Косопад - тема 14

• 39 652
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз от години ръся по сифона и мислех, че е окей, но като чета някои потребителки, оплакващи се от 40 косъма косопад, а други, които са спрели косопада си до степен 5- 10 косъма на ден, то определено мисля, че неща над това са косопад. Просто както референтните стойности на показатели в лабораториите са завишени, така и 100-те косъма на ден е преувеличено.

Не мога да бъда конкретна, но бих казала да вземеш мерки, без да се притесняваш излишно, ако не забелязваш цялостно оредяване на косата. За мен е някаква степен на косопад, да Simple Smile

# 211
Ако косата е до средата на гърба, може да са 50 косъма, а ако е до раменете, да са 150.

# 212
Аз от години ръся по сифона и мислех, че е окей, но като чета някои потребителки, оплакващи се от 40 косъма косопад, а други, които са спрели косопада си до степен 5- 10 косъма на ден, то определено мисля, че неща над това са косопад. Просто както референтните стойности на показатели в лабораториите са завишени, така и 100-те косъма на ден е преувеличено.

Не мога да бъда конкретна, но бих казала да вземеш мерки, без да се притесняваш излишно, ако не забелязваш цялостно оредяване на косата. За мен е някаква степен на косопад, да Simple Smile

Мисля че косата ми стана на половина от това което беше, но аз така мисля. Скоро си правих изследвания всичко е ок. Просто не знам вече

# 213
Ако косата е до средата на гърба, може да са 50 косъма, а ако е до раменете, да са 150.

До средата на гърба ми е

# 214
  • София
И на мен не ми се струва, че е много особено щом е дълга, но ти си знаеш най-добре колко коса ти е падала преди.
Ако нямаш видимо разреждане, няма основание за притеснение.

# 215
Значи не е толкова притеснително, защото дългите косми се завиват по няколко пъти и това създава илюзията за по-голяма топка.

# 216
За селена да се включа - трябва да се внимава с него, защото може да повлияе на ЩЗ, освен това е токсичен и освен това може да се държи в тялото така, че при големи дози да провокира преддиабетно състояние. Аз също го пия, но много рядко и в малки дози.

МСМ пия вече 3 години редовно, нямам странични ефекти, влияе ми добре на ставите. Горчив е на вкус, но го смесвам с шейк.

На мен от приложената снимка ми прилича на косопад, но това е мое мнение.

# 217
  • София
Ето това съм си запазила (не помня от кой сайт)като пример за наличие или не на косопад.
И все пак зависи изцяло от гъстотата и дължината на косата и най-вече от видимото разреждане.

# 218
Като гледам съм за снимка Е направо ме стреснах те мислех че не е толкова много падналата коса за броя косми със сигурност минавам 100. Вие толкова много обсъждате и сте наясно кое е косопад и кое не, а няма приложени снимки на вашите проблеми.

# 219
  • София
Ъъ, аз съм G
Нормално е да няма снимки, хората си ги броят. Няма нужда да се потискаме в и без това тегавата тема.

# 220
Ъъ, аз съм G
Нормално е да няма снимки, хората си ги броят. Няма нужда да се потискаме в и без това тегавата тема.

Да да темата е тегава, утре и аз ще преброя моите

# 221
  • София
Ъъ, аз съм G

И аз бях G в периода на най-силен косопад, да не кажа и повече, но това ми бяха космите само повреме на къпане, после падаха още.

# 222
  • София
Аз се блужда я някъде между F и G...
Но тези снимки както може да са някакъв критерии, така и не са.
Моята коса е дълга почти до кръста, беше гъста с тънък косъм.Ако някоя жена е с дълга, гъста коса и дебел косъм ще събере тази купчинка за норматив и без да има проблем.
Снимки нямам, не ми е хрумвало да увековеча този кошмар...броя ги и виждам за какво иде реч, 200+ косъма на моята дължина изглеждат брутално.

# 223
На сутрешното ми ресане 16 косъма, но по време на миене и след това е ад

# 224
Къде го виждате това G , на мен не ми излиза. Косата ми винаги е била малко под рамене. Бях с мн чуплива към къдрава, тънък косъм, винаги мн суха, можела съм седмица без да я мия, бързо губих форма обаче. След първото ми дете( преди 5 г) стана почти права и с мазни корени, беше шок за мен. След второто раждане е оттогава нещата загрубяха та до днес- мн бързо омазняваща се, пак чуплива ама то няма какво да се чупи вече и най вече оредяла, абе с една дума - никаква. Иначе си ми капят около 100косъма. Вчера бяха точно толковс след обстойно следене на всеки косъм. Днес например ми дойде 1 ден цикъл, ще набюдавам дали капе повече

Общи условия

Активация на акаунт