Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 13

• 36 704
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Това са набирателни обяви.
Запаметяват ви телефона и после ви търсят и предлагат това, което имат в агенцията.
Като не намерите на исканата цена или ще се откажете, или ще наемете.
А те ще вземат комисионно - това е целта им.
Лъки, той не живее сам, би трябвало да поемат и младите нещо. Но както са се разбрали.

# 526
Ами значи до 400-450 лв с повече желание ще успеете да отделите.

+ 200 лв за сметките.
И ако  се разболее някой от тях ще се чудят кое по-напред да платят.
И да се яде трябва, след 2 -3 месеца бебето ще трябва да се захранва - пак разходи.
Направи ми впечатление, че се писа за вноска за кола, такса за телефон.
А нито дума за режийни в сегашното жилище. Явно пияндето ги плаща...
Ако са на ток и се топли двустаен, тези 200 няма да стигат само за тока. Вода, кабелна, интернет, входна такса, сложи още 100чка. Бебето скоро трябва да се захранва, едно пюренце 125гр е мин 2лв. Има и други бебешки разходи. За болест не отваряме дума.
Пияндето плаща режийни, нали е негов имота.
да за момента той плаща ток топла и студена вода които последна вноска общо трите неща струваха 145лв с отопление на 2 конвекторна сме който са денонощно пуснати.

# 527
Благодаря ти за добронамерените отговори! Simple Smile

За нищо.
Късмет. Peace

# 528
Това са набирателни обяви.
Запаметяват ви телефона и после ви търсят и предлагат това, което имат в агенцията.
Като не намерите на исканата цена или ще се откажете, или ще наемете.
А те ще вземат комисионно - това е целта им.
Лъки, той не живее сам, би трябвало да поемат и младите нещо. Но както са се разбрали.

За момента от това което той ползва плащаме само телевизията която е заедно с интернет. Мисля че достатъчно дадохме за основен ремонт почти на целият апартамент за което пак не е благодарен а от негова страна почти никаква инициатива нямаше. Но това е друга тема.

# 529
Според мене стиснете зъби, подобрете си отношенията с човека и останете там засега.
Разберете се за взаимно изтърпяване в името на детето.
В същото време си събирайте пари за бъдещата квартира, да имате нещо отделено.
В началото ще трябва да дадете 1 наем + 1 депозит + 1/2 от наема за комисионно ако сте с брокер.
Имате ли готовност да ги извадите в момента?
На ваше място бих си кротувала поне докато се затопли времето.

# 530
Според мене стиснете зъби, подобрете си отношенията с човека и останете там засега.
Разберете се за взаимно изтърпяване в името на детето.
В същото време си събирайте пари за бъдещата квартира, да имате нещо отделено.
В началото ще трябва да дадете 1 наем + 1 депозит + 1/2 от наема за комисионно ако сте с брокер.
Имате ли готовност да ги извадите в момента?
На ваше място бих си кротувала поне докато се затопли времето.
И аз това казвам. Още повече, че се оказа че и ремонт са правили на свекъра.

# 531
Двустайните са 500 до 800, зависи от квартала и разпределението. Повечето от евтините са холокухня и спалня, рядко има отделно помещение за кухня.
Ако наистина не ви пречи квартал, можете да видите етажите от къща в Горна Баня и Карпузица, има за по 400, ама то си е направо в нивата там. Другият им проблем е, че етаж от къща се топли по-трудно и има голям риск по принцип да ви цакат със сметките.

Ако можете двамата с мъжа ти да стиснете зъби до края на март и да си намирате занимание извън къщи до вечерта, пробвайте.

Към другите, не мисля, че има какво да се подобри. Свекърът развива старчески егоизъм вече,а и алкохолът му мъти мозъка. Вие бихте ли си оставили 3месечното дете в ръцете на пиянде, което ви гледа като радиоточка?

# 532

Към другите, не мисля, че има какво да се подобри. Свекърът развива старчески егоизъм вече,а и алкохолът му мъти мозъка. Вие бихте ли си оставили 3месечното дете в ръцете на пиянде, което ви гледа като радиоточка?
Здраво спамим, но да си кажа. Все пак им е роднина и с подходящ подход могат да спечелят време, поне зимата да изкарат на сигурно място.  Ти самата много добре знаеш какво е на пазара на свободен наем и на какви хазаи може да попаднат с малко бебе на ръце.

# 533
Аз точно затова не споменавам какво дава моята хазайка, защото комшиите имат вече разправии с нея, аз имам разправии с нея, а тя има вече едни наематели, които бавят плащането, защото са с деца и други сметки.

# 534
Двустайните са 500 до 800, зависи от квартала и разпределението. Повечето от евтините са холокухня и спалня, рядко има отделно помещение за кухня.
Ако наистина не ви пречи квартал, можете да видите етажите от къща в Горна Баня и Карпузица, има за по 400, ама то си е направо в нивата там. Другият им проблем е, че етаж от къща се топли по-трудно и има голям риск по принцип да ви цакат със сметките.

Ако можете двамата с мъжа ти да стиснете зъби до края на март и да си намирате занимание извън къщи до вечерта, пробвайте.

