Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 13

• 36 662
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Не  е фирма - платежоспособен господин , магистрат на години бил.

С магистрат не бих се занимавала изобщо.
5 год. договор бих сключила, но без да ми плаща наемите на момента, а периодично.
Също анекс за т.н. осъвременяване на сумата при инфлация

# 586
Е, то тези 10 процента са си данък върху печалбата, не са застраховка. Това че законово не са предвидени мерки за защита на наемодателите си е съвсем отделен въпрос. Иначе наемът си е печалба, независимо за какво си го харчиш - сметки ли, ипотеки ли..

# 587
Наем се облага с данък. Можеш да си приспаднеш някои разходи, свързани с жилището, но не и ипотеката, или парите за други стоки.
Не искате да плащате данъци, а същевременно се дразните, че държавата е бедна, или че работодателят не ви осигурява на пълната сума, че и той като вас скрива...
Не може само да получаваш, без да даваш. Вселенски закон. Даже първо трябва да дадеш, а после да получиш.

# 588
Иде криза, дрЪстично щели да се увеличат наемите. Гладна хазайка просо сънува.
Човекът иска да е сигурен, че 5 г. няма да има циркове, имотът ми трябва и прочие простотии. Ако ви устройва.

# 589
Хайде стига с тая песен за гладните хазайки, изтърка се вече. Пазар е това - търсене и предлагане. Пък и не съм забелязала много гладни в темата - ни наематели, ни хазайки.

# 590
  • София
Иде криза, дрЪстично щели да се увеличат наемите. Гладна хазайка просо сънува.
Човекът иска да е сигурен, че 5 г. няма да има циркове, имотът ми трябва и прочие простотии. Ако ви устройва.

Кажи си че искаш да си хазяйка и да приклюваме. Наблюдавам те как отговаряш само на тези, които имнат имоти и лапат от наеми.  Mr. Green

# 591
  • София
Иска му се на нотариуса.
Явно е изпуснал момента да купи изгодно инвестиционен имот.

# 592
  • София
Леле-лелелелеЕеЕее, егати завистта... 😂 😜
Ами купете си апартамент и ако искате го благайте двойно и тройно.... И си спете спокойно. Колко милиони крадат с об. поръчки и т.н. Тука ми преглеждате за 20-30лв.. 😂  - няма да напълним хазната споооко.
Достатъчно данъци плащаме, че и на селяните с нафтовите таралясняци с н'ам ква си регистрция и прочие... пришълци и паразити.
Идеята е да се отчета пред НАП, иначе наемателите са ни бетон.

Пък идеализЪма отдавна го погребах...

# 593
  • София
Че плати си на един адвокат тогава да ти изготви договора, отворко, защо търсиш във форума 😁
После като искаш да взимаш от държавата и ревеш да се сетиш за тия тарикатлъци на дребно. Реагираха всички, защото това е повсеместен проблем всеки иска да скатае, а после държи да си вземе каквото му се полага. Ти недей гледа кой какво краде с обществени поръчки, оправи си твоите бакии. Гражданино Simple Smile

# 594
А как може да се провери персонално, дали и какви скатавки прави един наемодател?

# 595
  • София
Е как, то е ясно - в БГмама плащат всички, а дефакто се деклариарат под 15% от доходите. Чудя се кой ли лъже  Mr. Green

# 596
Е как, то е ясно - в БГмама плащат всички, а дефакто се деклариарат под 15% от доходите. Чудя се кой ли лъже  Mr. Green
В тази тема сте 10 хазяйки. Ако се декларират 15% (откъде числото, впрочем?), трябва да търсим другите деклариращи къде са.
Проста стъкмистика 😁

# 597
  • София
А как може да се провери персонално, дали и какви скатавки прави един наемодател?

По същия начин както може да се провери и наемателя дали го осигуряват на реална заплата, дали декларира всички допълнителни доходи.

# 598
Супер нагло е да пишеш в тема, където редовно се обсъжда точмо некоретното поведение как да се скатаеш от плащане на данъци, че и да се обясняваш за държавни поръчки и кой какъв бил.

# 599
И аз си плащам. В замяна получавам спокойствие за изпълнено задължение. Знам, че може и да скатая, но не искам да възпитавам децата си в това как да спестяват по нечестни начини, А как да изкарват повече по честни начини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт