружба има гарсониери за тези пари, в Люлин в по-нежеланите части или по-далечни квартали с повече успех може да намерите и двустаен. Виж в имот.бг и ще се ориентираш горе-долу.

# 520
 22септември родих. Всички нужни документи са при счетоводителката но Нз до коя дата се подават тя само каза че януари ще ги подава до НОЙ. Следователно може би началото на февруари ще има превод а сега януари чакам още една част от последният болничен. А щом е 90% значи общо с дохода на таткото ще ни бъде около 1400лв
Предполагам ще взимаш МРЗ, те я увеличиха от 01/01.
И въпреки това, ви чакат трудни дни. Успех с намирането на прилично жилище. Писа, че искате да сте за дълго, виж има ли на близо ясли/градини, защото времето лети, да не се окаже, че не можеш да пуснеш детето на ясла.

# 521
Ами значи до 400-450 лв с повече желание ще успеете да отделите.

+ 200 лв за сметките.
И ако  се разболее някой от тях ще се чудят кое по-напред да платят.
И да се яде трябва, след 2 -3 месеца бебето ще трябва да се захранва - пак разходи.
Направи ми впечатление, че се писа за вноска за кола, такса за телефон.
А нито дума за режийни в сегашното жилище. Явно пияндето ги плаща...

# 522
Ами значи до 400-450 лв с повече желание ще успеете да отделите. В Дружба има гарсониери за тези пари, в Люлин в по-нежеланите части или по-далечни квартали с повече успех може да намерите и двустаен. Виж в имот.бг и ще се ориентираш горе-долу.
Дружба, Люлин, Надежда както се казва където ни отвее вятъра на всякъде бих отишла само да сме по спокойни, самостоятелни и с лично пространство. Това е ме съм преровила и аз и мажът ми всички възможни сайтове и почти нищо а това което помислим че е ОК се обаждаме и то се оказва лъжливо. Големият въпрос ми е защо дават една цена и като се обадиш с 220лв над нея почват да ти предлагат и ти казват че по евтино няма да намериш... Sad

# 523
Ами значи до 400-450 лв с повече желание ще успеете да отделите.

+ 200 лв за сметките.
И ако  се разболее някой от тях ще се чудят кое по-напред да платят.
И да се яде трябва, след 2 -3 месеца бебето ще трябва да се захранва - пак разходи.
Направи ми впечатление, че се писа за вноска за кола, такса за телефон.
А нито дума за режийни в сегашното жилище. Явно пияндето ги плаща...
Ако са на ток и се топли двустаен, тези 200 няма да стигат само за тока. Вода, кабелна, интернет, входна такса, сложи още 100чка. Бебето скоро трябва да се захранва, едно пюренце 125гр е мин 2лв. Има и други бебешки разходи. За болест не отваряме дума.
Пияндето плаща режийни, нали е негов имота.

# 524
 22септември родих. Всички нужни документи са при счетоводителката но Нз до коя дата се подават тя само каза че януари ще ги подава до НОЙ. Следователно може би началото на февруари ще има превод а сега януари чакам още една част от последният болничен. А щом е 90% значи общо с дохода на таткото ще ни бъде около 1400лв
Предполагам ще взимаш МРЗ, те я увеличиха от 01/01.
И въпреки това, ви чакат трудни дни. Успех с намирането на прилично жилище. Писа, че искате да сте за дълго, виж има ли на близо ясли/градини, защото времето лети, да не се окаже, че не можеш да пуснеш детето на ясла.
Благодаря ти за добронамерените отговори! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт