Косопад - тема 14

• 39 661
  • 773
  •   1
Отговори
# 240
  • София
карай го по-спокойно.
Всички знаем, че е по- лесно да се каже, отколкото да се направи. : )

# 241
По мои наблюдения изтощената коса изсъхва след баня по-бързо, липсва й виталност.

# 242
  • София
Да. Цветът на косъма всъщност се променя, защото молекулите на боята разтварят люспите на косъма, за да проникнат в него. От там, колкото и да е добра боята, то косъмът остава по- отворен, т.е. порьозен. А молекулите на червената боя са най- големи и най- много отварят косъма. Колкото е по- порьозна една коса, толкова по- бързо изсъхва. Когато косъмът е затворен, става по- трудно, дори да има малко коса като количество.
Затова беше хилещото се в края. Беше полушега. Simple Smile

П.П. Аз затова от много време, безуспешно, си търся от балсамите, които понякога се продават с боите, но в голяма разфасовка. Те имат точно тази функция- да затворят косъма, не толкова да хидратират.

# 243
Между другото се сетих, че има къна за боядисване, която много заздравява. Ако не искаш да ти се оцвети косата има безцветна такава. В зоя като отидох онзи ден видях, че имат много избор. Бих се пробвала и с нея.

Аз се боядисах с безцветна къна вече 2 пъти и съм много доволна, косъма се заздрави и спря да се къса. Постигнах и много леко уплътнение, само аз си го забелязвам, но пак е нещо. Мисля всеки месец да се къносвам.

# 244
Ще споделиш ли на коя марка е къната, която ползваш?

# 245
  • София
Ама къната подхранва самия косъм. Надали ще спре косопад. А и има случаи, в които го усилва.

# 246
Касия на Хенафокс. Последния път обаче я нанесох на около 2см от корените, защото имах проблем със скалпа и не исках да го дразня и се изми доста лесно. А първия път мазах и скалпа и едвам се измих после. Ама не очаквайте някакъв уау-ефект, аз даже малко се разочаровах първия път. Но като ми падат косми от главата, виждам че някои от тях са малко по-дебели от другите  Simple Smile И вече не ми се къса така жестоко косата, а преди падаха парчета като се сресвах. И по-лъскава е станала. Абе има си ефект, макар и малък. Мисля че в дългосрочен план ще се отрази много добре.

# 247
Моята коса съхне изключително трудно и винаги е била така.Тънка, права като пирон, късаща се, боядисана или не, но съхне много трудно.
Аз вече съм сигурна, че моя косопад беше от хормони и голям стрес.Връщам лентата назад, гледам през какво съм минала и как ми се е отразило, следя резултатите на щитовидната и желязото и всичко съвпада.Сега се опитвам да съм дзен, не ми се получава много-много, но гледам една идея по-философски на нещата.
Аз също съм доволна от моетя боядисване с  къна.Не падна много коса, уплътни косъма, има живец в косата.Другия месец ще я подстрижа, ще махна поне 10 см, но тоя нямам време просто, голяма лудница ни е!Ще си ходя боядисана но като разплетена дамаджана в главата, че краищата са много сухи и летят навсякъде.

# 248
Моята коса съхне изключително трудно и винаги е била така.Тънка, права като пирон, късаща се, боядисана или не, но съхне много трудно.
Аз вече съм сигурна, че моя косопад беше от хормони и голям стрес.Връщам лентата назад, гледам през какво съм минала и как ми се е отразило, следя резултатите на щитовидната и желязото и всичко съвпада.Сега се опитвам да съм дзен, не ми се получава много-много, но гледам една идея по-философски на нещата.
Аз също съм доволна от моетя боядисване с  къна.Не падна много коса, уплътни косъма, има живец в косата.Другия месец ще я подстрижа, ще махна поне 10 см, но тоя нямам време просто, голяма лудница ни е!Ще си ходя боядисана но като разплетена дамаджана в главата, че краищата са много сухи и летят навсякъде.

За краищата си вземи кристали за коса или олио за коса. Моята коса в корените се омазнява, а по краищата често се изсушава и става хвърчаща. Затова сега  си купих аграново масло, ще го пробвам и ще кажа как е.

# 249
  • София
Много, малко съхне с часове, изрусената част една идея по-бързо ,а естествена която вече ми е до ушите поне 3-4 часа..винаги е било така.
За боядисването , ако нямах проблеми със скалпа може би щях да се изкуша.В моя случай не мисля, че то има някаква роля, но съм решила до пролетта да не я пипам.
The Catcher in the Rye а как стигна до изследване за ИР, какви симптоми имаше?
Само това не съм изследвала, точно защото нямам наднормено тегло, макар че трупнат едни 5кг. в последните години.

# 250
Имам периоди,когато свалям с шепи коса. Пробвах всичко. И тогава една фризьорка ме посъветва да си пусна изследвания за анемия. И така,недостиг на желязо и витамин в12 може да е причина за косипад и тогава само адекватно лечение помага. Изпитано на собствен скалп

# 251
И на мен ми остана ИР, кр захар ми е5.11 при горна 6.11. Изкушавам се да го направя, макар че е доста неприятно изследване. Лошото е че мн малко хора се оплакват от косопад при това състояние , пък и не е сигурно че е от ИР, да не на вятъра. Хубавата част е  че не е скъпо😁.

# 252
Здравейте и аз имам обилен косопад какво ли не съм ползвала ефект никакъв сега съм си взела витами Геритемин пия го вече втора седмица по 2 на ден .

# 253
Преди време бях споделила тук как само една добавка от 2 аминокиселини ми спира косопада. Лошото е, че се води медикамент и се предлага само във Франция. Влизам сега да споделя, че открих аптека, която праща до Бг, цената е приемлива, шипингът зависи от теглото и няма ограничение за количество (поръчвам за мен и майка ми). Пие се 1ви месец 2желета 3 пъти на ден, 2ри и 3тй месец 2 желета 2 пъти на ден. Схемата ми я каза фармацевт във Франция.
https://www.mon-pharmacien-conseil.com/capillaire-chute-de-cheve … -120-gelules.html

# 254
  • София
Доколкото виждам добавката съдържа Метионин и Цистеин, тук също могат да се закупят, но отделно и съответно на доста по-висока цена.Благодаря за информацията!

Общи условия

Активация на акаунт