Ами да те повечето които се предлагат са хол с кухня и отделно още една стая с баня и коридор и ние точно това търсим. То до вечерта е добре аз съм ви самичка с бебето или пък излизаме на вън когато е хубаво времето мажът ми е на работа. Вечер и събота и неделя е приключението да търпим свекъра. За последното ти изказване няма по правилни думи от тези които си използвал и да не мисля че някой би си дал детето в такава ситуация!

# 535
И свекъра може да не му харесва, че има плачещо бебе, но какво да се прави. И няколко пъти споменаваш, че се опитваш да му казваш кое е правилно и кое не. Вие сте в неговия дом и някак не върви да му нареждате. Ако иска да яде и пие в хола, негово право е. За първо време, докато бебето е малко и не пълзи можеш да чистиш, 2 стаи са, няма да ти паднат ръцете. И да переш и неговите дрехи няма да е голям проблем, щом няма друга жена в къщата...
Хванете го като не е пил, примерно събота сутрин. Направи хубава закуска, седнете и поговорете като нормални хора. Кажете какво не ви харесва, какво бихте помолили,той да промени. С добро. Не с тропане, и   заповядване.

# 536
И свекъра може да не му харесва, че има плачещо бебе, но какво да се прави. И няколко пъти споменаваш, че се опитваш да му казваш кое е правилно и кое не. Вие сте в неговия дом и някак не върви да му нареждате. Ако иска да яде и пие в хола, негово право е. За първо време, докато бебето е малко и не пълзи можеш да чистиш, 2 стаи са, няма да ти паднат ръцете. И да переш и неговите дрехи няма да е голям проблем, щом няма друга жена в къщата...
Хванете го като не е пил, примерно събота сутрин. Направи хубава закуска, седнете и поговорете като нормални хора. Кажете какво не ви харесва, какво бихте помолили,той да промени. С добро. Не с тропане, и   заповядване.
Какво значи може да не му харесва че има плачещо бебе та това му е внуче.......Опитвам се защото при него с добро не става! Ние сме в дом който е на половина негов защото дялът на майката е на мъжат ми тя почина и той наследява нейният дял а и ползва нашето обзавеждане което ако не бяхме купили тук още щеше да е кочина. Не съм искала да кажа че ми е проблем аз да чистя всичко даже го правя с удоволствие и мажът ми когато е вкъщи ми помага но въпросът е че някак си не върви да е в обсега на бебе и да държи мръсно и да си мие ръцете след тоалетна само ако ние му кажем и по скоро мажът ми го чува че не си измива ръцете и го пита и той вика е нали след малко ще мия чинията или нещо подобно (пипат се дръжки после пипаме бебето.......) Никога не сме заповядва ли нямаме това за цел винаги говорим с добър тон само когато мажът ми се изнерви и то защото свекъра на среща се заяжда и винаги казва обратното само тогава сме по твърди. Няма как да седне с нас на закуска ние готвим той критикува оправяме му той пак се оплаква еми майната на такива хора! Стига съм се обеснявала. Това е най правилното изказване!

# 537
То аз при тези обстоятелства бих се замислила дали въобще да имам дете.. истина е, че не може да се гледа в такива условия, според мен минимум 500 ви трябват за двустаен. Може да си вземете едностаен, то вие и сега реално живеете в 1 стая, но поне ще сте сами.

# 538
Само да вметна, че апартамента не е половината на мъжа ти, по скоро 1/4 е негова, ако няма брат сестра. След смърта на майката, наследници са децата  и както и съпръгът и с равни дялове.

# 539
Съни, поначало грешно сте направили, че сте останали и вложили в това жилище. Вие сте две отделни семейства, а две семейства нямат място под един покрив, особено ако този покрив е собственост само на едните. Те основателно смятат, че са в правото си.
А момичетата, колкото и да не ти харесва, са прави, че трябва да стиснеш зъби поне за зимата. Не знам дали досега някога сте живели отделно, но ако сега излезете под наем с тези ваши доходи, ще издишате на първия месец. В най-оптимистичния вариант тръгвате от 400 наем и 150 заем. Не знам какви са ви телефонните планове, но стандартните са ок. 25 лв - по 2. Още 25 нет и кабелна. Студена вода на двама възрастни и кърмаче под 30 лв няма да падне. Дотук минахте 650 лв само задължителните ежемесечни разходи, а дори не сте купили пакет ориз за 3 кинта килото и не сте стоплили стаята на бебето. Отделно за да влезете в квартирата, трябва да извадите най-малко наем 400 лв и депозит 400 лв, това без агенция - за 800 лв се тегли заем - сложи още поне 70 лв ежемесечна вноска за поне 24 месеца.
Ако нямате заделени пари или други доходи, с неговата заплата от 900 лв и твоите 400 лв майчинство трябвате да ядете само хляб с кисело мляко и да се молите да не се наложи да се купуват лекарства.
Внимателно си преценете разходите, защото досега може да се плащали 200 лв сметки, ама у свекъра. Извън дома му разходът става четворен.

Общи условия

Активация на акаунт