Косопад - тема 14

• 39 654
  • 773
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Няма G на снимките, имаме предвид , че сме по-зле от F Grinning

kuklata7 при теб може и да е сезонен косопад, изчакай до края на декември.

# 226
Няма G на снимките, имаме предвид , че сме по-зле от F Grinning

kuklata7 при теб може и да е сезонен косопад, изчакай до края на декември.

Дано да е така, тайно се надявам да спре

# 227
# 228
  • София
Първия път, когато  забелязах, т.е. преди две- три седмици, ги събрах след измиване, т.е. след като в банята са паднали някакви.
Е тогава се ужасих.
Скрит текст:
Не ме цитирайте, моля Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 20:43 от The Catcher in the Rye

# 229
Уффф Disappointed , това ме подсети за кошмара ми преди година и половина. Две такива топки, и то на коса до раменете.
Само да те попитам, до преди 3 седмици е нямало нищо, и изведнъж е започнало това свличане, така ли?

# 230
При нерви и голям стрес може да се получи косопад. The Catcher in the Rye, да не би да е от това? Била ли си стресирана в този период?
Моята не пада чак толкова, но ми е тънка и рядка и това, което пада като за моята коса е много. Ако такова количество пада на хубава и гъста коса няма да е проблем, но при моята... От дадените примери съм между D и Е.

# 231
  • София
Ами не точно.
От доста години имам сякаш оредяване при пътя и винаги съм си чистела сифона, след като мия коса. Но не съм обръщала внимание и не мога да си спомня добре точно колко е падало. Може и на периоди да е било. От година някъде, като ми прораснат корените, горе изглежда разредено, а края на юли ми съобщиха неприятна новина, та август и септември целите ми бяха много стресови, началото на октомври ме оперираха. През това време ми се скофти косата още моментално, това съвпадна и с отрязване на въглехидратите (началото на август), но на 21.11. събрах това след баня- по време на ресане и сушене.
Така че според мен си е имало нещо и преди това, но не е било така стряскащо. Като прокарам ръка през косата- все ми остават.
Та мисля, че имам андрогенна + ефлувиум в момента. На пътя ми стана с години разреждането.

# 232
  • София
Catcher, много ти се е насъбрало...при мен също така се скупчиха няколко изключително стресиращи събития, едно след друго.Със сигурност при теб става въпрос за остър телоген ефлувиум.
Моята приятелка с АА също преживя много силен стрес и имаше за кратко по-обилен косопад, който явно разкри разреждането около пътя, това се случи преди повече от 5 години и разреждането не се е увеличило.
А от кога ти е повишен дхеас и свързваш ли го със стрес?

# 233
  • София
И да, и не. С инсулинова резистентност съм, а там знаете, че андрогените са завишени. От много години, предполагам Simple Smile
Стрес винаги съм имала, изживявам нещата и сега си давам сметка колко болести съм си отключила.
Лошото е, че след 2-3 месеца се очертава пак да имам интервенция. Sad

Другото е, че пих цинк по 30мг за около 40 дни, както и Б12 в големи дози, но не всеки ден. Десетина хапчета по 5000 съм изпила. А тия неща нали свалят и желязото. Та не знам, дано спре по някое време.

Уейвче, снимката е доста гадна, че с един праисторически таблет реших да си увековеча кошмара, та не се вижда, но моята коса е с много фин косъм. Но беше гъста, малко под раменете. Никога не е била особено здрава, но изглеждаше добре като цяло, без да я правя. Аз и сега не я правя, де. Сресвам се, чакам да изсъхне и това е.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 18:04 от The Catcher in the Rye

# 234
Явно много фактори са ти се насъбрали в последно време. Сигурно всичко е допринесло малко или много. Това, което е добре да се прави и което аз се опитвам да правя е да я щадя възможно най-много. Без сешуари, преси и е много важно да не се връзва. Защото като се върже ластика я дърпа и положението става зле при жени с по-тънък косъм. Аз съм имала периоди,  в които съм  я връзвала често та си правя сметката, че от това също много пада. Има разни подхранващи масла, които защитават косъма от външни влияния, сега си купих аграново, ще видим дали ще има някакъв резултат. И също помага косата да е къса, за да не натежава. Моята беше порастнала доста, сега я скъсих 5-6 см. дано има ефект и от това.
Виждам, че ти правиш тези неща, само не знам дали  я връзваш.

# 235
  • София
Не я връзвам. Никога не съм. И я отрязах с 15см. И от август не съм се боядисвала. Тези дни ще си взема няколко ампули. И започвам да пия селен и желязо.

# 236
Между другото се сетих, че има къна за боядисване, която много заздравява. Ако не искаш да ти се оцвети косата има безцветна такава. В зоя като отидох онзи ден видях, че имат много избор. Бих се пробвала и с нея.

# 237
  • София
И аз ще трябва да я подстрижа сериозно, краищата са ми много изсушени и опърпани...от скоро спрях да ползвам сешоар, много бавно ми съхне.Не я връзвам на опашка, много рядко сплитам разхлабена плитка.

The Catcher in the Rye лека-полека ще си нагодиш храненето към твоя организъм и вярвам, че ще се справиш с ИР.А тренираш ли нещо?Питам те защото си мисля, че при емоционални натури движението е от огромно значение, чрез него стреса се стопява до голяма степен.

# 238
  • София
S.Magnifica, щом ти съхне бавно, значи има какво! Аз така разсъждавам поне Laughing
Моята за 20-30  минути вече е влажна само. Което е стряскащо.

Ами малко е извън темата, но не мисля, че ще стане, защото показателите са много високи, а не съм с наднормено тегло. Едно е да свалиш 30 кила и да свалиш показателите с тях, друго е да нямаш много килограми за сваляне и да чакаш инсулин от 200 на първи час да стане нормален Laughing

Не тренирам. Едно време се занимавах с много неща, но по принцип обичам да вървя и най- вече да тичам. Дори преди да се окажа с проблеми и за операция бях си взела едни маратонки за есента, за да подновя сесиите. Сега вече нямам желание за нищо, ако трябва да съм честна. Оказва се, че тежестите са по- добри за ИР, отколкото кардио, но хич не са ми на сърце.

Уейв, обмислях къната, но засега няма да се цапам, защото колкото и тъпо да звучи, обмислям за НГ да се боядисам в корените. Отдавна по дължините не ползвам боя, може би 2 пъти в годината. Или да се боядисам в естествения си цвят. Знам, че за човек с проблем е тъпо, ама не искам да робувам чак така. Обмислям и да спра да броя космите. Действа ми много зле. И да престана, ако се събудя през нощта да пишкам, да отида да се среша. Хем знам, че ще падне, а не искам, хем искам да знам колко ще падне. Някаква мания. 

# 239
Значи е лошо това, че след баня косата ми изсъхва в корените за 5-10 минути  Grinning
Ти наистина много  си се вманиачила, карай го по-спокойно. В крайна сметка правиш каквото можеш и каквото зависи от теб, не си го прави сама по-гадно като се фиксираш в това. Иначе наистина е най-добре да си сложиш естествения цвят и да си я подхванваш с къна или друга билкова боя.

Общи условия

Активация на акаунт